Lymfatická procedura poprvé v životě. Moje dojmy? Skvělé!

Nedávno jsem měla možnost vyzkoušet – a přiznám se, že vůbec poprvé v životě – speciální lymfatickou proceduru. Sice jsem o druhu této „terapie“ už samozřejmě slyšela, nikdy jsem ale nic podobného sama neabsolvovala. Nicméně – co jsem začala chodit do Denních lázní Brno na různá ošetření, bylo mi nabídnuto vyzkoušet si právě i velmi komplexní proceduru – lymfatickou detoxikační kúru pro celé tělo. Dozvěděla jsem se o lymfatických masážích něco víc a mám i mnoho postřehů, jak celé ošetření probíhalo. Moc ráda se tu o své dojmy s Vámi podělím!

Upřímně – než jsem tuto kúru v Denních lázních absolvovala, slyšela jsem o lymfatických masážích mnoho protichůdných informací. Setkala jsem se s lidmi, kteří na ně nedali dopustit, ovšem, znala jsem i názory, kdy lidé brali lymfatické ošetření jako neefektivní, vedoucí pouze ke ztrátě přebytečné vody.

Co jsem si právě v Denních lázních Brno sama ověřila – je velmi podstatné, kdo masáže provádí. Je naprosto zásadní, aby daný člověk měl patřičné vzdělání z oboru a aby věděl, jak masáže správně dělat. V Denních lázních Brno lymfatické procedury provádí jen zkušené terapeutky, které jsou zdravotnicky vyškolené právě na práci s lymfou. 

A jak tu celé ošetření probíhá? A co vlastně Vašemu tělu „poskytne“?

Cílem komplexní lymfatické detoxikační kúry, kterou jsem tu absolvovala já, je detoxikovat tělo – zbavit ho škodlivých a odpadních látek, nastartovat správnou funkci lymfy, „rozbít“ tukovou tkáň, odstranit celulitidu a také, poskytnout klientovi dokonalou a všestrannou péči, uvolnění a odpočinek.

Na úvod Vás terapeutka změří na speciálním přístroji InBODY. Zde se dozvíte, jak na tom Vaše tělo ve skutečnosti „je“. InBODY fuguje podobně, jako váha, s tím rozdílem, že Vám přístroj podá přesné informace o rozložení svalů, tuků, vody… Dozvíte se, jak funguje Váš metabolismus a jaké hodnoty – váha, podíl tuků, svalů, vody…by byl právě pro Vás správny. Toto měření jsem samozřejmě vyzkoušela také já.

Photo 22.02.16 14 18 00

Potěšilo mě, že všechny zásadní údaje, které přístroj naměřil, byly v dobrých hodnotách. Nebylo mi v podstatě doporučeno ani hubnutí, ani nabývaní na váze. Pouze zpevnění svalů, na čemž taky intenzivně pracuju – chodím přece cvičit:)

Photo 22.02.16 14 18 40

Potěšilo mě také, že mám dobře a rychle fungující metabolismus, který rychle spaluje. Můžu si prý dovolit občas i nějaké ty kalorické hříchy, které se na mé postavě nebudou projevovat. Zkrátka, čokoládku si sem tam můžu vesele dopřávat i dál:)

Photo 22.02.16 14 18 25

A nyní už hurá na terapii – ta je cca tříhodinová a má tři části. První část – prohřívání těla ve speciální „multifunkční vaně“. Je to v podstatě taková „parní sauna“ – přístroj, do kterého si lehnete a pára Vám tu prohřívá celé tělo. Teplota páry je asi 40 stupňů.

Photo 22.02.16 14 31 04

Photo 22.02.16 14 31 20

Hlavu v přístroji zavřenou nemáte, takže se dá půlhodinka, kterou tu trávíte, bezvadně vydržet:) Já sama sauny moc nemusím, toto mi ovšem problém nedělalo.

Photo 22.02.16 14 33 40

Tělo se v této vaně dokonale prohřeje a připraví se na lymfatickou masáž a baňkování – to trvá celé asi hodinu a pů. Terapeutka provede „přípravnou masáž“ – nastartuje lymfu. Masáž je velmi příjemná, rozhodně ne nijak bolestivá, spíš uvolňující. Masáž se provádí krásně voňavým olejíčkem – další potěšení pro Vaše smysly:) Terapeutka Vás také odlíčí – masáž a jemné baňkování se provádí také na obličeji.

Photo 22.02.16 16 36 08

Po přípravné masáži celého těla následuje baňkovaní – což je právě velice účinná lymfatická masáž, která probíhá podtlakem – vyvíjeným na lymfatický systém.

Photo 22.02.16 15 48 09

Co mě opravdu velice udivilo – když jsem na vlastní oči viděla, že moje pokožka skrz póry skutečně propouští nečistoty, na povrchu kůže se totiž objevovala našedlá tekutina. To mě utvrdilo v tom, že tato procedura skutečně funguje a je velice účinná.

Photo 22.02.16 15 47 59

Baňkování probíhá také na obličeji – ovšem mnohem menšími baňkami a slabším podtlakem. Rozhodně nehrozí tvroba modřin a otlaků, to se nemusíte bát.

Photo 22.02.16 16 35 13

Po lymfatické masáži a baňkování následuje poslední, třetí část této kúry – a to lymfodrenážní kalhoty, o kterých jste určitě už také slyšeli:)

Photo 22.02.16 17 20 00

Tyto kalhoty opět fungují na principu vyvíjeného tlaku na Vaše tělo – což způsobuje, že odpadní látky a nečistoty se „vytlačují“ směrem do ledvin, odkud jsou pak vyplaveny ven – jednoduše řečeno – „vyčůráte je“ :)

V kalhotách si hezky poležíte asi půl hodinky a je to opět velmi příjemné. Tlak není příliš velký, aby např. bolel, cítíte ho, ale ne intenzivně – můžete v klidu třeba usnout:)

Photo 22.02.16 17 25 34

A opět si tu dokonale odpočinete – navíc, paní terapeutka Vám dá pod záda hřejivý rašelinový polštářek, který krásně prohřívá záda, na ruce i nohy dostanete parafínové zábaly, které jsou vynikající na klouby – coby prevence artrózy a kloubních onemocnění. Na obličej také přijde regenerační okurková maska.

Po ošetření se cítíte opravu moc fajn – já byla plná energie, odpočatá. Pokožka celého těla je krásně vypnutá, hladká, jasná a příjemná na dotek. Navíc, pokud absolvujete několik těchto ošetřní, můžete očekávát úbytek na váze, který je při dodržování správného životního stylu udržitelný. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Více informací o všech procedurách, které Denní lázně Brno nabízí a také ceník najdete ZDE.

Denní lázně Brno najdete na ulici Radlas 84/6.

ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/web
ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/facebook