Velká recenze očních krémů

Neznám ve svém okolí snad nikoho, kdo by neřešil nějaký ten „problémek“ na své pleti. Někoho trápí suchá pokožka, někoho vrásky, někdo řeší akné, T zónu, citlivou pleť – a nebo, jako já, kruhy a váčky pod očima a také vrásky v těchto partiích.

Co se kosmetických produktů týká, jsou tedy pro mě docela zásadní OČNÍ KRÉMY, kterých jsem vyzkoušela už fakt spoustu. Jsem na jejich výběr dost náročná, protože pro mě musí splňovat několik naprosto zásadních kritérií:

1. měly by mít liftingový efekt
2. měly by dostatečně hydratovat
3. měly by působit proti kruhům, otokům a váčkům
4. nesmí dráždit moje citlivé oči
5. A HLAVNĚ, MĚLY BY ZARUČOVAT VŮBEC „NĚJAKÝ EFEKT“, což se z mého pohledu velké větišiny očních krémů vůbec netýká.

Takže, pokud Vás stejně, jako mě, trápí oční partie, mohla by Vás potěšit následující recenze několika mých oblíbených očních krémů, které používám a které se pravidelně střídají v mé kosmetické skříňce.

Photo 12.07.15 15 47 43

1. NUXE PARIS – MERVEILLANCE EXPERT YEUX

Značka NUXE patří k mým vůbec nejoblíbenějším kosmetickým labelům. Vyzkoušela jsem totiž několik jejich produktů a se všemi jsem byla nadmíru spokojená. Navíc, většina produktů naprosto dokonale voní:) Poté, co jsem si pořídila skvělý krém na pleť, legendární suchý olej, parfém, nebo perfektní krém na ruce, padla moje volba na oční krém. Merveillance Expert Yeux je stejně, jako další věcičky od Nuxe, super! Vyplňuje vrásky, působí proti váčkům a kruhům pod očima. Obsahuje Vimentin, který je obdobně jako kolagen a elastin, klíčovým proteinem pro mládí pleti. Přírodní extrakty z denivky a albízie růžové, obsažené v NUXE Merveillance expert, působí na tyto 3 proteiny s cílem bojovat proti viditelným vráskám a ztrátě pevnosti. Skvělá volba – navíc za přijatelnou cenu. Koupíte v Chytré lékárně.

ODKAZ: NUXE CZECH REPUBLIC/facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKARNA/web, CHYTRÁ LÉKÁRNA/facebook

Photo 12.07.15 15 55 59

2. BIODERMA – SENSIBIO EYE

Mám hodně citlivou pleť se sklonem k alergiím a častému svědění, musím tomuto faktu také přizpůsobovat svůj výběr krémů. Se značkou BIODERMA mám skvělé zkušenosti, nedám dopustit na jejich jejich „růžovou“ micelární vodu Sensibio H2O, která je fakt bezkonkurenční. Ovšem zpátky k očním krémům. V pylové sezóně a v období, kdy více trpím alergiemi, nesnesu jen tak každý kosmetický produkt. Navíc, moje oči reagují opravdu hodně citlivě, proto je důležitý i správný výběr očního krému. Zkusila jsem od Biodermy Sensibion Eye a velká spokojenost. Krém absolutně nedráždí pokožku a k tomu je navíc účinný. Má gelovou strukturu, pleť hydratuje a koriguje mimické vrásky, zároveň redukuje otoky. Je bez parfemace, což oceňuji:) Nakupuji opět v Chytré lékárně.

ODKAZ: BIODERMA ČESKÁ REPUBLIKA/facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/web, CHYTRÁ LÉKÁRNA/facebook

Photo 12.07.15 15 55 13

3. AVÉNE – YSTHÉAL EYE AND LIP CONTOUR CARE

Značku AVÉNE miluji už několik let. Je to vlastně první dermokosmetika, se kterou jsem přišla do styku a která se mi osvědčila – a vůbec první produkt, který jsem od Avéne začala používat, byl pleťový krém Ysthéal proti prvním vráskám. A musím říct, že se mi skvěle osvědčil.
Později jsem narazila na krém Ysthéal určený pro péči o oční partie a okolí rtů. Musela jsem ho hned vyzkoušel – a opět, perfektní efekt. První projevy stárnutí se většinou objevují na citlivé pleti kolem očí a rtů, což způsobuje mimika a působení UV záření. Krém pleť krásně projasní, vypne, jemné vrásky jsou méně patrné. Doporučuji používat na noc.

ODKAZ: AVÉNE/facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKARNA/web, CHYTRÁ LÉKARNA/facebook

Photo 12.07.15 15 56 59

4. BIOLINE – PHYTO STAMINAL

Už několik let chodím na kosmetiku do salonu SlimFox, kde jsem opravdu spokojená. Paní kosmetička mi tady před časem doporučila „zázračný liftingový gel“ Bioline Phyto Staminal.
Jedná se o koncentrované sérum, které se používá na okolí očí i rtů – zkrátka na místa, kde nás první vrásky asi nejčastěji štvou:) Můžete ho ovšem aplikovat i na čelo, na krk. Po použití opravdu cítíte, že je kůže příjemně vypnutá. Pak už stačí jen nanést oblíbený krém.
Sérum zmenšuje kruhy pod očima, pleti dodává svěží vzhled, urychluje regenerační proces a zmírňuje příznaky stárnutí. Já už bez něj nedám ránu několik let, moje absolutní „must have“:)

ODKAZ: SLIMFOX/web, SLIMFOX/facebook

Photo 12.07.15 15 54 26

5. MARIA GALLAND – THE ESSENCE 007

Další perfektní produkt, který jsem objevila díky salonu SlimFox. Jde o velmi koncenrované sérum určené speciálně na oční partie  – od renomované francouzské značky Maria Galland.
Hyaluronový koncentrát na oční kontury redukuje jemné linky a vrásky očních kontur, zároveň bojuje proti stárnutí. Bez parfemace. Skvěle ho snáším i na své velmi citlivé pokožce. Nealergizuje a navíc, má naprosto perfektní efekt! Nanáším pravidelně večer, malou dávku prstem vklepám do partií spodních očních víček. Gel je velmi příjemný, má chladivý dojem. Stojí za vyzkoušení!

ODKAZ: SLIMFOX/web, SLIMFOX/facebook

Photo 12.07.15 15 56 36

6. DR. BRANDT – NEEDLES NO MORE

V parfumerii Sephora jsem dostala na vyzkoušení miniaturku produtku Needles No More od značky Dr. Brandt. A byla jsem doslova nadšená výsledkem! Jedná se o naprosto revoluční produkt, který v podstatě nahrazuje invazivní zákroky na pleti – hlavně výplňové injekce. Dokáže pleť rychle a okamžitě vypnout a Vy vidíte okamžitě hodně patrný účinek. Pokud opravdu hledáte produkt se 100% zaručeným efektem, jděte do tohoto. Bohužel, tím, že je tak skvělý, je samozřejmě dražší… Ale pokud chcete opravdu do svého vzhledu investovat, jednoznačně doporučuji. Krém má na pleti chladivý, až mentolový dojem, krásně voní a hlavně – FAKT TY VRÁSKY VYHLAZUJE. Já ho používám kolem očí, když je opravdu nejhůř a potřebuji okamžitě „rozzářit“:)
V Brně ho koupíte v parfumerii Sephora v Olympii.

ODKAZ: PARFUMERIE SEPHORA/web, PARFUMERIE SEPHORA/facebook

Photo 12.07.15 15 57 43

7. DELAROM – AGE RESSOURCE

V poslední době jsem si oblíbila také kosmetickou značku DELAROM, která nabízí čistě přírodní produkty, které jsou navíc velmi účinné. Sérum pro oční okolí Delarom Procellular je speciálně navržená protivrásková péče, která spolehlivě ošetřuje choulostivou oblast kolem očí. Šetrné složení séra v sobě spojuje sílu přírody a nejnovější výzkumy firmy Delarom. Výsledkem je jemná nedráždivá péče o okolí očí, která odstraní drobné vrásky a celkově oční okolí zpevní. Sérum Procellular jedinečným způsobem pleť vyživuje, hydratuje a chrání ji proti vnějším škodlivým vlivům. Dodává očnímu okolí potřebné zpevnění, zklidňuje ho a celkově rozjasňuje. Bohaté složení séra Procellular obsahuje extrakt Juvenessence® z hnědých řas, který zabraňuje předčasnému stárnutí pleti.
Sérum má hedvábnou konzistenci, která se dobře nanáší a rychle se do pleti vstřebává. Okamžitě pleť osvěžuje, dodává jí jemnost a poskytuje pocit dokonalého komfortu.

ODKAZ: DELAROM/web, DELAROM/facebook
ODKAZ: PARFUMS.CZ/web, PARFUMS.CZ/facebook

Photo 12.07.15 15 57 23

8. DERMACOL – EYE GOLD GEL

Produkt za přijatelnou cenu (kolem 160,-) s fajn účinkem. Jedná se o gel určený na unavené oči, který je vyroben ze sedmi druhů bylin a je hypoalergenní.
Neparfémovaný gel nabízí trojí účinek: proti otokům, únavě a kruhům pod očima. Navozuje díky speciálnímu koktejlu 7 bylin okamžitý pocit pohodlí a rychle se vstřebává. Obsahuje aktivní složky rostlinného původu, které přispívají k regeneraci pleti a zároveň působí preventivně proti vzniku červených žilek. Díky gelové struktuře krásně chladí a je velmi příjemný – třeba když jste nevyspalí a potřebujete okamžitou úlevu pro Vaše oči. Palec nahoru!

ODKAZ: DERMACOL/web, DERMACOL/facebook

Photo 12.07.15 15 54 55

A vůbec, jaký je ten Váš oblíbený oční krém? Napište mi Vaše postřehy, ráda vyzkouším něco nového:)