Saunová sezóna ve wellness ORION

Aktuální podzimní období je přímo jako stvořené pro zahájení saunové sezóny, co říkáte? Saunování je obecně velmi prospěšné zdraví, posílí imunitu a celkově vás nabije energií. A kam v Brně do sauny? Zkuste wellness ORION na Lesné! Wellness centrum má po rekonstrukci nádherné prostory a opravdu stojí za návštěvu. A využít tu můžete 4 druhy saun! Víc v mém následujícím článku…

O nově zrekonstruovaném wellness ORION jsem vám zde už psala, pokud vám můj článek unikl, přečíst si ho můžete ZDE.

Podoba tohoto wellness centra se ještě před vypuknutím koronavirových lockdownů poměrně zásadně změnila, o čemž mnoho lidí v Brně stále neví. A je to rozhodně škoda!
Toto wellness centrum nabízí opravdu širokou škálu služeb, ovšem stále tu najdete privátní a pohodovou atmosféru, rozhodně se tu nemusíte obávat přeplněných prostor.

Už samotné prostory recepce, které zdobí velké obrazy z živého mechu, na vás dýchnou pohodou. Změnou pa prošly i šatny a další místa ve wellness – vše je přizpůsobeno tak, aby se tu hosté cítili maximálně komfortně.

Ve wellness ORION pak najdete skvěle vybavené fitness centrum, solárium,bazén s příjemně teplou vodou (32 °C) a s vodními tryskami, perličkovou vířivku a také – velký saunový svět!

V saunovém světě pak můžete využít celkem 4 typy saun – medovou, parní, aroma a finskou saunu. Každá má jinou teplotu, medová a aroma sauny jsou krásně voňavé… 

Jak jsem nastínila v úvodu, saunování je obecně velice prospěšné našemu organismu. V čem?

Saunováním se z těla vyplavují toxické a škodlivé látky, zlepšuje se prokrvování pokožky a celkově se podporuje správné fungování imunitního systému. Věděli jste, že pravidelné saunování snižuje toxické látky o 21,3 % a pot vyplavený saunováním obsahuje 6x více toxinů, nečistot a tuku, než “obyčejný pot”?
Navíc – saunování nás doslova nabíjí novou energií a zbavuje nás únavy.

Principem saunování je “umělá horečka”. Při saunovacím cyklu se teplota těla zvýší o půl stupně, což u člověka nastartuje imunitní systém. Tělo si vybuduje protilátky a stane se odolnější proti vnějším vlivům.

Principem saunování je “umělá horečka”. Při saunovacím cyklu se teplota těla zvýší o  půl stupně, což u člověka nastartuje imunitní systém. Tělo si vybuduje protilátky a stane se odolnější proti vnějším vlivům.

Ve wellness ORION si můžete odpočinout celkem ve čtyřech typech sauny.

Nechybí zde oblíbená klasická finská sauna, kde se díky vysokým teplotám vyplavují z těla toxiny, zvyšuje se odolnost proti nachlazení, intenzivně se prokrvuje pokožka…

Saunovat se zde můžete ovšem i v aroma sauně, kde je teplota o něco nižší, než ve výše zmíněné sauně finské. Uvolníte se i díky aroma esencím, které příznivě působí na psychiku.

Já osobně dávám vždy přednost parní sauně, kde je teplota kolem 45 °C. Parní sauna krásně uvolňuje dýchací cesty a působí příznivě na pohybový aparát.

Ve wellness ORION pak můžete vyzkoušet i saunu medovou, která díky medové esenci působí blahodárně na naše smysly.

Důležité je tělo po sauně vždy patřičně zchladit! Využít zde můžete krásný venkovní bazének s chladnou vodou. Díky ochlazení se tak z těla mohou vyloučit toxické a odpadní látky.

Možností je samozřejmě i zchlazení ve sprše. Ale za mě – není nad pořádné zchlazení v bazénku! :)

Tak co říkáte, naladil vás můj článek na zahájení saunové sezóny? Já věřím, že je ta pravá chvíle začít! Zkuste to právě ve wellness ORION! ;)

Wellness ORION najdete v Brně na Lesné, na ulici Majdalenky 10.

ODKAZ: WELLNESS ORION / web
ODKAZ: WELLNESS ORION / facebook
ODKAZ: WELLNESS ORION / instagram