Reportáž: na střelnici Trigger Service!

Nedávno jsem prožila hodně zajímavou a adrenalinovou  zkušenost – u nás, v Brně – a musím Vám o ní napsat. Stálo to totiž fakt za to – byla jsem vyzkoušet profesionální střelnici Trigger Service na Kotlářské! A jaké jsou moje dojmy? Nooo, velice silné a pozitivní. :) Víc Vám prozradím v mé následující reportáži:

O střelnici Trigger Service jsem Vám na blogu nedávno už psala – a dle Vašich ohlasů Vás můj článek zaujal. A co si budeme povídat, možnost vyzkoušet si střelbu z opravdové zbraně nebývá na pořadu běžného dne, proto jsem neváhala a kývla na nabídku jít střelnici „otestovat“!

Víte, já sama si rozhodně nemyslím, že by se právě střelba měla považovat za nějakou nebezpečnou a nevhodnou záležitost, od které bychom se měli držet stranou. Naopak – jedná se o fajn zážitek, způsob odreagování se, nebo dokonce i sport, kterému se můžete – třeba pro Vaši zábavu – věnovat. A proč také ne?

A věřte, na chvíle, které ve střelnici Trigger Service zažijete, bude ještě dlouho vzpomínat. 
Právě na této brněnské střelnici totiž máte možnost si vyzkoušet mnoho zbraní a navíc, konají se zde zkoušky k získání zbrojního průkazu a přípravné kurzy na zkoušku odborné způsobilosti

Střelnice Trigger Service patří mezi TOP 3 nejlepší střelnice v ČR – najdete tu stylový interiér, velký výběr zbraní (pravidelně doplňovaných o žhavé novinky ze světa střelectví), vstřícný personál a samozřejmostí jsou zde také odborní instruktoři, kteří se Vám budou maximálně věnovat.

Zde si může vyzkoušet střelbu jak člověk, který nemá se zbraní žádné zkušenosti, tak i protřelý střelec, který se chce zdokonalit, nebo si jen něco vyzkoušet.

A jak moje zdejší návštěva probíhala?
Po objednání se a příchodu na střelnici se musíte zapsat – a na recepci si také provedou registraci dle Vašeho občanského průkazu. Následně se Vás už ujme instruktor, který Vám vysvětlí, jak to na střelnici funguje, z jakých zbraní si můžete vybrat (doporučí Vám i ty zajímavé) a v jakých prostorách lze střílet – možné je to na střelnici „A“ “terčové”, kde střílíte ze střeleckých stanovišť s volitelnou vzdáleností od 5 do 25 m, nebo střelnici „B“ “bojové” – zde se můžete během střelby pohybovat a také, střílíte na různé typy terčů – kovové (poppery) padací, klasické papírové, zpoza krytu, v různých polohách a můžete trénovat další pokročilé techniky střelby, jako např. střelba slabší rukou, tasení, přebíjení, změny poloh, atd…

Instruktor Váš také poučí o bezpečnosti, bezpečné manipulaci se zbraní a chování během střelby – přece jenom, střílí se z opravdových zbraní a ostrými náboji, proto jsou způsobilost a opatrnost na místě.

Samozřejmě velmi zásadní je používání ochranných pomůcek – chráničů sluchu a brýlí, a to nejen během střelby, ale i během pohybu v prostorách samotné střelnice.

Střelnice Trigger Service disponuje skutečně pestrým arsenálem zbraní – můžete si vybrat z mnoha druhů pistolí, revolverů, samopalů, útočných pušek, nebo dokonce i historických zbraní.

Já si vyzkoušela celkem 5 druhů zbraní – a upřímně, z některých šel na první pohled až strach. O to větší adrenalin a zážitek byla však samotná střelba z nich.

Před střelbou z každého typu zbraně mě instruktor poučil o spravném úchopu zbraně, o postoji, který mám u střelby zaujmout – a upřímně, já chtěla vždy vidět (a slyšet) první ránu právě od instruktora – abych věděla, co očekávat.:) Nervozita, respekt ze zbraní, možná i obavy z nadměrného hluku…to vše dělalo svoje. :)

Zastřílela jsem si z pistole CZUB Shadow2, revolveru Ruger GP 100 – což byly pro mě náročnější zbraně, jsou hlučnější, s větším zpětným rázem.

Co mě samotnou překvapilo, úplně nejlíp se mi střílelo ze samopalu HK SP5K a útočné pušky CZUB Bren 805, kterou běžně používají armády a oddíly ozbrojených složek. A povím Vám, držet takovou zbraň, to je opravdu něco – a střelba z ní je neskutečný adrenalin.



A na závěr opravdu neskutečný zážitek – mohutný výstřel z pistole Desert Eagle, což mě málem odhodilo na zeď :) Tento kousek je známý i z mnoha filmů – třeba z Charlieho andílci (Charlies Angels), Dedpool, nebo Mr. & Mrs. Smith. Jedná se o velmi silnou zbraň, velmi hlučnou, s opravdu silným zpětným rázem – pokud na střelnici vyrazíte, rozhodně vyzkoušejte, toto je fakt adrenalin ;) Po výstřelu se mi úplně rozzářil úsměv, jak ze mě stres spadl a trošku se mi klepaly ruce, jak se vyplavil endorfin do těla. :)))

Moje dojmy a pocity? Neskutečné! Opravdu nikdy bych nevěřila, že to může být tak silný zážitek – a ty silné emoce přetrvávaly ještě několik hodin po střelbě. Za mě naprosto úžasný způsob odreagování se – už teď vím, že jsem střílet nebyla naposledy. A co Vy, půjdete do toho taky? Věřím, že nebudete litovat… ;)
Mimochodem – dárkový poukaz na střelbu ve střelnici Trigger Service může být skvělým tipem na dárek – pro kohokoliv (střelba je zde možná pro kohokoliv, od 10. roku věku).

Na spoustu fotek z mé návštěvy střelnice Trigger Servie se podívejte také do fotogalerie.

Střelnici Trigger Service najdete v Brně na ulici Kotlářská 51a.

ODKAZ: TRIGGER SERVICE / web
ODKAZ: TRIGGER SERVICE / facebook