Šperky s otiskem tlapek zvířecích miláčků z brněnského GOLD atelieru

Nedávno jsem vám zde představila brněnské zlatnictví s mnohaletou tradicí – GOLD atelier. V GOLD atelieru vyrábí nádherné šperky, precizním a ručním zpracováním – vše vzniká ve šperkařské dílně v Jehnicích. Mimo klasické kolekce šperků, které jsou mimochodem opravdu nádherné, nabízí GOLD atelier i velmi unikátní službu, která nemá v rámci celé naší země obdoby. Vyrobí vám na zakázku osobitý šperk s otiskem tlapky vašeho zvířecího kamaráda! Vyberete si i kov, ze kterého si přejete šperk zhotovit, dále velikost, je možné na šperk nechat i cokoliv vygravírovat. Proces této výroby je skutečně zajímavý – já si nechala vyrobit přívěsek s otiskem tlapek Jeníčka a Mařenky, navštívila jsem i přímo výrobu a viděla, jak šperky vznikají. Víc v následující reportáži!

Věřím, že je mezi vámi spoustu těch, pro které jsou zvířátka, zejména pejsci, právoplatnými členy rodiny a máte k nim silný citový vztah. Je to i můj případ, jsem nadšenou „pejskařkou“, doma máme pejsky už dokonce čtyři. :)

I proto mě velmi oslovila jedinečná služba brněnského zlatnictví, GOLD atelieru – jako jediní v naší zemi jsou totiž schopni vyrobit osobitý šperk s otiskem tlapky právě vašeho pejska.

Já jsem vám už GOLD atelier na svém blogu představila – pokud vám můj článek unikl, najdete ho ZDE.
GOLD atelier nabízí své vlastní šperky, které vyrábí v dílně v Brně, vše je zpracováno s ohledem na nejvyšší možnou kvalitu a preciznost v každém detailu. GOLD atelier – to jsou jedinečné šperky v několika stylových a designových řadách – jedná se o kousky v nadčasovém, moderním, i klasickém provedení, kdy si každý se zákazníků určitě vybere – přesně dle svého vkusu.

Zpátky ale k jedinečné službě, kterou právě GOLD atelier nabízí – a to zcela ojediněle, v rámci celé České a dokonce i Slovenské republiky!
Můžete si zde totiž nechat zhotovit zcela originální šperk s otiskem tlapky vašeho zvířecího miláčka, nejčastěji samozřejmě pejska. Ovšem, stejným způsobem lze vyrobit i šperk s otiskem nožičky, nebo ručky miminka!

Na daný šperk s otiskem je pak možné zároveň i vygravírovat jméno, datum, písmena… Někteří lidé dokonce takový šperk nechávají svém pejskovi dělat i jako známku na obojek!

Skvělé na tom je, že na šperku je opravdu otisk tlapky přímo vašeho pejska! Celý proces je pro zákazníka velice snadný, může s pejskem přijít do GOLD atelieru na Solniční 11, kde se během pár minut otisk do speciální hmoty pořídí. Ovšem, pokud se vám nechce vážit cestu, nebo jste z daleka, mohou vám zaslat kit k otisku i domů. Dle návodu otisk pořídíte – je to opravdu velmi snadné – a následně zašlete otisk zpět.
Tlapička se obtiskne do speciální hmoty, která ve velmi podobná třeba klasické dětské modelíně. S tím rozdílem, že na vzduchu pak rychle usychá a tvrdne. Daný otisk tak získá pevnou podobu.

Zadáte také druh kovu, ze kterého chcete šperk vyrobit – na výběr jsou buď všechny typy zlata, stříbro a dokonce také platina!

Všechny šperky, i tyto – na zakázku, se pak vyrábí přímo ve zlatnické dílně GOLD atelieru v Brně – Jehnicích. Byla jsem se zde také podívat, abych se na vlastní oči přesvědčila, jak takový klenot vzniká.

Proces je to tedy poměrně náročný a zabere několik dnů.

Otisk tlapy se přes speciální přístroj přenese do počítače, kde se vyrobí jeho 3D model, zcela autentický s otiskem. Tento model se daty předá do 3D tiskárny, která vyrobí totožný, ve voskové podobě.

Vyrobený voskový model se poté zalije sádrou, za velmi vysoké teploty ve speciální „peci“ se pak vytvoří sádrový odlitek – forma.

Do této formy se pak již leje vámi vybraný kov – zlato (bílé, růžové, žluté a dokonce je možné zvolit i na české poměry raritu – zlato oranžové), stříbro, nebo platina.

Vzniklý šperk se pak v dalších procesech čistí, leští a také se na něj gravírují nápisy.

Výsledkem je originální šperk, který vám bude vždy připomínat vašeho zvířecího kamaráda. Mimochodem, takový šperk je i velmi milým dárkem – třeba pro partnera, který je rovněž „páníčkem“ daného pejska.

Zajímavá služba, co říkáte? Objednat si takový šperk můžete buď osobně přímo v GOLD atelieru na Solniční 11, případně i přes web / eshop.

GOLD atelier najdete v centru Brna, na Solniční 11.

ODKAZ: GOLD ATELIER / web, eshop
ODKAZ: GOLD ATELIER / facebook
ODKAZ: GOLD ATELIER / instagram