Představuji: GOLD atelier – tradiční brněnské zlatnictví & zakázková výroba šperků

Znáte brněnský GOLD atelier? Jedná se o jedno z nejstarších brněnských zlatnictví, které má bohatou rodinnou tradici. Vyrábí ve své dílně překrásné šperky, z mnoha ušlechtilých kovů – ze stříbra, několika typů zlata, ale také z platiny. Šperky vyrábí i na zakázku, věnují se renovaci starších šperků a velmi výjimečnou službou je pak zhotovení otisků – nejčastěji pacek našich domácích miláčků, zejména pejsků. Tento otisk pak přenesou přes počítač do vámi vybraného kovu, vznikne originální šperk, který vám bude navždy připomínat vašeho čtyřnohého kamaráda. Touto formou je ale možné vytvořit i šperk s otiskem nožky miminka! Skvělé je, že kit pro otisk vám mohou ze zlatnictví i zaslat domů – otisk vytvoříte a zašlete zpět.
Já jsem s Jeníčkem a Mařenkou v GOLD ateliéru byla – vytvořili jsme otisk tlapek a už se těším na šperk! Víc o tomto zlatnictví i unikátní službě otisku v následujícím článku!

Věřím, že právě brněnský GOLD atelier nebude pro celou řadu z vás neznámým pojmem – toto rodinné zlatnictví má opravdu bohatou historii, na našem trhu je totiž už neuvěřitelných 30 let!

GOLD atelier nabízí své vlastní šperky, které vyrábí v dílně v Brně, vše je zpracováno s ohledem na nejvyšší možnou kvalitu a preciznost v každém detailu. GOLD atelier nabízí jedinečné šperky v několika stylových a designových řadách – jedná se o kousky v nadčasovém, moderním, i klasickém provedení, kdy si každý se zákazníků určitě vybere – přesně dle svého vkusu.

Co se týká použitých materiálů, v GOLD atelieru pracují s ušlechtilými kovy, mezi které patří stříbro, zlato – bílé, žluté, růžové, zajímavostí je pak zpracování zlata oranžového, které je u nás stále poměrně raritou, nicméně třeba v Americe je už poměrně běžné.
Zajímavostí je pak zpracování platiny, mimochodem, GOLD atelier je jedním z mála zlatnictví, kde šperky z platiny zároveň i odlévají.

GOLD atelier najdete již třetím rokem na nové adrese, a to v centru Brna na Solniční 11. Šperky si tu můžete prohlédnout, zakoupit, objednat – ovšem je možný nákup také přes eshop www.goldatelier.cz.

Mimo své kolekce šperků pak GOLD atelier nabízí i zhotovení šperků na míru, dle přání klienta – třeba i s vlastním komponentem, je možné si zde také nechat zrenovovat šperk vlastní.

Velmi zajímavou službou, o které vám chci napsat, je možnost vytvoření šperku s otiskem packy vašeho zvířecího kamaráda, zejména tedy pejska. :) Tato služba je i v ohledu českého šperkařství poměrně ojedinělá – a v propracovaném konceptu ji nabízí právě v GOLD atelieru.

Pointou celé této služby je skutečnost, že na svém originálním, vlastním šperku budete mít otisk tlapek právě jen a jen vašeho pejska!
Ovšem, co je také důležité zmínit – otisk lze vytvořit i z dětské nožičky, nebo ručičky! Tato služba je velmi variabilní a díky unikátnímu materiálu, do které se otisk provádí, je možné otisknout v zásadě cokoliv. Ovšem, právě otisky tlapek pejsků se těší největší oblibě.

Jak to celé probíhá a funguje?
Já jsem s Jeníčkem a Mařenkou v GOLD atelieru byla – a otisky jsme tu pořídili. Celé je to proces na pár vteřin. Tlapička se obtiskne do speciální hmoty, která ve velmi podobná třeba klasické dětské modelíně. S tím rozdílem, že na vzduchu pak rychle usychá a tvrdne. Daný otisk tak získá pevnou podobu.

Zkušení zlatnící pak přes počítač otisk sejmou, upraví a zmenší na vámi požadovanou velikost. Vy si také zvolíte kov, ze kterého si přejete šperk s otiskem zhotovit.

Výroba šperku pak trvá cca tři týdny – do výroby se brzy chytám a budu mít pro vás opět reportáž – jak daný šperk vlastně vzniká.

Na daný šperk s otiskem je pak možné zároveň i vygravírovat jméno, datum, písmena… Někteří lidé dokonce takový šperk nechávají svém pejskovi dělat i jako známku na obojek!

Mimochodem, velkou výhodou vytvoření otisku je i možnost nechat si zaslat hmotu k otisku domů. Doma otisk packy, nebo nožičky miminka dle jednoduchého návodu vytvoříte, necháte ztvrdnout a zašlete do GOLD atelieru zpět.

Zajímavá služba, co říkáte? Získáte tak výjimečný šperk, ke kterému bude mít vřelý vztah. :)

GOLD atelier najdete v centru Brna, na Solniční 11.

ODKAZ: GOLD ATELIER / web, eshop
ODKAZ: GOLD ATELIER / facebook
ODKAZ: GOLD ATELIER / instagram