Šmakujto! Další krabice plná dobrot!

Víte, co Vás může každý měsíc zaručeně potěšit? Krabice plná netradičních dobrot, specialit a delikates – jménem Šmakujto!

Zajímavý projekt Šmakujto jsem Vám už na blogu představila (více ZDE) – ale jen pro Vaše připomenutí:

Šmakujto Vám každý měsíc zasílá balíček plný překvapení – dobrot, o kterých jste často ještě ani neslyšeli, natož je ochutnali:)
Myšlenkou těchto balíčků je dodávat zákazníkům každý měsíc něco zajímavého, netradičního, jedinečného…na ochutnání:)

Photo 20.09.15 13 52 22
Každý měsíc Vás tak čeká překvapení v podobě mnoha zajímavých produktů, obsah balíčku se totiž každý měsíc mění.

Produkty pochází od menších českých i zahraničních výrobců, kteří svoji práci dělají poctivě, s nadšením a láskou. Často se jedná o malou, rodinnou firmu, která svoji kariéru začala zajímavým příběhem. Očekávejte, že každý výrobek je unikát – unikát zejména chutí:)

Důležité také je, že hodnota potravin je vždy vyšší, než cena balíčku – a doprava je zdarma.

A vzhledem k tomu, že mě srpnový box Šmakujto! potěšil – respektive dobroty, které ukrýval, rozhodla jsem se tuto zajímavou a netradiční službu testovat i nadále. Objednala jsem si proto balíček na měsíc září – který byl opět plný netradičních pochoutek:) 
Vše jsem ochutnala –  a tady jsou moje postřehy:

Photo 20.09.15 13 53 04
I zářijový box Šmakujto! byl plný překvapení a můžu Vám rovnou říct, že některé speciality, které obsahoval, jsem v životě neochutnala:)

Ovšem – začnu tím, co znám a co vyloženě zbožňuji! PASTA CULINARIA – sépiové tagliatelle s panenským olivovým olejem! Photo 17.09.15 10 55 09
Černé, sépiové těstoviny mám moc ráda a kdykoliv mám možnost, tak si je kupuji. Letos jsem si jich dovezla slušnou zásobu z Itálie a už jsou fuč:) Moc chutnají i mým dětem:) Takže mě balíček sépiových těstovin tagliatelle v balíčku Šmakujto moc potěšil.  Já si tento druh těstovin upravuji tím nejobyčenějším způsobem – jen s olivovým olejem a parmezánem. Tak mi chutnají nejvíc:) Skvěle se ale hodí třeba k mořským plodům, nebo jsou vynikající v kombinaci se sušenými rajčaty.

Photo 17.09.15 10 55 52
Těstoviny mají specifickou vůni i chuť, která je zcela odlišuje od jiných druhů těstovin. Tyto těstoviny značky Pasta Culinaria mají navíc naprosto „pohodové“ složení, jen semolinová mouka, olivový olej a sepiová tinktura.

U těstovin zůstanu – druhý produkt – PASTINOS Chianti a olivy.Photo 17.09.15 10 54 52
Tak záležitost jménem „pastinos“ jsem ochutnala asi úplně poprvé. V podstatě se jedná o určitý druh chipsů, akorát s tím rozdílem, že tyto oproti těm běžným obsahují zhruba jen polovinové množství tuků. Vzhledem tyto chipsy připomínají těstoviny – mají tvar známých penne. Chuťově poměrně výrazné, což je dáno přítomností balzamikového octa. Jinak jsou tyto chipsy lehce kořeněné, ale rozhodně ne ostré. Výrobek neobsahuje žádná éčka a další nesmyslnou chemii:)

Photo 17.09.15 10 56 12
A jdeme ochutnávat dál. Tento výrobek mě doslova – dostal do kolen:) MARSHMALLOWS s malinami!Photo 17.09.15 10 54 56
Sladkosti, ty se mě moc netýkají, obecně mi nechutnají, přijdou mi totiž vždy plné chemie, barviv a dochucovadel. Ovšem, sem tam si nějakou sladkou dobrotu dát musím, tělo si ten cukr zkrátka žádá:)

Proto jsem moc ráda ochutnala tyto zajímavé bonbony a byla jsem doslova unešená! Tak skvělá chuť malin v tak netradičním podání:) Barevné kostky, obalené sušenými, drcenými malinami, byly doslova potěšením pro chuťové buňky. I uvnitř byl bonbon vynikající, plný ovocné, malinové chuti. Můžu Vám říct, nic tak dobrého jsem dlouho nejedla:)

Photo 17.09.15 10 56 04
Navíc – když se mrknete na složení, vidíte, že nic špatného se Vám opět do těla nedostane:) Výrobek obsahuje opět samé přírodní a nezávadné látky!

Další dobrota z krabice Šmakujto – KOKTEJLOVÉ KREKRY si chilli, česnekem a zázvorem.
Photo 17.09.15 10 54 44
Úžasně křupavé, lehce kořeněné krekry, jsou opět výjimečné spojením tří významných složek – zázvoru, česneku a chilli. Tři koření, která jsou výrazná sami o sobě, vytvoří u těchto krekrů velmi zajímavou chuť, která si mě opět získala.

Skvěle se hodí k vínu, ovšem pozor, jakmile je jednou ochutnáte, může se stát, že je sníte celé hned, na posezení:)Photo 17.09.15 10 55 29
Složení – stejně, jako u dalších výrobků, které v krabici Šmakujto najdete, zcele bez chemie:)

ŘEPKOVÝ OLEJ s příchutí citronu:Photo 17.09.15 10 55 17
Voňavý, lehoučký, plný chuti. Přesně takový je i tento olej, který se skvěle hodí do jakéhokoliv jídla, kde byste ocenili chuť citronu. Takže ideální třeba do salátů, k zajímavě upravovaným masům, ale také do těst a na pečení. Stačí pár kapek a nahradí Vám vůní  zcela citron. Můžete využít také jako netradiční dresink, stačí pokapat maso, nebo rybu a rázem máte netradiční pochoutku! Skvělá věc, která se Vám v kuchyni rozhodně neztratí.Photo 17.09.15 10 55 39
Složení – řepkový olej za studena lisovaný a citronový olej:)

A je na řadě opravdová delikatesa – alespoň pro mě:) Na první pohled nenápadné – MUNCHY SEEDS meruňka v belgické čokoládě!

Photo 17.09.15 10 55 05
Možná si řeknete – jako já – no, semínka v čokoládě, na tom nemůže být nic až tak výjimečného. Podobné věci totiž dnes prodávají skoro všude. Než ovšem tuto záležitost ochutnáte! Tak skvělá a tak dobrá, že jsem celý pytlík doslova zhltla:) Slunečnicová a dýňová semínka a taky kousky meruněk obalené v pravé mléčné a hořké belgické čokoládě. Prostě naprosto vynikající, možná i díky této výjimečné čokoládě. Kousky se v puse krásně rozpouští a jsou fakt plné chuti:)Photo 17.09.15 10 55 46
Výrobek je navíc obohacený o vitamín E, o železo a zinek, takže posílíte i svoje zdraví. Rozhodně to spravné mlsání, které mi vyhovuje:)

A na závěr – věc, kterou jsem opravdu, nikdy v životě nejedla:))) BACON JAM!Photo 17.09.15 10 55 02
Už název byl – no, víceméně „nezvyklý“ – „slaninový džem“:))) Už jste to někdy slyšeli? Já teda ne. Budu k Vám upřímná. Tuto skleničku fakt ocenil můj manžel, který si na podobné typy dobrot celkem potrpí. Mně si tato specialita ovšem nezískala. Je totiž snad jedno jediné jídlo, které nemusím – a to je právě slanina:) Ovšem věřím, že si právě tato netradiční delikatesa získá spoustu obdivovatelů:) Jedná se totiž o takové „chutney“ ze slaniny, které je opravdu pestrou směsicí mnoha chutí, kdy samozřejmě ta slaninová převládá nejvíc. Očekávat můžete na jemno posekanou slaninu, ale také balzamikový ocet, bourbon, javorový sirup, rozmarýn a dokonce také kávu. Záležitost pro opravdové fajnšmekry.

Photo 17.09.15 10 55 57
A jak Bacon Jam používat? Do burgerů, k masům, na toast, do salátu, nebo těstovin… Využití má opravdu široké a já věřím, že spoustu lidí je právě z této věci, z celého zářijového Šmakujto boxu, nejvíc nadšeno:) Ovšem, i já jsem ráda, že jsem toto ochutnala, mé chuťové obzory se zase rozšířily:) Stejně tak, jako u dalších specialit z boxu Šmakujto! Zkrátka…je radost to všechno ochutnávat.

ODKAZ: ŠMAKUJTO!/web

ODKAZ: ŠMAKUJTO!/facebook