Šperky, do kterých se zamilujete… :)

Není to tak dlouho, co jsem Vám zde psala o krásných špercích – tak trochu jiných, než obvykle koupíte v běžných klenotnictvích. Jednalo se o šperky ze starožitnictví Patrice Antique – a byly skutečně přenádherné! A protože u Vás článek a samozřejmě, také fotky, vyvolaly velký ohlas, mám dnes pro Vás pokračování…:) Nafotila jsem totiž další úžasné poklady, které stojí za to vidět!

Víte, co jsem se začala o starožitné šperky trochu zajímat, zcela jsem pochopila, v čem spočívá jejich jedinečnost a kouzlo. Jedá se totiž o kousky, které opravdu v běžných obchodech s klenoty jen tak nekoupíte – jsou to šperky z dob  minulých, některé modely pochází až z historických časů, z období baroka, nebo secese…

Staré šperky, které ve starožitnictví Patrice Antique nabízí, byly vyráběny ručně, velmi často na zakázku a jejich zpracování je velmi kvalitní a precizní, kdy v porovnání nových a starých šperků je kvalita šperků starých nesrovnatelně vyšší ovšem často za nižší cenu než u šperků nových, které jsou vyráběny obvykle strojově.

Navíc, starožitné šperky a vlastně, jakékoliv starožitné předměty, mají něco „navíc“, než jen poutavý a jedinečný vzhled. Evokují ve Vás myšlenky na dobu, ze které pochází, nebo na původního majitele dané věci. Což ve Vás vzbudí i určitý respekt, mnohem víc si takového předmětu vážíte, berete jej jako klenot, nebo dokonce jako určité „rodinné dědictví“. Taková věc má totiž opravdu velkou hodnotu, a to nejen finanční, ale i – řekla bych – duševní… :) Jen si vezměte, když jednou třeba svému vnoučeti věnujete takový poklad – třeba prstýnek, který jste si sami pořídili ve starožitnictví…

A právě takto krásné a jedinečné kousky najdete ve starožitnictví Patrice Antique, na Minoritské 1, tedy, samozřejmě kromě dalších zajímavých věcí – třeba starožitného nádobí, obrazů, dekorací, nebo dokonce nábytku. O tom Vám ale napíšu jindy – dnes to je o špercích –  a třeba také, krásných doplňcích.

Ve starožitnictví Patrice Antique ale nabízí také šperky novější a moderní – jedná se o ty, které nejsou staré více než 40 let. 
Můžete si tu tedy vybrat ze spousty novějších, krásných kousků ze současné doby. A nemyslete – i v tomto ohledu se tu dají vybrat skutečně velké zajímavosti a poklady! 

Co se právě těchto novějších šperků týká, jsou zde v nabídce i krásné modely od opravdu věhlasných značek, mezi které patří třeba Cartier, Dior, nebo Rolex.

Určitě je také dobré vědět, že ve starožitnictví Patrice Antique šperky i vykupují – takže, pokud doma máte nějaké šperky, které už nenosíte, můžete je zde prodat a vyberete si něco jiného, hezkého, co Vám udělá radost.


Jak určitě dobře víte, právě takové šperky rozhodně nepatří k těm nejlevnějším – tady je ovšem koupíte za opravdu super ceny.

Kromě zmiňovaných šperků jsem tu objevila i další zajímavosti – třeba úžasná (a starožitná) pouzdra na rtěnky… Víte, že dámy dříve nosily rtěnky právě v takových pouzdrech?

Zaujaly mě i další dámské potřeby pro zkrášlování, třeba zrcátka, hřebínky, pudřenky…to vše samozřejmě v precizním vyhotovení, z jedinečných materiálů.

Myslím, že právě takové věci jsou mimo jiné naprosto skvělým tipem na dárek, pro kohokoliv. Takovou věcí dotyčného určitě potěšíte, protože darujete něco, co je v dnešní době už unikátem.
A nebo si koupit nějaký hezky šperk, třeba prstýnek, jen tak, sobě a pro radost? Proč ne? ;)

Na spoustu krásných šperků a dalších starožitných doplňků se podívejte také do fotogalerie.

Starožitnictví Patrice Antique najdete v centru Brna, na Minoritské 1.
ODKAZ: Starožitnictví Patrice Antique – web / facebook