Tip na příjemnou kavárnu v Mikulově – s těmi nejlepšími palačinkami: Degusta Coffee & Bistro

Mikulov je mým oblíbeným místem u nás, na jižní Moravě a jsem si jistá, že i vy do tohoto malebného městečka rádi jezdíte. Je tady co objevovat a hlavně, navštívit tu můžete spoustu skvělých podniků, zejména těch s gurmánskými zážitky! A jednu zajímavou novinku v Mikulově vám chci představit i v mém článku. Jen pár kroků od mikulovského náměstí se totiž nachází moc příjemná kavárnička s bistrem – Degusta Coffee & Bistro! Už jen samotné prostory jsou nádherné, obdivovat tu můžete třeba původní strop až ze 17. století! Dáte si tu moc dobrou kávu, dezerty a hlavně, palačinky! Ty tu připravují na speciální pánvi a jsou přímo božské. Inspirujte se v mém článku se spoustou fotek…

O Mikulově vám na svém blogu píšu často – je to má oblíbená výletní destinace, kam ráda jezdím. A jak vím i podle vašich reakcí, Mikulov patří i mezi vaše „srdcové záležitosti“.
V Mikulově můžete obdivovat historické památky, je tu kouzelný zámek, Kozí hrádek, posedíte tu ve stylových vinárničkách a také – jsou tu skvělé podniky, restaurace, bistra, kavárny!

Mimochodem, jednu zajímavou novinku z Mikulova jsem vám nedávno představila – skvělou pizzerii Tommy Pizza & Burger! Sem si určitě zajděte na výbornou pizzu a burgery, můžu z vlastní zkušenosti jen doporučit (víc v mém článku ZDE).

Tentokrát vás chci pozvat také do nového podniku v Mikulově, do moc příjemné kavárny s bistrem Degusta Coffee & Bistro! Ta se nachází jen pár kroků od náměstí, na ulici Svobody 240/4.

Kavárnička je sama o sobě moc útulná, příjemná, opravdu ideální místo na posezení u kávy, jsem si jistá, že se tu budete cítit tak skvěle, jako já. Ony už samotné prostory stojí za zmínku, zrekonstruované s ohledem na historický potenciál domu. Třeba strop je zde nádherný – původní, až ze 17. století (samozřejmě zrestaurován).

To hlavní – co si tady dáte? V první řadě, vynikající kávu!

Výběrovou kávu berou z ostravské pražírny Father’s Coffee Roastery. Kávu vám tu připraví tak, jak ji máte rádi – mají skvělé cappuccino, latté…

V nápojovém lístku nechybí i prémiové čaje, nebo vína z vinařství Baláž.

Ke kávě ochutnejte vynikající domácí dezerty! V nabídce se různě obměňují, ale výborné jsou opravdu všechny. Ochutnala jsem jich tu víc a každý byl výjimečný, moc dobrý!

Mimochodem, část dezertů z nabídky je připravena i bez lepku a laktózy.

Zajímavostí tu jsou i vodní dýmky v nabídce! Mimochodem, jinde v Mikulově vodní dýmky v podnicích nenajdete…

Každý den se v Degusta Coffee & Bistro podává také polévka, trhané maso v housce a do budoucna se tu můžeme těšit i na snídaně.

Co tu stojí za speciální pozornost – palačinky! Na ty se zde zaměřují a opravdu vám vřele doporučuji sem právě na palačinky zajít!

Palačinky tu připravují na speciální pánvi – ano, jsou to takové ty velké palačinky, tenoučké a hlavně, nejsou mastné!

Palačinek tu mají celou řadu, s ovocem, čokoládou… A chuťově jsou přímo dokonalé! Můj syn tu z nich byl nadšený!

Až budete v Mikulově, tuto kavárnu s bistrem určitě musíte navštívit, jsem si jistá, že nebudete litovat. ;)

Degusta Coffee & Bistro najdete v Mikulově na adrese Svobody 240/4. Otevřeno je zde každý den od 9. do 20. hodiny.

ODKAZ: DEGUSTA COFFEE & BISTRO / facebook
ODKAZ: DEGUSTA COFFEE & BISTRO / instagram