Travel Diary: Zikmundov

Dnes vám chci dát další zajímavý tip na téma „kam na výlet“ – zvlášť, pokud hledáte ideální místo pro dokonalý relax a „vyčištění hlavy“. Já s kamarádkou zajela na Zikmundov, což je – alespoň pro mě – fakt ráj na zemi a dokonalý balzám pro tělo i ducha. :) Zikmundov je navíc z Brna kousek – asi půl hodinky a je to doslova „cesta z města“ (pokud jste film viděli, víte, o čem mluvím. Na úvod – fakt doporučuju, na dva, tři dny, klidně i sami – bude vám tady prostě báječne. A nám se ani nechtělo domů! Pokračování v mém článku… ;)

Moje kamarádka na Zikmundově už byla a právě byla moc nadšená – a tak jsme se domluvily, že sem pojedeme spolu, na jednu noc, což se ve finále ukázalo jako sakra málo. :)

Už jen samotný příjezd na Zikmundov stojí za to. :) Kousek od Uherského Hradiště, někde uprostřed Buchlovských kopců, to hezky střihnete autem do hlubokého lesa a jedete, nikde nic, až po pár kilometrech najednou stavení, ohrada s koňmi a Zikmundov. Penzion uprostřed úžasné přírody, okolo louky, rybník, les, dobře – taky kravín – ale ten vám tady fakt vadit nebude, naopak, mě tu to kouzlo přírody hezky dokresloval.

Zikmundov je penzion rodinného typu, což poznáte okamžitě a na každém kroku. Žádná recepce, žádné zbytečné formality, vyřizování… Uvítají vás tu jako staré známé, ochotně vám pomůžou s kufry až do pokoje a dodají, že se máte hned stavit do kuchyně a jídelny na něco dobrého. ;) Prostě a jasně, budete se tu cítit hned „jako doma“.

Pokoje mají úžasné – pokud si dobře pamatuju, je jich tady málo, jen 5, ale každý je jedinečný a něčím zajímavý. My si s kamarádkou vybraly novinku, obrovský pokoj který je mimo hlavní budovu. Pokoj je fakt výjimečný, plný technických vymožeností, nad kterými vám zůstane rozum stát – počínaje svítícím záchodem, fotobuňkami v podlaze, vše si můžete ovládat přes iPad… pro milovníky technologických hračiček fakt ráj. :) Nás ovšem nejvíc dostala obrovský postel Hästens, na které se spalo jako v bavlnce a hlavně – velkoformátové promítací plátno a projektor! Mohly jsme si vybrat z celé řady filmů z nabídky – včetně i nejnovějších trháků, tak jsme večer při sklence vína mrkly na hit Zrodila se hvězda. :)

Zikmundov je také o jídle, a to o hodně dobrém jídle! Restaurace tu není taková ta klasická, kdy dostanete jídelní lístek – vaří se přímo v prostoru jídelny a kuchař si s hosty povídá, což je taky super vidět, prostě jste tu všeho součástí. Kuchař se vás také zeptá, na co máte chuť, nabídne, jaké má suroviny a vy si zkrátka vyberete to, co byste si dali. A to vám taky uvaří – a hlavně, jídlo je neskutečný!

Za zmínku stojí taky snídaně, my tu měli i místního farmáře, který donesl čerstvá vajíčka, sýr a další domácí speciality, které nám ke snídani servíroval. :)

A co na Zikmundově dělat? Z mého pohledu – ideálně nic! :) Dokázala bych si tu představit být i úplně sama, s knížkou a sklenkou prosseca v ruce. Pro dokonalý relax jako dělané! :)

Ale, vy, co máte rádi větší aktivitu – tak procházky, projížďky třeba na kole, relax ve zdejším úžasném vinném sklípku, nebo wellness v koupacích kádích… A nebojte, nudit se nebudete, tohle místo vás totiž tak hodí do pohody, že se vám nebude chtít domů – ať už tu trávíte čas jakkoliv. ;)

Penzion Zikmundov najdete na adrese Staré Hutě 93.