Reportáž: moje cesta k hezčí postavě v Denních lázních Brno

Mít na léto postavičku, jako lusk? Po tom toužíme asi úplně všechny a samozřejmě, také já… :) A proto jsem se rozhodla, že se pokusím udělat pro sebe maximum, abych se za odhalené nohy v kraťáscích nemusela stydět. Jasně, zdravá strava a cvičení jsou základ, ale někdy to chce i tak trochu něco navíc… Svěřila jsem se proto do intenzivní měsíční kúry v Denních lázních Brno s jasným požadavkem – zeštíhlit, zpevnit, vyhladit pokožku… Jak to celé probíhalo a hlavně, jaké vnímám výsledky? Mám pro Vás malou reportáž… ;)

Co si budeme povídat, není mi už dvacet, ba dokonce, ani třicet a věci týkající se „údržby“ štíhlé postavy nejdou tak snadno, jako dřív – zkrátka, už se musím mnohem víc snažit, abych vypadala – tak nějak „k světu“. Myslím, že moje obecné zásady zdravého životního stylu jsou v pořádku, zdravě jím, cvičím, nekouřím…ALE. I tak tomu chce někdy trochu pomoct.

Když jsem se tedy letos úplně poprvé viděla v zrcadle v krátké sukni, řekla jsem si, že bych se vzhledem mé pokožky potřebovala malinko něco udělat. Trochu zeštíhlit, zpevnit a hlavně, zmírnit projevující se „pomerančovou kůži“, nebo chcete-li celulitidy (z toho slova mi doslava vstávají vlasy hrůzou). Ano, i mě trápí celulitida a jak dobře vím, bojujeme s ní snad všechny… :)

Proto jsem zavolala paní Ivaně Loučné, ředitelce Denních lázní Brno, kde nabízí spoustu ucelených procedur s vynikajícímí výsledky. Sešly jsme se a domluvily jsme se na postupu. Během měsíce zde vyzkouším několik procedur, jejichž kombinací by mělo ve výsledném efektu dojít k požadovanému zeštíhlení a zpevnění pokožky.

Při první návštěvě mě paní Loučná změřila opět na přístroji IN BODY – zde jsem se přesvědčila o tom, jak na tom moje tělo a postava je. Jaké je rozložení tuku, vody a svalové hmoty. Jak dobře vím, mám více svalů právě na dolní polovině těla a naopak, na horní bych potřebovala svalové hmoty trochu přidat. Výsledky z měření na IN BODY Vás také mohou nasměrovat k volbě správného cvičení.

Potěšilo mě, že všechny zásadní údaje, které přístroj naměřil, byly v dobrých hodnotách. Nebylo mi v podstatě doporučeno ani hubnutí, ani nabývaní na váze. Pouze zpevnění svalů

Změřily jsme také obvod mého stehna, abychom po měsíci mohly posoudit výsledek.

V rámci první procedury jsem v Denních lázních podstoupila lymfaticku kúru, zaměřenou na dolní polovinu těla, zejména na nohy a břicho.

Cílem komplexní lymfatické detoxikační kúry, kterou jsem tu absolvovala já, je detoxikovat tělo – zbavit ho škodlivých a odpadních látek, nastartovat správnou funkci lymfy, “rozbít” tukovou tkáň, odstranit celulitidu a také, poskytnout klientovi dokonalou a všestrannou péči, uvolnění a odpočinek. Tuto proceduru jsem už v Denních lázních Brno absolvovala – jak probíhala si můžete přečíst v mé reportáži ZDE.

Za týden jsem podstoupila druhou proceduru – opět lymfatickou, tentokrát doplněnou o cvičení na přístroji Roletic – jedná se o dřevěný masážní válec, který se rychle otáčí. Na válec přikládáte části těla, sedáte si na něj a vlastní vahou tak podstupujete intenzivní masáž. Působením přístroje se rozbíjí tuková tkáň, která se pak přes lymfu odplavuje z těla ven – je tedy dobré toto cvičení zkombinovat právě s lymfatickou masáží.

Třetí týden jsem si v Denních lázních Brno zopakovala skvělé Arosha bandáže – jsou opět velice účinné co se týká zpěvnění pokožky a odstranění celulitidy – moje dojmy z této procedury opět najdete ve starší reportáži na blogu – ZDE.

Závěrečná procedura, za týden, pak byla pro mě novinkou – vůbec poprvé jsem vyzkoušela ultrazvukovou kavitaci, tedy rozbíjení tukové tkáně ultrazvukem. Procedura je opět bezbolestná, příjemná a hlavně, účinná – já Vám o ní brzy napíšu více dojmů, zaslouží si totiž více prostoru. ;)

Kromě toho – v Denních lázních Brno jsem podstoupila i preventivní měření hladiny cukru, cholesterolu a kyseliny močové v krvi, přece jenom, je fajn myslet i na prevenci a toto je skvělá „doplňková služba“, kterou v lázních můžete využít. Zjistila jsem své hodnoty, cholesterol si musím více hlídat… Určitě doporučuji – myslet na prevenci je přece důležité! ;)

A moje dojmy a hlavně, efekt všech procedur?
Za měsíc: mínus jeden centimetr na obvodu stehen (třikrát hurá!!!), hezčí, pevnější pokožka a na první pohled menší visibilita celulitidy. Hodnotím tedy velice kladně – já zkrátka skutečně věřím tomu, že to v Denních lázních Brno umí. Už jsem se tu o tom několikrát přesvědčila a vím, že tu umí s postavou opravdu efektivně „něco udělat“. Takže dámy – pokud řešíte nějaké ty nedostatky, které jsou Vám na léto „navíc“, tady Vám pomůžou, máte moje slovo… ;)

 

Denní lázně Brno najdete na ulici Radlas 84/6.

ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO – web, facebook