Kosmetika: otestováno – novinky od Vichy z řady Slow Age

V dnešní kosmetické recenzi Vám představím pouze dva produkty, nicméně, jsou oba natolik výjimečné a zajímavé, že si zaslouží více prostoru. Jedná se o novinky od značky VICHY, z její vynikající řady Slow Age – o oční krém Slow Age Eyes a Denní péči Slow Age.

Jak už sám název této řady napovídá, jejím hlavním cílem a zaměřením je zpomalení projevů stárnutí. A zcela upřímně, milé dámy, zastavit „zub času“, tedy hlavně jeho vlivy na naši krásu, chceme asi úplně všechny, že? :)

Jaká vlastně řada Slow Age od Vichy přesně je a v čem spočívá její výjimečnost?

Stárnutí pleti se projevuje různými příznaky – ať už to jsou jemné vrásky, tmavé skvrny, ztráta pevnosti kontur, jasu, nebo celková povadlost pleti. Na pleť má samozřejmě vliv mnoho faktorů – nejen naše genetická výbava, ale také náš životní styl, nebo okolní vlivy – stres, prostředí, v jakém žijeme… A právě na základě znalostí toho, co naší pleti nejvíce škodí, vznikla i řada Slow Age. Její produkty obsahují velmi účinné látky – antioxidační kořen Baicalinu, jež je v Číně využíván již 2 000 let, a Bifidus spolu s Mineralizující termální vodou z Vichy.

Mimochodem, jeden přípravek z řady Slow Age, Denní péči proti vznikajícím projevům stárnutí pleti, jsem Vám představila v jedném z mých předchozích recenzí, najdete ji ZDE.

Dnes bych Vám chtěla popsat mé dojmy z dvou nových produktů z této řady, prvním z nich je Denní péče zpomalující projevy stárnutí s SPF 30.

Tento denní krém je skvělou volbou coby anti age péče. Z mého testování se jeví opravdu skvěle a pokožka vypadá při jeho pravidelném používání skutečně moc pěkně.

Co se týká vzhledu a textury – krém má lehounce narůžovělou barvu, konzistence je jemná, krémová, rozhodně ne nijak hutná. Za mě je textura spíše lehčí, méně mastná, ideální na léto. Krém je určený pro normální až suchou pleť.

Po aplikaci pokožka krém velice rychle absorbuje, bez zbytkového pocitu nežádoucí mastnoty. Po nanesení vnímáte jen příjemný pocit hydratované pleti.

Vůně krému je znatelná, ovšem, moc příjemná, lehčí, svěží, řekla bych až květinová.

Stejně, jako další z přípravků řady Slow Age, obsahuje i tento krém účinné látky – antioxidační kořen Baicalinu, Bifidus a Mineralizující termální vodu z Vichy.

Krém používám každé ráno na vyčištěnou pleť. Po cca týdnu pravidelné aplikace sleduji, že pokožka působí více jasně, svěže, hydratovaně. Vrásky nejsou tolik patrné a celkově sleduji i zlepšení pružnosti pokožky.

Druhým a rovněž novým produktem, který Vám dnes představím, je oční krém Slow Age Eyes.

Vynikajícím doplňkovým produktem ucelené anti age péče je i tento oční krém Slow Age Eyes. Mě osobně právě oční okolí poměrně trápí – konkrétně kruhy pod očima, otoky, váčky. Obecně myslím, že to je právě pokožka kolem očí, kde se nejdříve a také nejrychleji projevují známky stárnutí.

Proto krémy určené na oční okolí používám –  a už mám s nimi i poměrně bohaté zkušenosti. Tento krém od Vichy, z řady Slow Age, mě velmi mile překvapil. Jaký je?

Co se vzhledu týká, je velice podobný výše zmiňovanému krému pro denní péči, rovněž má narůžovělou barvu. Konzistence je ovšem lehčí, méně mastná. Krém se velmi snadno roztírá, je lehounký, pokožka jej opět snadno absorbuje.

U tohoto krému nevnímám žádnou vůni – za což jsem sama ráda, mám velmi citlivé oči a parfemace mě u některých očních přípravků zbytečně dráždí.

Krém oční okolí velice hydratuje, což prospívá i samotné eliminaci vrásek. Krém zmírňuje rovněž otoky, tmavé kruhy a zlepšuje celkový vzhled pokožky kolem očí.

Já opět hodnotím velmi kladně – pleť okolo očí působí cca po týdnu pravidelného používání (aplikuji každé ráno na oční okolí) svěže, jasně, odpočatě.

Oba produkty doporučuji jako kvalitní a efektivní anti age péči, rozhodně stojí za pozornost!

Produkty Vichy Slow Age koupíte v Chytrých lékárnách.

ODKAZ: VICHY – web / facebook

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook