Reportáž: ve šperkařské dílně Korbička šperky

Jméno Luboše Korbičky bude naprostá většina z vás jistě dobře znát, tím jsem si jistá. Z mého pohledu je právě Luboš Korbička skutečně výraznou postavou Brna – samozřejmě pro svou značku „Korbička šperky“ a úžasné, designové šperky, které vyrábí. Všechny ty dokonalé prsteny, náušnice, přívěsy…jsou snem každé z nás, žen, v tom se určitě nepletu. :) Já měla nedávno možnost – a i tu čest – nahlédnout přímo do prostor, kde všechny tyto šperky vznikají, do šperkařské dílny na Štefánikově ulici. Prohlédla jsem si nové kolekce Simple a Summer, v rámci kterých nabízí několik krásných šperků, v jednoduchém a nadčasovém designu, navíc v cenově dostupnějších relacích. Mám pro vás mnoho fotek ze „zákulisí“ výroby šperků a také informace, které jsou rozhodně nejen zajímavé… ;)

Zcela upřímně, když jsem dnes už před roky objevila – po mém přistěhování do Brna – značku Korbička šperky a viděla jsem ty skvosty, měla jsem zcela jasno. Opravdu můžu říct, že z mého pohledu jsou právě šperky, které vyrábí ve své dílně brněnský šperkař Luboš Korbička tím NEJ, co si my, ženy, můžeme přát.

Design těchto šperků, zejména prstenů, je totiž naprosto jedinečný, v každém případě se jedná o skvosty, které jsou skutečným mistrovským dílem.

I zde, na svém blogu a sociálních sítích, jsem vám o Luboši Korbičkovi několikrát psala a vím, že právě jeho šperky byly pro vás vždy oblíbeným tématem.

Mimochodem, před třemi lety jsem s Lubošem Korbičkou zveřejňovala také rozhovor, v rámci mé rubriky Cool People of Brno – rozhovor naleznete ZDE (jen upozorňuji, jedná se o starší rozhovor).

Před několika dny jsem měla možnost zajít se podívat do šperkařské dílny, kterou najdete v Brně na Štefánikově ulici. Právě zde vznikají naprosto všechny šperky značky Korbička šperky.

Ve šperkařské dílně pracuje několik lidí, kdy každý provádí určitý typ úkonu, v rámci kterého šperky vznikají. Vše je opravdu velice precizní práce, ke které musíte mít jistě předpoklad, vlohy, ale i talent.

A nemyslete – není to nic jednoduchého – například leštění prstýnku jsem si tu vyzkoušela i já a opravdu pro něco takového musíte mít cit (a také perfektní zrak :).

Rozhodně vám ale musím napsat o dvou nových kolekcích Summer a Simple, které jsou od značky Korbička šperky nyní v nabídce.

Jedná se o šperky ve více jednoduchém, ovšem velmi mladistvém a nadčasovém designu.

Navíc, tyto šperky jsou také cenově dostupnější.

Kolekce Summer – jsou to náramky z padákových provázků s pravým zlatem – každý náramek obsahuje 5 a více gramů zlata, jedná se tedy o plnohodnotný a jedinečný šperk.

Můžete si navíc zvolit barvu zlata, je možné zlaté komponenty nechat osázet diamanty – bílými, nebo černými. Navíc je možné si vybrat i barvu provázků. Je možné i gravírování do zlatých komponentů.

Tyto náramky jsou jak pro ženy, tak i pro muže. Je to moderní, nadčasový šperk, který budete rádi nosit celý život. Náramek vypadá na ruce dokonale i v kombinaci s hodinkami, dalšími náramky, atd…

Kolekce Simple – v rámci této kolekce najdete celou řadu designových, nádherných šperků – opět v nadčasovém, mladistvém a moderním stylu.

Jsou to nádherné prsteny, přívěsy, nebo náušnice – v různých barvách zlata. Stylově opět úchvatné, nepostrádající rukopis Luboše Korbičky.

Navíc, tyto šperky jsou v cenově dostupných relacích. Každopádně, já už určitě vím, o co si napíšu Ježíškovi. ;)

Šperky Korbička jsou rozhodně pojmem, který musíte znát – alespoň vy, dámy! ;)

Na více fotek z mé návětevy dílny Korbička šperky se podívejte také do fotogalerie.

Šperkařskou dílnu, která funguje zároveň coby ateliér a showroom najdete v Brně na Štefánikově 104/33. V Praze je pak showroom na Senovážném náměstí 1565/16.

ODKAZ: KORBIČKA ŠPERKY / web
ODKAZ: KORBIČKA ŠPERKY / facebook
ODKAZ: KORBIČKA ŠPERKY / instagram