Sluneční brýle – módní doplněk a nutnost, která mě baví!

Můj nejoblíbenější módní doplněk vůbec? Rozhodně sluneční brýle! Dokonce bych řekla, že mám na jejich pořizování snad až závislost… :) Sluneční (a vlastně i dioptrické) brýle totiž už dávno nejsou brané jako „zdravotní pomůcka“, která pouze plní svůj účel. A protože právě sluneční brýle k létu neodmyslitelně patří, připravila jsem pro Vás malou fashion reportáž – zaměřenou právě na krásné, stylové a hlavně, kvalitní sluneční brýle!

Já sama mám doma brýlí fakt spoustu – různé tvary, barvy obrouček i skel. Nosím je dle nálady a samozřejmě také podle svého outfitu. Brýle považuji za jedinečný módní doplněk, který nejen, že chrání Vaše oči, ale také výborně vypadá.

Právě jedinečný a zajímavý tvar brýlí, respektive obrouček, totiž může – v ohledu módy – skvěle doladit Váš módní outfit a tak i celkový look.
Já například miluji hodně nápadné, výrazné brýle, nebojím se dokonce i lehce extravagantních kousků – stejně, jako v oblékání, tak i v případě volby brýlí nerada „zapadám do davu“.

Líbí se mi také brýle v retro stylu, baví mě i barevné obroučky, které se skvěle ladí k oblečení.

Co je ovšem u výběru brýlí opravdu důležité a řekla bych, až zásadní, je jejich kvalita. Brýle totiž chrání Váš zrak, tedy jednu z nejcennějších věcí na Vašem zdraví. Proto jejich výběr rozhodně nepodceňujte – a co už vůbec nedoporučuju, tak kupovat levné (i když na první pohled možná líbivé) kousky, třeba někde na stánku. Mohou Vašim očím dokonce i ublížit.

Proto je rozhodně lepší vybírat brýle od certifikovaných prodejců – tedy v optikách. Já nedávno zašla do nově otevřené pobočky známé brněnské optiky APIA – mimochodem, právě tato optika je nejdéle fungující oční optikou v Brně, byla otevřená už v roce 1994 a své dobré jméno, postavené na kvalitních službách a široké nabídce kvalitních brýlí, si drží dodnes – a to na dvou pobočkách, v centru na Masarykově a nyní také v OC Olympia.

Optika APIA zaváděla do ČR a SR většinu světových značek (Giorgio Armani, Chanel, YSL, Fendi, Valentino, Vogue, Police, Givenchy, Chopard a další) . V současné době kromě maloobchodu má velkoobchodní zastoupení pro ČR jednoho z největších výrobců brýlí na světě, který má ve svém portfoliu značky jako Montblanc, Tom Ford, Swarovski, Roberto Cavalli, Just Cavalli, Timberland, E.Zegna.

Právě v nové prodejně APIA v Olympii jsem pořídila velkou fotoreportáž zajímavých slunečních brýlí. Nabídka je tady opravdu pestrá, koupíte tu brýle od mnoha skvělých značek, kdy některé z nich má APIA exkluzivně (mimochodem, také prestižní značku Cartier – takže, pokud hledáte opravdu špičkové brýle, toto je tajný tip pro Vás ;).

Některé brýle jsem si i vyzkoušela – a nafotila jsem Vám, jak vypadají ve své reálné funkci, tedy přímo na obličeji. A můžu Vám říct, bylo by pro mě opravdu těžké si vybrat, jen jedny… :)

Sluneční brýle jsou navíc v létě naprosto nezbytné, alespoň, já je nosím vlastně neustále, kdykoliv jsem venku. Zkrátka v nich mám více komfortní pocit. Proto je fajn se dobrými slunečními brýlemi vybaviit – právě alespoň na léto, kdy je sluníčko mnohem více agresivnější.

Zkrátka – brýle berte jako módní doplněk, který má navíc svou podstatnou funkci. A věřte – dobře vybrané brýle, které Vám sednou, tak se v nich budete cítit skvěle. Sebevědomě a neodolatelně – a o přece také jde, hmmm? ;)

Oční optiky APIA najdete v Brně na Masarykově 18 a také v brněnské Olympii. Na obou provozovnách si zákazníci mohou svůj zrak zkontrolovat, provádí zde také aplikaci kontaktních čoček a prodávají veškerý další sortiment související s brýlemi a kontaktními čočkami. Na každé provozovně je optická laboratoř/dílna, kde provádí opravy brýlí a zhotovení brýlí na počkání.

Na mnoho dalších modelů brýlí se podívejte také do fotogalerie.

ODKAZ: OČNÍ OPTIKA – web / facebook

ODKAZ: ORIGINÁLNÍ BRÝLE.CZ – eshop / facebook