Dům U Tomana na nám. Svobody je otevřený! Co tu najdete? Stojí to za pozornost!

V centru Brna, na nám. Svobody, máme od minulého týdne otevřený Dům U Tomana – zcela jedinečný koncept, který nabídne svým hostům opravdu mnoho. Navíc, prostory jsou skutečně nádherné, designově vyladěné, citlivě protkané bohatou historií celého tohoto domu a také rodu Tomanů. Dnes vám ve svém článku právě Dům U Tomana, spolu se službami, které tu nabízí, představím – a mám pro vás i mnoho fotek těchto unikátních prostor. Věřte, toto místo stojí za návštěvu!

O tom, že v centru, na nám. Svobody, vzniká nový, zcela unikátní prostor – Dům U Tomana, jsem vám na blogu už dříve psala. V pondělí 5. listopadu se Dům U Tomana otevřel pro veřejnost – můžete už navštívit jak pivnici, tak i restauraci v prvním patře domu. V horních patrech domu se pak ještě ladí designové apartmány, které budou pro hosty otevřené koncem tohoto roku.

Celý koncept Domu U Tomana stojí rozhodně za pozornost – doslova na každém kroku tu totiž narážíte na výjimečné prvky, detaily z historie domu, designové „vychytávky“ – často i původní a také, jiné zajímavosti, které jsou pro prostory tohoto charaktaru doslova až raritou.

Jednou z nich je rozhodně i vlastní pivovar – opravdu, věřte, v centru Brna, na nám. Svobody, se vaří vlastní, „Tomanovo pivo“!

V přízemí Domu U Tomana najdete minipivovar a v 1. patře pak beerhouse, kde se vaří zcela nová značka brněnského piva – Tomanovo pivo. Dáte si tu například Tomanovu 12%, Emanuelovu 10% či Žofiin speciál a další pivní speciality, navíc, beerhouse nabízí hostům také vynikající jídla určená právě k pivu.

Velkou zajímavostí je pro hosty nejen umístění vlastního minipivovaru ve sklepě domu, ale současně zabudování varny piva přímo vedle baru v restauraci.

Ve druhém patře je pak designová resturace, ze které je úžasný výhled na nám. Svobody. Restaurace je v retro designu a hostům nabízí třeba i speciální “selfie koutek” s hitorickou motorkou značky Jawa.

Prostory jak pivnice, tak restaurace, jsou perfektně vytvořené s citlivým ohledem na původní podobu domu.

Mimochodem – právě z původní podoby domu je tu dodnes zachováno mnoho detailů – například nádherné skleněné vitráže, podloubí stropů, nebo schodiště – po tom dokonce chodili do vrchní části kavárny tak významní lidé, jako Jan Werich, Jiří Voskovec, Rudolf Těsnohlídek, Eliška Junková a řada dalších. Proto na schodech do vrchní části jsou tato jména zaznamenána a na zdech můžete vidět fotografie těchto osobností s povídáním.

Beerhouse, minipivovar a restaurace jsou také provázáni s kusem brněnské historie – dozvíte se tu všechny meziválečné starosty i včetně jejich zásluh pro Brno – starostové jsou vyobrazeni na pivních podtáccích.

Dům u Tomana stojí za návštěvu a já si troufám tvrdit, že díky své jedinečnosti, konceptu, kde je zachován kus brněnské historie a skvělým službám, se stane právě toto místo nedílnou součástí brněnské kultury.

Na více fotek se podívejte i do fotogalerie!

ODKAZ: U TOMANA / web – v přípravách

ODKAZ: ZAŽIJ BRNO U TOMANA / facebook