Zdraví: téma cholesterol a vysoký krevní tlak

Trápí vás vysoký krevní tlak? I v mé rodině mají lidé problém s vysokým krevním tlakem, a to přimělo k zamyšlení právě nad tímto tématem – a chci vám dnes dát také zajímavý tip, jak si můžete sami, doma, zjistit hladinu cholesterolu – který má právě na vysoký krevní tlak velký podíl…

Vysoký krevní tlak je skutečným problémem, který ohrožuje vaše zdraví. Mimo jiné může zapříčinit například mozkovou mrtvici, hypertenze způsobuje také ischemickou chorobu srdeční, dušnost, bušení srdce, vysoký krevní tlak také může mít podíl na poškození orgánů…

Zajímavým faktem je, že vysokým krevním tlakem trpí až 20% dospělé populace, což je skutečně vysoké číslo. Co se za vysoký krevní tlak považuje? Je to hodnota nad 140/90 mmHg. Proto bychom si krevní tlak měli pravidelně měřit – abychom měli přehled – a pokud se u nás objevují často vysoké hodnoty, je na místě situaci řešit s lékařem.

Vysoký krevní tlak je problémem i v naší rodině – trápí moji maminku, která se s vysokým krevním tlakem už musí léčit. Pravidelné, domácí měření krevního tlaku, je tak pro ni už zcela automatická a rutinní činost.

I já myslím, že tlakoměr by neměl chybět doma nikomu z nás. Já jsem si krevní tlak musela pravidelně měřit hlavně v době, kdy jsem byla těhotná. U prvního syna jsem totiž v těhotenství extrémně přibrala – a to neuvěřitelných 38kg! Proto jsem si musela tlak měřit doma i několikrát denně – pokud by se mi tlak totiž zvýšil, hrozila by mi hospitalizace, té jsem se naštěstí vyhnula…

Doma mám Zápěstní tlakoměr značky Veroval (více o těchto tlakoměrech najdete ZDE).
Jedná se o tlakoměr určený pro měření tlaku na zápěstí – měření je tak velice snadné a také, rychlé.

Super je také velký displej, kde přehledně vidíte naměřené hodnoty – krevní tlak a také, srdeční pulz. Tlakoměr vám také ukáže, zda je naměřená hodnota v pořádku.

Tento tlakoměr také dokáže odhalit a zobrazit srdeční arytmie. Hodnoty se také ukládají do paměti – můžete si tak porovnávat předchozí měření. Mohou se takto ukádat hodnoty dvou různých lidí, kteří tlakoměr využívají.

Příčinou vzniku vysokého krevního tlaku může být také vysoká hladina cholesterolu v krvi. Přesně s tím mám bohužel problém i já. Ač se zdravuji velice stravě, netrpím obezitou, tak mám už několik let zvýšenou hladinu cholesterolu. Dle mé lékařky je to dáno geneticky. Cholesterol si tedy hlídám a pravidelně kontroluji. Zatím, naštěstí, hladinu svého cholesterolu nemusím řešit medikací.

Chci vám proto představit výbornou věc, díky které si můžete hladinu svého cholesterolu kontrolovat sami, libovolně často a pohodlně, doma.

Značka Veroval totiž nabízí celou řadu domácích testů – a mezi nimi i test na hladinu cholesterolu v krvi.

Díky tomuto testu zjistíte, zda je hladina vašeho cholesterolu v přijatelných mezích – testovaní je skutečně snadné a rychlé.

Vše potřebné najdete v testovacím balení. Budete potřebovat jen malou kapku krve z konečku prstu, výsledek se dozvíte cca za 3 minuty.

Na víc fotek z testování cholesterolu se podívejte také do fotogalerie.

Věřím, že je důležité mít své zdraví pod kontrolou – nepodceňujte ho i VY… :)