Rozhovor: Penzion na Vršku

Také rádi cestujete, poznáváte nová a zajímavá místa, objevujete hezké hotely, penziony, navíc takové, kde je to skvělé pro celou rodinu a hlavně pro Vaše děti? Já Vám nedávno jeden takový představila – jmenuje se Penzion na Vršku, najdete ho v Jeseníkách a je to tu ve všech ohledech naprosto perfektní. Proč se Vám tady a hlavně, Vašim dětem, bude zaručeně líbit? Na to a mnohé jiné jsem se zeptala přímo majitele penzionu, pan Ing. Michala Renáta. Přečtěte si následující rozhovor!

Dobrý den, děkuji Vám za rozhovor. Prosím, zkuste nám Váš Penzion na Vršku v krátkosti představit – kde jej přesně najdeme a proč je to právě zde ideální pro rodinnou dovolenou?

Dobrý den. Náš penzion najdete v Branné u Šumperka. Je postaven na nejvyšším bodě obce Branná přímo proti sjezdovce. Celá filozofie stavby i venkovních atrakcí je podřízena rodině a dětem všeho věku. Srdcem penzionu je velká společenská místnost / jídelna s hernou pro malé děti a herní částí pro větší děti.

Je tedy svým vybavením Váš penzion vhodný i pro rodiny s hodně malými dětmi? Jste zde na ubytování dětí uzpůsobeni – jak?

Naší hlavní cílovou skupinou jsou právě rodiny s dětmi a i proto byl náš penzion ohodnocen zlatým certifikátem Baby-Friendly. V objektu je velký dětský koutek, kostýmy pohádkových bytostí pro malé i velké. Pro deštivé dny je ve velké společenské místnosti fotbálek, kulečník i televize s herní konzolí xBox, ovládanou pohybem – ta se těší velké oblibě nejen u malých hráčů, ale i u jejich tatínků J. Venku pak najdete hřiště s houpačkami, prolézačkami, trampolínu i pískoviště. Větší děti pak mohou využít naši knihovnu nebo si s rodiči zapůjčit stolní hru pro zábavný večer.

Je možné si u Vás v penzionu vybavení pro malé děti zapůjčit? Myslím tím hlavně postýlky, chůvičky, dětské nádobí…

V pokojích máme dětské postýlky. Pokud se někomu zadařilo a má rovnou dvojčátka nabízíme k zapůjčení i dvě přenosné postýlky. Na recepci pak můžete zapůjčit i chůvičky. Pro aktivní rodiče máme ale k dispozici i kočárky, krosnu na dítě, vozík za kolo či nosítko – manducu na nějaký ten výlet do okolí.

Zajistíte v případě přání hostů také hlídání dětí?

Víte náš penzion je tu hlavně proto, aby rodiče trávili alespoň chvíli plnohodnotný čas se svými dětmi. Celý rok se míjí, tatínci bývají v práci, maminky rovněž a o krásné chvilky, kdy se mohou skutečně naplno věnovat jen dětem a sobě jako rodině, by bylo škoda se takto připravit. Bylo by to proti smyslu našeho penzionu. Tedy rodiče a děti u nás musí být spolu!:-)

Jaká je ubytovací kapacita Vašeho penzionu?

Penzion je vybaven šesti dvoupodlažními apartmány. V přízemí je sociální zařízení s koupelnou a kuchyňský kout. Rovněž i jídelní kout s obývákem s rozkládací sedačkou. V patře pak najdete druhou toaletu a dvě samostatné ložnice s dvojlůžky či s manželskou postelí a případě postýlkou pro dítě. Celkem máme tedy možnost ubytovat současně 36 rekreantů.

Jak je to v Penzionu na Vršku se stravováním? Je možné si k ubytování objednat také polopenzi, nebo plnou penzi?

Poskytujeme snídaně a večeře tj. polopenzi. Snídaně jsou připraveny na stolech a doplňují se formou švédských stolů a večeře bývají typicky české a domácí. Apartmány jsou ovšem vybaveny kuchyňským koutem s lednicí, mikrovlnnou troubou i s veškerým nádobím. Pokud tedy někdo preferuje vlastní kuchyni, může si v apartmánech vařit.

Vím, že u Vás mohou hosté využít také wellness – co přesně v rámci wellness služeb nabízíte?

V přízemí objektu je wellness s infrasaunou a whirlpoolem pro 8 osob. Přes léto je hostům k dispozici i 7-mi metrový venkovní bazén a dětské brouzdaliště. Na podzim nám tu ovšem přibude i venkovní finská sauna v sudu, což by mohlo být pro mnohé hosty velmi zajímavým lákadlem.

Prozraďte nám, jaké zajímavé aktivity se dají v blízkosti Vašeho penzionu provozovat – ať už letní, nebo ty zimní?

Tak v létě jistě mohu doporučit krom klasické turistiky tzv. nordic-walking, kdy hole můžeme zapůjčit ať už rodičům nebo dětem a náš proškolený personál rád ukáže správnou techniku severské chůze. Samozřejmě také klasická jízda na kole, nebo i více adrenalinová projížďka na horkých koloběžkách.

V zimě určitě parádní lyžovačka hned naproti našeho penzionu, ale i ve vzdálenějších ski centrech. V nedaleké Ramzové můžete zkusit také snow-tubing.

No a protože Jeseníky jsou proslulé svým lázeňstvím, tak v kterémkoli ročním období jistě nikdo neprohloupí návštěvou některých místních lázní.

A jaké jsou Vaše tipy na výlety do okolí – co stojí za to zde vidět?

V rámci obce Branná mohu jistě doporučit prohlídku místního fojství, kostela Archanděla Michaela či hrad Kolštějn. Pro mlsné jazýčky je na náměstí v Branné také cukrárna s těmi bezkonkurenčně nejlepšími trubičkami J Kdo by pak zatoužil po přírodě, tak za návštěvu určitě stojí samoobslužný Lesní bar v Lázně Lipová.

Můžeme také pomoci zprostředkovat jízdu na koních či prohlídku nedalekého pivovaru Holba.

Všimla jsem si, že v blízkosti penzionu je další chatička, kde se dá ubytovat – prozradíte nám víc?

To víte, že ano. Chatička Sněženka vznikla jako doplněk k penzionu pro ty, co mají raději soukromí a pozemek pro sebe nebo mají většího psího miláčka. Ceny uvádíme na webových stránkách, ale pro představu týden na chatičce pro 6 osob vyjde na 12.500,- K dispozici jsou hostům 3 ložnice, jedna i s dětskou postýlkou a společenská místnost s kuchyní a kachlovými kamny. Služby penzionu, jsou ovšem k dispozici i hostům chatičky, jen to budou mít o 200 m dále.

Plánujete do budoucna nějaké rozšíření služeb penzionu? 

Ano, plánujeme. Konkrétně na toto léto přibude na našich pozemcích výběh pro zvířátka, jezírko s rybkami k nakrmení a zpřístupněna bude i mongolská jurta k nahlédnutí a pro dobrodruhy časem i k přespání. Navíc lze toto léto využít nejen půjčení kol ale už i horských koloběžek.

Děkuji Vám za rozhovor.

 

ODKAZ: PENZION NA VRŠKU/web
ODKAZ: PENZION NA VRŠKU/facebook