Dítě jako dar, který „není samozřejmostí“

Ráda se na svém blogu věnuji i tématům, která tu nejsou až tak obvyklá, nicméně prostor si rozhodně zaslouží. I z mého vlastního přesvědčení, nebo – a právě tentokrát – i z mé role matky. Tento článek jistě neosloví všechny, ale i kdyby vás bylo jen hrstka, jednotlivci, kterým pomůže a třeba dá naději, velmi mě to potěší.
Článek bude o dětech, které jsou – jistě mi dáte za pravdu – smyslem, náplní, radostí našich životů… Mít dítě je dar, který ovšem není samozřejmostí. Proto, velmi ráda bych otevřela téma IVF, nebo-li umělého oplodnění. Právě tato metoda je totiž pro mnoho párů jedinou nadějí, jak mít vlastní dítě.
Ve spolupráci s brněnskou klinikou ReproGenesis se zde budeme metodě IVF věnovat, zavedu vás do „zákulisí“ kliniky, přinesu vám i rozhovory s lékaři… Pokud je pro vás toto téma jakkoliv zajímavé, aktuální, určitě článkům věnujte chvíli času… 

Dítě jako dar? V dnešní době určitě ano. Jsem si jistá, že ať už třeba přímo vy, nebo někdo ve vašem okolí problémy s početím řešil, řeší…
Mít dítě totiž není samozřejmostí. Ač si to možná někteří neuvědomujete, tak počít dítě přirozenou cestou je skutečným zázrakem. Čím dál více párů totiž trápí problémy s přirozeným početím a tato situace je nepříjemná, stresující, může mít negativní dopad na mnoho aspektů života…

Proto zastávám názor, že je důležité mluvit, informovat o možnostech, jak dítě počít, třeba právě i za pomoci metod moderní medicíny.
IVF, nebo-li umělé oplodnění je totiž často jediným možným řešením, díky kterému se páru narodí vlastní dítě.

Dříve jsem to možná vnímala tak, že vše kolem IVF bylo tabu. Lidé, kterým nešlo počít dítě přirozeně, se za toto styděli, brali to jako osobní selhání, neschopnost, určitou méněcennost… Přiznat, že podstupuji IVF? Pro mnohé naprosto nemyslitelné.

Přitom, doba je taková, že těch párů, kterým se početí nedaří, je čím dál více… Opravdu, to je realita dnešní doby.

Je tedy více než žádoucí, aby se o IVF mluvilo, informovalo…aby lidé pochopili, že pokud umělé oplodnění využijí, stydět se za to rozhodně nemusí.

Proto, jsem ráda, že ve spolupráci s brněnskou klinikou reprodukční medicíny, s ReproGenesis, vám vše kolem IVF více přiblížím.
Na okraj chci zmínit – úroveň provádění umělého oplodnění a celková jeho úspěšnost je v České republice na špičkové úrovni, dokonce na jedné z nejvyšší na celém světě! Zkrátka, v péči českých lékařů jste v tomto směru skutečně v těch nejlepších rukou. 

Klinika ReproGenesis je jednou z těch, která je ve svém oboru skvělá a řadí se mezi přední evropská IVF centra, mimochodem, klinika funguje již od roku 2011. Disponují zde nejmodernějším technickým zázemím, aplikují zde nejnovější poznatky moderní medicíny… Klinika ReproGenesis má i skvělé výsledky v rámci velmi vysoké úspěšnosti léčby.
Specializují se zde jak na detailní diagnostiku problémů s početím, tak i na veškeré dostupné metody léčby neplodnosti.

Tým s dlouholetými zkušenosti v léčbě IVF zde vede uznávaný gynekolog, porodník a IVF lékař MUDr. Marcel Štelcl, Ph.D.

Kliniku ReproGeneses najdete v Brně – Pisárkách na adrese Hlinky 144 – i její umístění stojí za zmínku. Klinika se nachází v překrásné vilce, která je obklopena vzrostlou zahradou, je to doslova „malá vilka, ve které se dějí velké zázraky“. :)

Měla jsem možnost na této klinice strávit určitý čas, prošla jsem si prostory, mluvila jsem s personálem, lékaři, viděla jsem zázemí pro klienty… Celkově to zde na mě působilo nesmírně mile, lidsky, přirozeně… Atmosféra je zde až rodinná, všichni se chovají velmi empaticky, ochotně klientům vše vysvětlují, konzultují vše nutné a potřebné.

Co je důležité zmínit, tak po dobu léčby má každý pár vyhrazen „svého“ ošetřujícího lékaře a IVF koordinátorku, tito lidé pár provází celým procesem léčby. Páry i díky tomuto vnímají léčbu mnohem lépe, přirozeněji, beze stresu…

Zaujala mě i možnost využití psychologické poradny – protože je to naše psychika, na které se právě problémy s početím nejvíc a negativně podepisují… Léčba neplodnosti sama o sobě je rovněž procesem, který mohou některé klientky vnímat emotivně.

Klinika ReproGenesis pak využívá coby doplňující služby například také akupunkturu – kdy spojení klasické a tradiční východní medicíny podpoří lepší výsledky v rámci úspěšnosti asistované reprodukce.

Co vás také určitě bude zajímat – čekací doba na první konzultaci je dle vytíženosti lékařů, snaží se ji zajistit do 3-4 týdnů, první konzultace je zdarma a není potřeba žádanka / doporučení od jiného lékaře. Další léčba je pak prakticky již bez čekací doby.

IVF léčbu je možné podstoupit s úhradou pojišťovny – úhrada pojištění je před dovršením 40. narozenin a je možné zažádat až o úhradu 4 cyklů, (poj. 111, 201, 205, 207, 209 a 213.).

Jak celý proces IVF probíhá, co lze očekávat, jaká je úspěšnost…? O tom si napíšeme zase příště. :)

Léčba neplodnosti v Brně? Zkuste se obrátit právě na kliniku ReproGenesis.

Kliniku reprodukční medicíny ReproGenesis najdete v Brně, na ulici Hlinky 144.

ODKAZ: REPROGENESIS / web
ODKAZ: REPROGENESIS / facebook
ODKAZ: REPROGENESIS / instagram