Jak vybrat diamant – nejlepšího přítele každé ženy?

Říká se, že diamant je nejlepším přítelem ženy. Muži, kteří chtějí svou ženu potěšit nebo ji požádat o ruku, stále volí tento jedinečný kámen. Na trhu se bohužel objevuje neustále více padělků, které se jako pravý diamant jen tváří. Dobrou zprávou je, že můžete poznat rozdíl. Nejlepší je ale spolehnout se na spolehlivého prodejce.

Poznejte bezpečně skutečný diamant

Nákup diamantů je velmi důležitým momentem ve vašem životě. Rozhodně se nejedná o malou investici, a proto byste si měli být jisti pravostí daného šperku. Vybrat diamantové náramky, prsteny nebo náhrdelníky není jednoduché, protože jich existuje mnoho. Jakmile si vyberete nejkrásnější šperk pro svou drahou polovičku, musíte se podívat na čtyři základní pravidla:

  • karáty,
  • tvar,
  • barva,

Rozdíl mezi pravým a falešným diamantem je poměrně jednoduchý. Pravý diamant má dlouhou historii, protože se nacházel stovky kilometrů pod zemským povrchem a vydržet v zemi po miliony let. Falešný kámen vznikl v horizontu několika týdnů, takže za sebou žádnou historii nemá. Snaží se napodobit vlastnosti pravého kamene, ale nemůžete se s ním měřit.

Poznáte rozdíl v kvalitě na ceně?

Bohužel cenově se v kvalitě nemůžete orientovat. Prodejci dávají na falešné kameny stejné cenovky jako na pravé, i když výrobě falešné varianty má nízké náklady. Další špatnou zprávou je, že falešný diamant budete těžko prodávat. Existuje jich obrovské množství, takže nejsou ničím vzácné. Jestli chcete na šperku trochu ušetřit, zkuste nádherné briliantové šperky, které vypadají stejně působivě. Myslete ale na to, že diamant získává na ceně svou jedinečností.

Jaký diamant je nejlepší?

Je jasné, že nejlepší je pravý kámen. Při příchodu do obchodu sami nepoznáte rozdíl mezi pravým a falešným na první pohled. Jestli si chcete být jistí, požádejte prodejce o certifikát pravosti, který musí mít každý pravý diamant.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com