Tip na výlet & ubytování: Lipno a penzion Modrý jelen

Mnoho z vás mi často píše o tipy a doporučení na výlety a hlavně, na ubytování – a to jak v okolí Brna, tak třeba i někde dál. A právě dnes pro vás jednu takovou inspiraci mám! Miluji Lipno a okolí, jezdím sem každé léto o prázdninách a právě zde se nachází jeden překrásný penzion, o kterém vám chci napsat. Myslím, že pro ubytování celé rodiny je totiž naprosto dokonalý! Jmenuje se penzion Modrý jelen a nejdete tady absolutně vše, co by mělo ideální prázdninové ubytování mít. ;) Víc v mém následujícím článku.

Z Brna je Lipno možná kousek dál, ale ta vzdálenost je stále relativní… V rámci naší země mi totiž asi nic nepřijde vyloženě daleko a pokud daná destinace má co nabídnout, proč si sem nezajet – a nejlépe na pár dnů! A přesně takové je Lipno. Je tu totiž tolik možností vyžití!

Sama jsem tu byla už několikrát, s dětmi a každoročně se ráda vracím. Je tady úžasná krajina, spoustu tipů na výlety, možnost koupání, houbaření, vyžití pro děti…zkrátka, tady se rozhodně nudit nebudete! Ani vy, ani vaše děti.

Mimochodem, právě o radu na zajímavé ubytování v oblasti Lipna mi nedávno psala jedna čtenářka – a tak jsem se rozhodla, že se tu s vámi o jedno doporučení podělím. Slyšeli jste už o penzionu Modrý jelen?

Přímo kousíček od samotného Lipna, v Lipně nad Vltavou, se nachází tento penzion, kde se budete cítit opravdu perfektně.

Penzion se nachazí téměř na samotě u lesa, takže budete v přírodě, což já sama pro prázdninové ubytování vyhledávám nejčastěji. Stylově je penzion ve venkovském stylu, ale součástí jsou i vířivky, wellness…

Protože majitelé zařizovali tento penzion opravdu srdcem a se smyslem pro detail, je tu myšleno skutečně na vše!

Pokoje jsou krásně zařízené, nechybí na nich velké a kvalitní postele, kde se vám bude dobře spát, LCD televizory, minibar…

Pokud si objednáte rodinný pokoj, máte navíc k dispozici kuchyňku s malou varnou deskou, mikrovlnou, ledničkou, myčkou a kávovarem.

Navíc tu mají pro hosty i nádherné rodinné apartmány se dvěmi ložnicemi a vlastními kachlovými kamny, což je pro změnu na zimní dovolenou perfektní věc! ;)

Hlavní částí penzionu je velká snídaňová místnost s krásnými kachlovými kamny s pecí. A za zmínku stojí i samotné snídaně, které tu podávají – mají obrovský výběr jídel, mezi kterými nechybí několik druhů párků, bavorská sekaná, salát caprese, nejrůznější ovoce, nebo šampaňské s jahodami… ;)

Co tady rozhodně využijete je wellness! Letos tu nově vybudovali bazén, součástí penzionu jsou pak i dvě vířivky, tři druhy saun (finská, parní a solná, vhodná i pro děti), Kneippův chodník a ochlazovací káď.

Večery pak můžete trávit v piano lougei, kde je moc příjemné posezení – nechybí zde ani vybavená vinotéka a samo hrající piano s pohyblivou klaviaturou.

Co se vyžití v okolí týká, tak to by bylo na jeden samostatný článek, protože je toho spousta! Za zmínku rozhodně stojí cyklovýlety podél Lipna, stezka v korunách stromů, dětské zabavní centrum Království lesa, dále jsou tu plavby parníkem, horské dráhy, lanové centrum, nebo bobová dráha.

Tak co říkáte? Lipno a ubytování v penzionu Modrý jelen se jeví jako dokonalý tip, že? Vyzkoušejte! ;)
A POZOR – při rezervaci přes web je wellness zdarma!

Na víc fotek mrkněte také do fotogalerie. ;)

Penzion Modrý jelen najdete jen malý kousíček od lipenské vodní nádrže, v Lipně nad Vltavou 17.

ODKAZ: PENZION MODRÝ JELEN / web
ODKAZ: PENZION MODRÝ JELEN / facebook
ODKAZ: PENZION MODRÝ JELEN / instagram