Testujeme vína – díl 2.!

Jsme tu opět s recenzí vín z vinařství Víno z Kobylí. Tentokrát to bude můj výběr a představím Vám i svého favorita.

Víno je asi moje největší neřest, co se alkoholu týče:)  Všude ale slýchám, že víno je vlastně zdravé, takže o neřesti nemůže být řeč. Sklenka vína pro mě znamená takový relax. Pokud máte kvalitní víno a pijete s mírou, víte, že druhý den budete v pohodě a nečeká Vás bolehlav. To je pro mě, jako matku, důležitá informace:)

Mám radši sladká vína, někdy až moc sladká, takže slámové a ledové víno, to je prostě lahoda:)

A právě jedno slámové víno z vinařství VÍNO Z KOBYLÍ jsem pro Vás vybrala na testování!

1. Ryzlink Rýnský,  slámové víno – sladké, ročník 2011

Tento zlatavý poklad má až medovou barvu. Voní krásně jemně po ovoci a chuť je lehce kořenitá, v dochuti se snoubí medová sladkost s kyselinkou. Jde o plné, sametové víno. Víno se hodí k rybám a lehkým předkrmům a dovedu si ho představit i k dezertům. Je to taková delikatesa mezi víny. Vetšinou se pije k mimořádným příležitostem. Moc jsem si pochutnala a vřele doporučuji!

image

2. Patria cuvée – tramín červený + chardonnay, výběr z hroznů, ročník 2009

Toto víno ocení především ti, kdo preferují suchá vína. Kombinace tramínu červeného a chardonnay vytváří neobvyklou, kořenitě-medovou chuť s výraznou vůní a zlatožlutou barvou. Pokud budete dobře hledat, ucítíte ve víně lískový oříšek nebo žlutý meloun a hrozinky. Opět se hodí k předkrmům a perfektní je k silně kořeněným pokrmům exotické kuchyně.

image

3. Pálava, výběr z bobulí, ročník 2011

Tak toto víno je můj velký favorit. Mohla bych ho pít pořád, no dobře, tak velmi často:) Jde o hodně sladké až medové víno, život si prostě ráda osladím. Kdo zná Pálavu, ví, o čem mluvím. Chuťově je hodně podobné slámovému vínu, ale není tak hutné, je více svěží, proto se skvěle hodí k drůbeži a rybám. Už se těším na léto někam na zahrádku, kde si Pálavku dám a k ní i něco lehkého na zub!

image

A co Vy? Jste spíš na suché nebo na sladké víno?

Prohlédněte si celou nabídku vinařství Víno z Kobylí – ZDE.

Víno z Kobylí koupíte v Brně na těchto místech: Víno z Kobylí v Brně

ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/WEB
ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/FACEBOOK