GOLD atelier – rodinné brněnské klenotnictví & zakázková výroba šperků

Brněnské klenotnictví s rodinnou tradicí, GOLD atelier, jsem vám na svém blogu už představila, a to zejména v souvislosti s jejich zajímavou službou, která nemá i v rámci celé České republiky obdoby. GOLD atelier vám zhotoví na zakázku klenot, nejčastěji přívěsek, s autentickým otiskem tlapky vašeho pejska, kočky, ale i s otiskem nožičky, či ručky miminka. Získáte tak originální šperk, který má pro vás přidanou hodnotu, nosíte u sebe památku na vašeho čtyřnohého kamaráda, nebo dítě… Nicméně, GOLD atelier si rozhodně zaslouží i širší představení! Zkušení klenotníci v GOLD atelieru vyrábí překrásné šperky – ať už v rámci svých kolekcí, tak i v individuální zakázkové výrobě. Zajímavostí je, že vám zde jsou schopni navrhnout a vytvořit i atypický, nevšední kousek! Pokud toužíte po originálním klenotu přesně podle vašich přání, určitě vám zde vyjdou vstříc. Víc v následujícím článku a mám pro vás i mnoho fotek právě překrásných šperků z produkce GOLD atelieru…

Jedinečný šperk jako dárek nikdy nezklame a potěší o to víc, pokud jej necháte zhotovit podle svého vkusu, nápadu a přání. A právě tuto zakázkovou výrobu nabízí i brněnský GOLD atelier, který je mimochodem jedním z nejdéle působících klenotnictví v Brně.

Já jsem vám právě o GOLD atelieru již na svých stránkách psala, a to v souvislosti s jejich unikátní službou! Šperky si tu můžete nechat zhotovit s autentickými otisky tlapek vašich pejsků, kočiček, nebo s otiskem i čehokoliv jiného – třeba s nožičkou, či ručkou miminka. Pokud vás o této službě zajímá víc, mrkněte na můj starší článek ZDE, nebo i na reportáž přímo z výroby tohoto šperku – ZDE

Jak jsem nastínila, GOLD atelier si zaslouží i širší představení, neboť jejich nabídka šperků v rámci vlastních kolekcí je opravdu pestrá. A za pozornost stojí právě i zakázková výroba jako taková.

Šperky si můžete v GOLD atelieru (prodejnu najdete v centru Brna na Solniční 11) vybírat z velmi pestré nabídky, ve které nechybí nádherné prsteny, náušnice, přívěsky, řetízky, náramky… Co se designu týká, šperkaři z dílen GOLD atelieru jsou velmi kreativní, jak jsem se mohla na vlastní oči sama přesvědčit!

V kolekcích najdete kousky velmi propracované, zdobené, ale i ty v jednoduchém a nadčasovém designu. Já tu obdivovala zejména kouzelné náušnice a přívěsky v geometrických tvarech. Stylový a nestárnoucí design těchto šperků vás rozhodně zaujme na první pohled.

Co se týká použitých materiálů, v GOLD atelieru pracují s ušlechtilými kovy, mezi které patří stříbro, zlato – bílé, žluté, růžové, zajímavostí je pak zpracování zlata oranžového, které je u nás stále poměrně raritou, nicméně třeba v Americe je už poměrně běžné.
Mimochodem, GOLD atelier je jedním z mála zlatnictví, kde šperky vyrábí i z platiny zároveň z ní i odlévají.

Mimo své kolekce šperků pak GOLD atelier nabízí i zhotovení šperků na míru, dle přání klienta – třeba i s vlastním komponentem, je možné si zde také nechat zrenovovat šperk vlastní.

Zakázková výroba je v GOLD atelieru velmi hojně využívaná. Zakládají si zde na osobnímu přístupu ke každému z klientů – rádi vám vytvoří takový šperk, který bude přesně podle vašich představ.

K vašemu vysněnému šperku vám nakreslí nejdříve návrh, následně pak zpracují i 3D vizualicaci – získáte tak jasnou představu o tom, jak bude daný kousek v reálu vypadat.

Vyberete si kov, ze kterého si přejete klenot zhotovit, zároveň i drahokam – v nabídce GOLD atelieru je mnoho ušlechtilých kamenů, včetně diamantů.
Právě tyto kameny jsou zde dostupné i v rámci různých kvalit. Což je nespornou výhodu i z hlediska ceny daného šperku. Znamená to, že vám zde rádi vytvoří jedinečný a krásný šperk i v nižší cenové relaci.

Překážkou pro zakázkovou výrobu zde nejsou ani nezvyklé a atypické šperky, jako jsou třeba větší přívěsky, tiáry a korunky, brože… jsou zde otevřeni všem vašim nápadům.

Šperky z brněnského GOLD atelieru jsou skutečně překrásné, kvalitní. Při výrobě se v dílnách GOLD atelieru využívá kombinace technických pokroků a technologií s tradiční řemeslnou ruční prací. Výsledek rozhodně stojí za to – věřím, že vás o tom přesvědčí i fotky v mém článku!

Pokud sháníte jedinečný šperk – zkuste právě GOLD atelier!

GOLD atelier najdete v centru Brna, na Solniční 11.

ODKAZ: GOLD ATELIER / web, eshop
ODKAZ: GOLD ATELIER / facebook
ODKAZ: GOLD ATELIER / instagram