Chřestová sezóna je v plném proudu! Ochutnejte výborný Chřest z Moravy!

Je tu sezóna chřestu! Také tuto zeleninu milujete? Já tedy rozhodně ano – chřest je vynikající a rozhodně jej nemusíte upravovat ani nijak složitě, abyste si na něm patřičně pochutnali. A právě aktuálně, v průběhu května a června, chřest roste – proto rozhodně doporučuji si právě chřest v této době dopřát! Chřest se pěstuje také u nás – a to i kousek od Brna, v Hraběticích! Právě zde totiž sídlí rodinná chřestová farma Chřest z Moravy – zajímavostí je, že právě oni jako jediní v České republice pěstují chřest v BIO kvalitě! Na této farmě jsem se byla také podívat – byla to velmi zajímavá zkušenost vidět, jak chřestové výhonky rostou. 
A musím i za sebe napsat – jejich chřest je chuťově dokonalý, ta BIO kvalita je zkrátka znát. Chřest z Moravy si můžete objednat přes Rohlik.cz, dále ho nabízí také Farmbox.cz, Scuk.cz, Modřická zelenina, Bedýnky Brno, Naturella ve Znojmě…
Čtěte dá!

Musím napsat – jak to sama i vnímám – že chřest je i v naší zemi čím dál víc oblíbenější. Zatímco před desetiletími tolik rozšířený nebyl, dnes si na chřestu pochutná rád snad každý.

Chřest roste vždy v období od cca konce dubna do poloviny června. Právě tehdy je tedy chřestová sezóna – a chřest se zařazuje i do speciálních menu mnoha restaurací. A připravit si ho můžeme samozřejmě také doma! Není to totiž nic složité. Chřest stačí lehce podusit ve vodě, do které přidáme ideálně 2 pol. lžíce cukru, 2 pol. lžíce soli a stejné množství jablečného octa. Podává se pak s máslem, posypaný parmezánem, nebo i s vyhlášenou holandskou omáčkou.

Chřest se pěstuje také v České republice – a to i kousek od Brna, v Hraběticích! Právě zde sídlí i rodinná chřestová farma Chřest z Moravy, jsou jedni z největších moravských pěstitelů, chřest pěstují již od roku 2015.

Mimochodem, právě oni pěstují jako jediní v naší zemi chřest v BIO kvalitě! A věřte, na chuti je to opravdu znát – což mohu i sama potvrdit.

Na chřestovou farmu Chřest z Moravy jsem se totiž zajela nedávno také podívat, zajímalo mě, jak se chřest pěstuje, sbírá a připravuje k odběru. Podíl ruční práce je tu obrovský a v chřestové sezóně i každodenní! Chřest se ručně sbírá z políček,  následně se třídí, myje, seřezává do stejné délky, váží se a balí.

Chřestová farma Chřest z Moravy dodává chřest na několik míst – odkud si jej můžete pak přímo i objednat!
Jejich hlavním odběratelem je Rohlik.cz, dále Chřest z Moravy koupíte na Farmbox.cz, nabízí jej i Scuk.cz, Modřická zelenina, Bedýnky Brno nebo Naturella ve Znojmě.

Chřest dodávají vždy čerstvý, v té nejlepší kvalitě i jakosti. A jak jsem napsala, chutná výborně! Dokonce – dá se jíst i syrový, chutí velmi připomíná mladý hrášek.

Vyzkoušejte – objednejte si Chřest z Moravy! A vychutnejte si chřestovou sezónu na plno! Mimo to, vždy je fajn podpořit i naše lokální, regionální pěstitele, farmáře a dodavatele, že? :)

Rodinnou chřestovou farmu Chřest z Moravy najdete v Hraběticích. Po předchozí domluvě je možné chřest z pole nakoupit i přímo zde – využijte kontakt na webu, viz odkaz níže.

ODKAZ: CHŘEST Z MORAVY / web
ODKAZ: CHŘEST Z MORAVY / facebook
ODKAZ: CHŘEST Z MORAVY / instagram