Specializované vyšetření funkčního vidění v oční Optice Fénix

O oční Optice Fénix v Kroměříži jsem vám zde již několikrát psala – ráda na svém blogu věnuji prostor i mimobrněnským obchůdkům a značkám, které si zaslouží pozornost. V oční Optice Fénix najdete velmi pestrou škálu brýlí – ať už dioptrických, slunečních, nebo i brýlí speciálních, pro sportovce. Mimo to, svým zákazníkům zde nabízí také profesionální vyšetření zraku na skvělé úrovni, které dokáže odhalit mnohé vady oka, i zdravotní problémy. Já se do Optiky Fénix nedávno opět zastavila, nafotila jsem vám tu pro inspiraci zajímavé brýle a mimo to, absolvovala jsem zde další vyšetření zraku, tentokrát „funkčního vidění“ na speciální přístroji Right Eye. Tento přístroj mají v Optice Fénix jako jediní v České republice! V čem je toto vyšetření unikátní a co dokáže odhalit? Dozvíte se v následujícím článku.

Sháníte kvalitní a designově jedinečné sluneční, či dioptrické brýle? Pokud to nemáte do Kroměříže úplně „z ruky“ věřte, že tady si rozhodně vyberete.  V této optice je výběr brýlí opravdu velice pestrý! Koupíte tu jak brýle sluneční, tak i obruby pro brýle dioptrické. Velkou zajímavostí jsou pak i speciálně upravené dioptrické brýle pro sportovce – ať už se jedná o brýle pro cyklistiku, na plavání, nebo dokonce na potápění.

Brýle to pořídí jak ženy, muži tak i děti – i pro děti je zde výběr brýlí velice pestrý!

Dalším důvodem, proč v ohledu péče o svůj zrak zvolit právě kroměřížskou Optiku Fénix, je možnost nechat si zde profesionálně změřit a zkontrolovat zrak. Zrak je náš nejcennější smysl, měli bychom proto o něj patřičně pečovat. Ideální je také alespoň jednou za rok podstoupit preventivní vyšetření zraku.

Toto vyšetření provádí právě i v Optice Fénix, zrak vám zkontroluje zkušený optometrista, na unikátním přístroji DNEye skener II. generace, který dokáže stanovit dioptrie, ale také zjistí případné skryté vady oka, změří nitrooční tlak, zkontroluje stav sítnice… Při měření zraku zde navíc mohou odhalit i vážná onemocnění, jako jsou zelený a šedý zákal… Toto vyšetření zde nabízí i pro děti!

Mimochodem, právě toto vyšetření zraku jsem v Optice Fénix podstoupila i já – pokud vás zajímá, jak přesně toto vyšetření probíhá, mrkněte na můj článek ZDE.

Mimo toto vyšetření zraku pak v Optice Fénix nově nabízí i další velmi unikátní vyšetření očí, jedná se o tzv. „vyšetření funkčního vidění“. Toto vyšetření se provádí na přístroji Right Eye – a velkou zajímavostí je, že tímto přístrojem disponují jako jediní v rámci celé České republiky právě v Optice Fénix v Kroměříži!

V čem je toto vyšetření unikátní, co dokáže odhalit a pro koho je vhodné?
Já nedávno vyšetření funkčního vidění na přístroji Right Eye v Optice Fénix podstoupila a při té příležitosti jsem se i zeptala na všechny informace, které se tohoto vyšetření týkají.

Tento přístroj se při vyšetřování zaměřuje na kontrolu spolupráce obou očí. Ta je velice důležitá, ne-li přímo zásadní pro celou řadu aspektů našeho běžného života. Správná spolupráce obou očí je velmi podstatná pro soustředění, pro správné a rychlé reagování, pro přesné vnímání podnětů…

Jak jsem se dozvěděla, mnoho lidí si MYLNĚ myslí, že za jejich zhoršeným viděním stojí potřeba dioptrií. Ovšem, při podrobnějším vyšetření zraku se zjistí, že dotyčný vidí dobře, problém tkví v tom, že jeho oči spolu nejsou schopny spolupracovat. Tento problém dokáže odhalit právě přístroj Right Eye.

Problém se pak může ukázat i při přenosu informace z mozku do očních svalů, kdy oči reagují pomaleji.

Vyšetření na přístroji Right Eye je skvělé zejména pro děti, u kterých se ve školním věku často objevuje problém se soustředěním. Ten může pramenit právě z problému se vzájemnou správnou koordinací očí.

Vyšetření na přístroji Right Eye je tedy dětem doporučováno, mimo děti je pak vyšetření skvělé pro lidi, kteří prodělali úrazy, mrtvici, otřesy mozku, nebo je „jen“ trápí zvýšená únava, problémy se soustředěním.

Vyšetření je skvělé mimochodem i pro sportovce.
Během vyšetření na přístroji Right Eye optometrista zvolí program buď pro děti, sportovce, nebo běžné osoby a dle toho se podstupuje vyšetření v odlišné náročnosti.

Po absolvování měření přístroj Right Eye vyhodnotí váš stav, odešle vám informace okamžitě do emailu a také, vytvoří vám vhodné cvičení, kterým můžete oční svaly procvičit a posílit. Náprava situace je totiž v případě očních svalů možná!

Zkrátka, určitě vám doporučuji – pokud vás některý z výše uvedených problémů trápí – vyšetření na přístroji Right Eye absolvovat.

Optiku Fénix najdete v Kroměříži na adrese Riegrovo náměstí 179 / Dům Vogl.

ODKAZ: OPTIKA FÉNIX / web
ODKAZ: OPTIKA FÉNIX / facebook
ODKAZ: OPTIKA FÉNIX / instagram