Beauty review: Pevonia Botanica

Nedávno jsem měla možnost otestovat několik produktů značky Pevonia. Doposud jsem s tímto kosmetickým brandem neměla žádné zkušenosti a upřímně, nevěděla jsem, co mohu očekávat. Nicméně, výsledky mě velice příjemně překvapily!

Značka Pevonia nabízí vysoce kvalitní kosmetiku s velmi širokým portfoliem produktů – určených pro řešení nejrůznějších problémů pleti a také pro běžnou péči, která zajistí Vaší pleti dokonalý vzhled. Pevonia nabízí také špičkovou kosmetickou péči se skvělými výsledky.

Kosmetika Pevonia je přírodní a svým složením zcela unikátní. Je bez parafínu, parabenů, bez alkoholu, bez minerálních olejů, barviv a syntetických příměsí – mimochodem – více si o filozofii a výjimečnosti této značky můžete přečíst ZDE.

Photo 20.10.16 20 59 25

Já tu mám pro Vás ale svoji recenzi – měla jsem možnost otestovat celkem 5 produktů – 2 pro tělovou péči a tři pro péči pokožky obličeje. Jaké jsou tedy moje dojmy a co přesně jsem vyzkoušela?

PEVONIA  TROPICAL LINE – Protivráskový tělový balzám

První, co Vás při použití tohoto jemného balzámu napadne – tak dokonalá vůně! Nevím, jak Vy, ale já tropické vůně přímo miluji – evokují ve mně cestování, léto, exotické dovolené… A teď, v zimě, ideální věc, si ty hezké chvíle takto připomínat:) Svěží vůně tropického ovoce – papáji a ananasu je opravdu velice příjemná, znatelná, ale rozhodně ne obtěžující. U přípravků péče o tělo mi naopak více silnější vůne nevadí.

Photo 20.10.16 21 04 53

Vůně tohoto produtku je patrná i po aplikaci, a to opravdu dlouho. Opět, přesně to od tělové péče očekávám!

Balzám má jemnou, lehčí texturu, konzistence není hutná. Přípravek se velmi snadno roztírá a pokožka jej snadno a velmi rychle absorbuje. Protože se jedná o balzám, je nanášení snažší – než třeba u tělového krému, nebo másla. Po aplikaci rozhodně není patrný žádný dojem zbytkové mastnoty.

Photo 20.10.16 21 04 58

A to nejdůležitější – pokožka je po aplikaci okamžitě hezčí – viditelně vyživená, hydratovaná, jemná, přijemná na dotek – a tak to má být.

Photo 20.10.16 21 05 11

Krém zvyšuje elesticitu pokožky a předchází projevům stárnutí – což my, osoby, kterým už není dvacet, ba dokonce ani třicet, jednoznačně oceníme:) Více o tomto produktu, účinných látkách a složení – ZDE.

PEVONIA LIGNE NYMPHEA – Mikroemulzní masážní olej anti-stress

Opravdu velmi zajímavý produkt – s něčím podobným jsem se doposud nesetkala. Jedná se o „olej“ – ale s olejem, který si představujete, opravdu nemá skoro nic společného. Není tekutý, není mastný – jako olej, postrádá i klasické žluté olejové zabarvení.

Photo 20.10.16 21 03 55

V podstatě jde o emulzi, která olej připomíná až po rozetření na tělo – alespoň, takto jsem to vnímala já. Emulze /olej má bílé zabarvení, na první pohled hutnější konzistenci, ovšem, velice jemnou, která se lehounce roztírá na tělo. Je velmi příjemný, pokožku evidentně okamžitě hydratuje, vyživuje.

Photo 20.10.16 21 04 02

Vůně tohoto produktu je příjemná, lehčí, než u výše zmiňovaného balzámu. Má svěží, pomerančový nádech, daný přítomností pomerančového oleje, který je zároveň i jednou z aktivích látek. Pokožka je krásně elastická, příjemná na dotek, lehce provoněná.

Kromě pomerančového oleje přípravek obsahuje ještě olej z pelargonie, vitamin E, nebo olej ze světlice lékařské. Více o tomto produktu, složení, najdete ZDE.

Photo 20.10.16 21 04 23

Vyzkoušla jsem i produkty řady pleťové péče, určené pro suchou pokožku. Tři menší produkty jsou balené v praktickém a moc hezkém cestovím pouzdru, které se Vám jednoznačně bude hodit:)

Photo 20.10.16 21 00 09

DRY SKIN CLEANSER – Čistící krém

Velmi jemné čistící mléko/krém, které je určeno jako primární krok pro dokonalé vyčištění pleti – zbaví Vaši pleť make upu, odumřelých částeček kůže a dalších nečistot.

Photo 20.10.16 21 02 43

Krém je opravdu jemný, bez parfemace. Na pokožce jsem ho skvěle snášela – i ve vztahu k mé velmi citlivé pleti a problémům s očima – je řada produktů, které díky své přecitlivělosti vůbec nemůžu použít. Tento krém jsem snesla absolutně bez problémů. Ocenila jsem také, že přípravek je bez parfemace – kterou u produktů v péči o pleť opravdu nevyhledávám.

Photo 20.10.16 21 02 59

Krém je rozpustný ve vodě, tudíž se jej (společně s nečistotami) perfektně zbavíte – smyjete jej. Pleť je po použití pružná, hebká, bez evidentních známe vysušení. Více o tomto produktu a jeho složení ZDE.

DRY SKIN LOTION – Pleťová voda

Další produkt, který je určený k dokonalému vyčištění pleti – ideální jako sekundární přípravek po použití čistícího krému výše. Jemná pleťová voda Vaši pleť skvěle dočistí – a připraví ji k nanensení krému.

Photo 20.10.16 21 02 07

Tato pleťová voda je nemastná, fluidní, má lehounkou, znatelnou parfemaci, ale není nijak nepříjemná. Neštípe do očí, pokožku nijak nedráždí. Je bez alkoholu, pokožku hydratuje, zvláčňuje, zabraňuje jejímu vysoušení.

Pleťovou vodu může používat jak ráno, tak večer, na vyčištění pleti. Neoplachuje se, přímo poté můžete aplikovat krém. Všechny ingredince, které tato pleťová voda obsahuje, pochází z přírodních zdrojů – více o složení a aktivních látkách ZDE.

DRY SKIN CREAM – Výživný protivráskový krém

Výživný krém proti stárnutí je ideální pro suchou pleť – působí hydratačně, pleť dokonale vyživuje a zároveň zamezuje projevům stárnutí. Já sama výživnější krémy používám více nyní, v chladnějším období, kdy ocením více výživné produkty k péči o pleť. V zimě mívám i sušší pleť a více pozoruji vrásky – proto je pro mě tento krém opravdu super volbou:)

Photo 20.10.16 21 00 52

Krém má jemnou, ovšem více hutnou texturu – danou zacílením na sušší typy pleti. Lehce se ovšem roztírá, má příjemnou, lehounkou vůni. Krém jsem opět perfektně snesla – i na mé hodně citlivé pleti – je vhodný i pro alergiky, kteří požadují vysoce efektivní péči.

Krém zamezuje tvorbě vrásek, zvyšuje elesticitu pleti, je bohatý na antioxidanty a obsahuje opravdu obrovské množství zajímavých účinných látek – čistě přírodního původu. Za zmínku stojí bambucké máslo, mateří kašička, extrakty ze semen hrušky, které působí proti stárnutí…více o složení pak ZDE.

Photo 20.10.16 21 01 43

Pokožka je po pravidelném používání opravdu moc hezká, hladká, evidentně vyživená, pružná. Pro sušší typy pleti – rozhodně naprosto vynikající volba!

ODKAZ: PEVONIA / web
ODKAZ: PEVONIA /  eshop

ODKAZ: PEVONIA / facebook