Rozhovor: Tomáš Michalík, spolumajitel střelnice Trigger Service + soutěž o voucher na střelbu!

Vzpomínáte na můj článek o brněnské střelnici Trigger Service? Sama jsem si zde byla střelbu z několika zbraní vyzkoušet a povím vám, byl to fakt ohromný zážitek… :) A protože jste mi i vy psali spoustu dotazů týkajících se právě střelnice a střílení, rozhodla jsem se, že vám zprostředkuji rozhovor s panem Tomášem Michalíkem, spolumajitelem střelnice, který vám o Trigger Service a o střelbě prozradí víc… Navíc, mám pro vás exkluzivní soutěž o voucher na střelbu!

Na brněnské střelnici Trigger Service máte možnost si vyzkoušet střelbu z mnoha zbraní a navíc, konají se zde zkoušky k získání zbrojního průkazu a přípravné kurzy na zkoušku odborné způsobilosti

Střelnice Trigger Service patří mezi TOP 3 nejlepší střelnice v ČR – najdete tu stylový interiér, velký výběr zbraní (pravidelně doplňovaných o žhavé novinky ze světa střelectví), vstřícný personál a samozřejmostí jsou zde také odborní instruktoři, kteří se Vám budou maximálně věnovat.

Pojďme ale ke slibovanému rozhovoru s panem Tomášem Michalíkem, spolumajitelem střelnice Trigger Service.

Dobrý den – na úvod se Vás zeptám, může si u Vás, na střelnici Trigger Service, vyzkoušet střelbu každý? Jsou nějaká omezení – věková, zdravotní…?
Ano, u nás si může vyzkoušet střelbu každý. Pro střelbu s instruktorem jsou jen tato omezení.

A to: – nulová tolerance alkoholu

  • S výjimkou dětí mladších 10 let (ty jsou na střelbu moc malé), děti od 10 let věku v
    doprovodu zákonného zástupce (střílet mohou). Horní hranice věku pro střelbu
    nebyla stanovena. :o))
  • Ohledně zdravotních omezení je to na zvážení. Pokud klient udrží pistoli a instruktor posoudí, že je schopen střílet, tak by střelbě nemělo nic vadit. Jen snad zraková omezení jsou zásadní.

Jinak ze střelby nemusí mít nikdo strach. Chápu, že je to úplně nová zkušenost a pro některé stres. Na rozdíl od filmů je realita opravdu na hony vzdálena. Proto jsme tady, abychom Vám tento zážitek zprostředkovali a klient z toho měl radost. Ať už se jedná o začátečníka i zkušeného střelce.

Jak postupovat, pokud si chce ve Vaší střelnici kdokoliv střelbu vyzkoušet?
Postup by měl být následující. Naplánovat si termín, kdyby jste se chtěli zastavit, a pak formou telefonickou, nebo elektronickou (mailem, nebo poptávkovým formulářem na našem webu) si udělat rezervaci. Pro nás jsou důležité informace o počtu osob, času a datu návštěvy zda vlastníte nebo ne zbrojní průkaz. Ostatní detaily vyřešíme na místě.

Může zde střílet i člověk, který doposud nemá se střelbou vůbec žádné zkušenosti? Pokud ano – asistuje po celou dobu střelby instruktor?
Ano, samozřejmě, že u nás mohou střílet lidé bez jakékoliv zkušenosti. Kde jinde??? Jsme zábavné a vzdělávací centrum. Nejsou jiné možnosti, kde si vyzkoušet střelbu s ostrou zbraní. I my jsme nějak začínali a byli střelbou nepolíbeni. :o)) Jsme si vědomi, jaké to je pro nezkušené a přistupujeme k nim tak, abychom jim to co nejvíce usnadnili – cítili se dobře a v klidu.

Po celou dobu střelby se lidem věnuje střelecký instruktor s mnoholetými zkušenostmi. Takže je bezpečnost na prvním místě. Vše po celou dobu vysvětluje a dohlíží na střelce, aby jim pomohl k co možná nejlepšímu střeleckému výsledku. Postupně se snažíme vysvětlit krok po kroku techniku střelby. Ochotně a v klidu.

Kolik typů zbraní je možné si na Vaší střelnici vyzkoušet? Doplňujete a rozšiřujete nabídku zbraní?
U nás je možné vyzkoušet opravdu obrovskou paletu zbraní. Od zbraní legendárních, které tvořili historii jako PPSH-41 (Špagin, sovětský samopal využívaný Rudou armádou za 2 sv. války), Mosin Nagant (sniper puška, kterou proslavili odstřelovači Rudé armády a filmové role), Colt 1911 (americká klasika, která se vyrábí skoro pořád stejně od svého vzniku a je nejčastěji kopírovanou zbraní světa), Desert Eagle (trhák nejen filmových pláten, ale i terčů, pro jeho neuvěřitelný výkon), Smith & Wesson .500 (zase jedna Americká šílenost), CZ UB Shadow 2 (střelecký speciál pro praktickou střelbu využívaný pro soutěže), Glock 43 (pistole pro skryté nošení a obranu), Beretta Billenium (vyrobeno jich bylo jen 2000 ks na celém světe k výročí tisíciletí), AK-47 (Kalašnikov, další z legend), Benelli M3 Super 90 (pumpovací brokovnice, která hrála v tolika filmech, že by se to sem ani nevešlo a je hojně využívána v hrách jako Counter Strike, …) A mnoho dalších.

Pravidelně doplňujeme o novinky, co se objevují na trhu a necháváme bestsellery, které jsou nadčasové. Snažíme se mít výběr napříč zbrojovkami (Heckler Koch, Sig Sauer, CZ UB, Colt, Smith & Wesson, IMI, Glock, Beretta, Steyr,…), tak i typem (Full size, Compact, Sub-compact, revolvery, pušky, útočné pušky, brokovnice,…) zbraně.

Mohou si lidé – amatérští střelci bez zbrojního průkazu – zastřílet u Vás ze všech typů zbraní?
Ano, určitě. Každý si může vyzkoušet cokoliv z našeho arzenálu. Proto jej máme tak široký, aby si každý našel, co jej zajímá. Je to jako když otevřete bonboniéru a je jen na Vás, co chcete ochutnat. Nikdo vás neomezuje.

Čtenáře bude určitě zajímat také možnost získání zbrojního průkazu. Jak to vlastně dnes – pokud si člověk chce o zbrojní průkaz zažádat – probíhá? Co je nutné udělat, kam se obrátit?
Jelikož je mnoho mýtů a zkreslených informací na základě posledních změn, které přicházeli opravdu hojně a rychle za sebou oproti letům předešlým, tak Vám popíši základní postup, jak na to.

První co musí zájemce udělat je koupit si 100 Kč kolek, zajít si ke svému ošetřujícímu lékaři, pro potvrzení o zdravotní způsobilosti. Pokud tohle vše zájemce má, tak je třeba zajít dle místa trvalého bydliště na PČR podat přihlášku ke zkoušce odborné způsobilosti. Přihláška je vždy na služebně k dostání.

Zatrhnout dle svých preferencí skupiny ZP. Je to jako v autoškole, jen si musíte vybrat, na co chcete „řidičák“ dělat. Nejběžnější kombinace je skupina A,B,E.

Po tomto kroku dostane zájemce termín zkoušky a je potřeba učit se, učit se, učit se. To jsem si půjčil od pana (soudruha) V.I. Lenina. Týden až maximálně 10 dní před zkouškou doporučujeme absolvovat přípravu na technickou část zkoušky, kterou je bezpečná manipulace se zbraní a střelba.

A teď již následuje jen den „D“, zkouška. Pokud ji zájemce zvládne, získá odbornou způsobilost a může na PČR zažádat o vydání zbrojního průkazu.

Postup je velmi podobný autoškole.

Nezkušené čtenářky by střelnice mohla zaujmout jako nevšední dárek. Jak byste doporučili postupovat?
Určitě dárkový poukaz na střelbu většinu lidí potěší. Jelikož je to pravdu nevšední zážitek, který si člověk nezkusí každý den. Pro zkušené střelce se dá u nás vybrat, nějaký střelecký kurz. I toho kdo má ZP delší dobu to může posunout dál. Přirovnám to opět k autu, je to podobné jako škola „smyku“. Takže se na těchto kurzech každý naučí spoustu nového a užitečného.

Děkuji Vám za rozhovor.

Ve střelnici Trigger Service si můžete zakoupit také dárkové poukazy, a to jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé – zajímavé jsou i nejrůznější balíčky, např.:

  • START – pro začínající střelce, co chtějí vyzkoušet, co to vlastně střelba je
  • SWAT – pro ty, kdo jsou již trochu zapálení
  • Kurz ZKOS – základní kurz obranné střelby pro ty, kdo již mají ZP
  • Individuální kurzy – pro ty, kdo chtějí opravdu intenzivní posun
  • Kurz Survive – když se chcete naučit přežít s minimem prostředků v přírodě, získat vodu a být připraven
  • Kurz Únos – když chcete být připraveni na extrémní situace. Např. se dostanete do zajetí a chcete přežít.
  • A spousta dalších přednášek a kurzů se zbraní i bez. Kurzy jako První pomoc, Obrana se zbraní na kontaktní vzdálenost, Obrany pro ženy, atd…

 

A pro vás, čtenáře, jedna skvělá zpráva závěrem!
Střelnice Trigger Service vám věnuje do soutěže VOUCHER V HODNOTĚ 1.000,- NA STŘELBU!

Jak soutěžit?

  1. Dejte LIKE FB PROFILU COOL BRNO BLOG
  2. Dejte LIKE FB PROFILU TRIGGER SERVICE
  3. Odpovězte na soutěžní otázku: NA JAKÉ ADRESE STŘELNICI TRIGGER SERVICE V BRNĚ NAJDETE?

Odpovědi pište buď do zpráv, na FB Cool Brno Blog, nebo na email info@coolbrnoblog.cz

Good luck ;)

 

ODKAZ: TRIGGER SERVICE / web
ODKAZ: TRIGGER SERVICE / facebook