Tekutá dávka zdraví!:)

Ráda Vás seznamuji se vším, co ve svém životě považuji za skvělé a kvalitní a hlavně, čemu sama věřím. Co se týká zdravého životního stylu, hlavně stravování, jsem v tomto ohledu docela zásadová. Mám dvě malé děti a zkrátka mi záleží na všem, co sní a vypijí. A já věřím, že podobný názor zastáváte i Vy:)

A to nejen, pokud jste už rodiče… Mělo by Vám přece záležet na tom, jak se stravujete také Vy.
Já už jsem Vás se svým postojem k jídlu a stravování obecně u nás na blogu obeznámila:) Jsem velký příznivce tzv. nechemických potravin – bedlivě zkoumám složení všeho, co mám já, nebo mé děti konzumovat. Jakmile vidím přemíru „éček“, daný produkt u mě nemá šanci. Dávám přednost spíš „méněsložkovým“ potravinám, nebo takovým, které obsahují pouze čistě přírodní suroviny. Zkrátka si vybírám, protože mám svoje tělo ráda, vážím si svého zdraví a snažím se (jasně, taky občas „hřeším“) dělat to nejlepší, abych si to své zdraví co nejdéle udržela.  A tou nejsnadnější cestou je volba dobrého a kvalitního jídla.

Ovšem, tentokrát se chci zaměřit na něco jiného, než je JÍDLO.  Je to neméně důležitý prvek životního stylu a opravdu velmi zásadní pro zdraví. PITÍ.

K mému postoji k pití můžu být stručná. Piju vodu. Čistou, kohoutkovou, už spoustu let a nikdy tomu vlastně nebylo jinak. Samozřejmě, dám si čaj, kávu, víno…ale toto nezařazuji do svého pitného režimu, to jsou pouze „doplňky“. Navíc, káva a víno tělo rozhodně nezásobí vodou:)

Všechny další nápoje – limonády, sycené minerálky, džusy…nepiju. Vadí mi, když piju cokoliv sladkého, navíc tak uměle barevného, jako je cola a další hrůzné limonády.

U mě by tedy pitný režim byl všeho všudy asi v pořádku. Problém nastal s příchodem dětí, které se s obyčejnou vodou nějak nespokojují:) Vařila jsem jim dřív čaje, které byly pro mě do nedávna jedinou přijatelnou formou pití, které bych jim mohla dát – až do té doby, kdy jsem začala pravidelně nakupovat v obchodech se zdravými potravinami – ve SKLIZENU. Už jsem Vás s touto sítí prodejen seznámila i u nás na blogu – SKLIZENO nabízí právě ony „nechemické“ potraviny, se kterými se já „kamarádím“. Ve SKLIZENU si můžete být jistí, že kupujete jen takové jídlo a pití, které obsahuje žádné, nebo nezbytné minimum přídatných látek. Navíc, SKLIZENO podporuje regionální farmáře a dodavatele, což je samo o sobě taky sympatické:)

sklizenomale

A právě ve SKLIZENU jsem objevila spoustu druhů zdravých nápojů – zejména sirupů, které tu moc ráda nakupuji. Můžete si být jistí 100% kvalitní složením, bez přísad, chemie a konzervantů. Navíc, výběr je opravdu široký.

piti4

Mě nejvíc oslovily BÁŤKOVY BYLINKOVÉ SIRUPY. Jsou vyrobené opravdu z vysokých obsahů čistě bylinných koncentrátů a co je důležité, chutnají skvěle, všechny.

Photo 06.01.15 15 47 47

Můj favorit je meduňka – opravdu chutná výborně. A skvělý je také jitrocelový sirup, který moje děti pijí – jako prevenci respiračních nemocí.

piti1piti

piti2

Vyzkoušela jsem také tyto Hostětínské sirupy, které můžu vřele doporučit, v BIO kvalitě – tedy zaručeně jen z toho nejlepšího. Sirup Rooibos je navíc opravdu hodně zdravý.

Photo 06.01.15 15 49 57

Teď v zimě, na podporu imunity je skvělý rakytníkový sirup – z Ježkova statku. Můžete si z něj dělat nápoj, přidávat ho do čaje, nebo užívat samostatně, po lžičkách.

Photo 06.01.15 15 48 12

Kdo miluje svěží chuť máty – doporučuji tento:

Photo 06.01.15 15 48 17

Moc dobré jsou i tyto sirupy – konopný a rakytníkový:Photo 06.01.15 15 48 23

Husté, sladké sirupy se skvěle hodí i na přislazování – nebo na palačinky, vdolky a jiné dobroty. Nebo si s nimi můžete osladit čaj, pořád lepší volba, než obyčejný cukr.

Photo 06.01.15 15 49 38Photo 06.01.15 15 49 44

Další úžasné a zdravé sirupy – ze SKLIZENA – si detailně prohlédněte v naší fotogalerii.

Přečtěte si starší články o obchodech SKLIZENO u nás na blogu – zde: SKLIZENO/Cool Brno Blog

V Brně najdete prodejny SKLIZENO na těchto místech:

SKLIZENO – BRNO, Josefská 14
SKLIZENO – BRNO, U RONDA, Křídlovická 47
SKLIZENO – BRNO, KAMECHY, Říčanská 970/23
SKLIZENO – BRNO, U SEMILASSA, Palackého třída 93
SKLIZENO – BRNO, Dvořákova 10
SKLIZENO – BRNO, Campus, Netroufalky 770

Kromě Brna má SKLIZENO své prodejny také v Praze a v Olomouci. Více informací naleznete na oficiální webu značky.

SKLIZENO – oficiální stránky: SKLIZENO / OFFICIAL WEB
SKLIZENO – FACEBOOK: SKLIZENO/FB