Správné saunování podle Infinitu

Oblíbená relaxační centra Infinit jsme Vám už představily a teď je na řadě si říct něco o správném saunování, abychom si ho užili, tak jak se má!

Určitě víte, jak je důležité prohřátí a následné zchlazení, ale víte všichni, jak se vlastně správně zchladit?

Infinit nám přináší pár tipů jak na to!

finska maximus

Ještě než se začneme poprvé saunovat, tak bychom se měli vždy osprchovat a umýt mýdlem a pořádně ze sebe setřít vodu.

Něco málo o prohřátí…

Saunovat bychom se měli vždy nenásilně, zkrátka tak, aby nám to bylo příjemné! Pokud se saunováním začínáte, je dobré pobývat na nižších lavicích, to stejné platí pro děti. Čím výše jste, tím větší horko Vám bude… Největší horko je vždy u stropu. Proto jsem zásadně dole:))

V sauně můžete pobývat nazí nebo zabalení v prostěradle, jak je pro Vás pohodlné.

Doba saunování je individuální, zase bych to volila podle toho, jak je vám to příjemné. Doporučená doba se pohybuje mezi 10 – 15 minutami, ale zkušení „sauneři“ vydrží daleko déle!

Přichází na řadu ochlazení, které je velmi důležité a je nedílnou součástí saunování. Provádět lze několika způsoby. Zchlazovat se můžete postupně pod sprchou nebo to vezmete pořádně a skočíte do ledového bazénku:) Snad nejznámější saunové zchlazování pod vědrem známe všichni, ale ne všichni si ho vyzkoušíme:) Je asi jasné, že postupné zchlazování budí příjemnější pocity. No, vyzkoušejte sami!

ochlazovací bazének

Po zchlazení by jste si měli odpočinout, pro tělo je důležité, aby se vyrovnalo s teplotními změnami a připravilo se na další saunování. Připraveny jsou pro Vás odpočívárny, nebo venkovní terasy s lehátky. V zimním období se třeba zchlazuji nejlíp venku, protože je to postupné. Vždy jsem si říkala, být náhá venku, když je nula stupňů? Tak ano, jde to a při saunování super! Nezapomínejte na pitný režim, který můžete doplnit v saunovém baru. Nejlépe čistá voda s kombinací nějakého výborného čaje.

odpočívárna

Tento saunovací proces se doporučuje opakovat 2x až 4x, prostě dokud vám to je příjemné. Ideální je saunování 1x až 2x v týdnu.

Ve všech relaxačních centrech by se měla udržovat určitá „etiketa“, aby si saunování užili opravdu všichni. Přeci jen jde o relaxaci.

 

Buďte ohleduplní a chovejte se tiše, respektujte soukromí a relaxaci ostatních. Do sauny vstupujte zásadně bez plavek a bez bot.

Jak jsem si všimla, tak hodně z vás začalo používat „saunovací pomůcky“, jako kartáče, žínky, které Vám pomáhají k očištění těla. Při jemné masáži pokožky dochází k rovnoměrnému prohřátí těla, prokrvení kůže a vylučování potu a tím ke zlepšení funkce krevního a lymfatického systému.

INFINIT - Brno - 2014-07- hotel Maximus - nove otevreny areal!

Kde všude si v Brně můžete jít do Infinitu relaxovat a užít si skvělý saunový svět?

INFINIT LESNÁ

INFINIT SANTON

INFINIT MAXIMUS

O relaxačních centrech INFINIT si můžete přečíst více zde u nás na blogu:

POJĎTE S NÁMI RELAXOVAT DO WELLNESS CENTER INFINIT

U BRNĚNSKÉ PŘEHRADY VZNIKL NEJVĚTŠÍ VENKOVNÍ SAUNOVÝ SVĚT V ČR

UŽIJTE SI RÁJ NA ZEMI V INFINITU MAXIMUS

SVĚT WELLNESS INFINIT V BRNĚ NA LESNÉ

Infinit najdete i na facebooku: INFINIT FACEBOOK