Domácí pleťové masky – jak na ně?

Mít dokonalou pleť – to je věc, kterou si přejeme asi všechny, souhlas milé dámy?:) Dnes máme pro Vás pár rychlých, levných a hlavně, velmi účinných tipů, jak o svou pleť můžete samy pečovat!

6508f4bf7626de3cfb97e51e7be1617b

Dokonalá a bezchybná pleť. To je naprostý základ krásy, alespoň já to tak vnímám. Svěží pokožka, žádné akné, zvětšené póry, pigmentové skvrny, vrásky, kruhy pod očima…to si přejeme prostě všechny. Bohužel i naše pleť musí bojovat s nepříznivými vlivy, které se na ní negativně podepisují – jsou to v první řadě věk, stres, nedostatek spánku, mráz, sluníčko…nic z toho naší tvářičce neprospívá.

Naprostá většina z nás spoléhá v péči o pleť na dostupné kosmetické produkty – krémy, séra, masky… Na trhu je obrovské množství značek nabízejících různé přípravky, které slibují často velké zázraky (od kterých se zřejmě odvíjí i cena). Ne vždy jsou ale právě tyto drahé krémy účinné. Péče přitom může být mnohem snadější – po ruce totiž máte často tolik skvělých věcí, které Vaší pleti pomohou, že na drahé masky a krémy můžete zapomenout. 

Máme pro Vás několik tipů na velmi účinné homemade pleťové masky – které můžete minimálně otestovat. Jejich příprava je snadná, potřebujete jen několik věcí, které máte většinou vždy doma. Tak jdeme na to:

1/ MASKA PROTI VRÁSKÁM

Hlavní přísadou kvalitní protivráskové terapie je čas a citrónová šťáva. Máte-li obě ingredience pro ruce, můžete se pustit do díla. Směle dejte pleti, oč si žádá, a ona vás zato bude mít ráda. Citronovou šťávu můžete smíchat také s medem. Mimochodem, maska má pak zesvětlující účinek;)

f24098af64b8201a34ff1527eaaef2c3

Na sluncem přesušenou pokožku je výborný chléb. Namočte ho v citrónové šťávě a aplikujte na obličej.

Podmínkou, která masce dodá na účinnosti, je samozřejmě i kvalitní noční krém. Hovoříme-li o pleti přesušené, potom rozhodně sáhněte po dobře promašťujícím.

2/ MASKA PRO CITLIVOU PLEŤ

Z avokáda si můžeme vytvořit skvělou regenerační masku pro citlivou pleť. Vydlabeme si avokádo, dužinu rozmačkáme na kašičku, můžeme přidat ještě lžičku olivového oleje. Pak ji prsty rovnoměrně naneseme na obličej. Necháme 10 minut působit, poté opláchneme vlažnou vodou. Závěrem ošetříme pokožku pleťovou vodou, naše pleť bude dokonale jemná.

83e7028592fb30f5b96c3e49d40f716d

3/ MASKA PRO NEČISTOU PLEŤ

Vynikající peelingovou maskou, která dokonale vyčisti póry, je maska z ovesné mouky. V mističce rozmíchejte trosku ovesné mouky s vodou a šetrně si směs rozetřete na obličej. Masku nechte schnout tak dlouho, dokud nepopraská. Potom ji pečlivě a jemně odrolte z obličeje. Touto maskou dokonale vyčistíte zanesené póry.

d23da0eec30cca09f10b88ef2706a809

4/ MASKA PRO NORMÁLNÍ A SMÍŠENOU PLEŤ

Smíchejte jednu polévkovou lžíci tvarohu se dvěma lžičkami medu, aby se vytvořila hladká směs, přidejte ještě trochu mléka. Hotovou kašičku rozetřete na obličej a nechte působit 20 minut. Plet bude po tvarohové kúře krásně hebká a pružná.

5/ MASKA PRO MASTNOU PLEŤ

Maska z jablek a skořice má lehké antiseptické účinky, čistí a stahuje póry a zároveň pleť příjemně hydratuje a dodává kůži vitamíny.
Použijeme 1 zralé jablko, 1 lžičku bílého jogurtu, 1 lžičku medu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžičku ovesných vloček – jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme, přidáme zbylé ingredience a důkladně promícháme v jemnou kašovitou směs. Poté naneseme na obličej. Můžete také vyzkoušet jablečnou masku podle návodu na obrázku:

d2ebc0cafe949c3464cc69e977aa250e

6/ MASKA PRO ROZJASNĚNÍ PLETI

Pro rozjasnění pleti je vhodná třeba bílkovo-medová maska. 1-2 bílky smíchej s 1 lžičkou medu a vyšlehejte do pěny. Poté masku naneste na obličej. Asi po 10 – 15 minutách masku smyjte a pleť namažte hydratačním krémem.

7/ PLEŤOVÁ VODA NA ROZŠÍŘENÉ PÓRY

Zhruba 50 g usušených jahodníkových listů spaříme 2 dl vroucí vody a necháme asi půl hodiny louhovat. Scedíme a takto získanou pleťovou vodu používáme k pravidelnému čišťění pleti.

8/ PLEŤOVÁ VODA Z HEŘMÁNKU LÉKAŘSKÉHO

Používá se k důkladnému očištění pleti ode všech nečistot a kosmetických přípravků. Sami si ji můžeme vyrobit tak, že ve 100 g dvacetiprocentního lihu necháme vyluhovat 10 g sušeného květu heřmánku lékařského a 10 g usušených listů šalvěje lékařské. Takto připravená pleťová voda má vynikající čistící, dezinfekční a protizánětlivý účinek.

9/ PEELING NA OBLIČEJ

Smíchejte hnědý cukr s olivovým olejem, můžete přidat i med a poté krouživými pohyby masírujte obličej. Celou proceduru opakujte 1x týdně. Budete mít obličej krásně hladký jako miminko.

9b2695a318866feb6bcb1db4c366816b

zdroj forek: pinterest.com

recepty na masky převzaty z: dama.cz