Představuji: vietnamskou restauraci Phở-King

Tipů na dobré restaurace, těch nikdy není dost, souhlasíte? ;) Alespoň, já sama inspiraci v tomto ohledu vždy uvítám! Dnes vám chci doporučit vietnamskou restauraci, kde opravdu výborně vaří – dle vlastních a rodinných receptur. Dáte si tu nejen vietnamská jídla, ale i thajská, nebo čínská. Restaurace se jmenuje Phở-King a najdete ji v prostorách jídelny v tržnici na Olomoucké – mimochodem, právě zde dělají vietnamská jídla snad nejlepší v Brně. Rozhodně se sem vyplatí zajet – třeba na dobrý oběd. ;) Víc v následujícím článku!

Řeknu vám, vietnamská jídla, hlavně oblíbenou polévku Pho Bo, Bunbo Nambo, nebo jarní závitky, to vše bych mohla jíst snad každý den.

Vietnamskou kuchyni miluji, jídla jsou ve většině případů lehká, krásně aromatická, plná bylinek, koření… A věřím, že mezi vietnamskými jídly si vyberou to své oblíbené snad úplně všichni.

Sama do vietnamských restaurací chodím často a ráda, znám jich po Brně už opravdu spoustu. A jsou mezi nimi takové, které jsou skutečně skvělé!

Už jsem si několikrát z vlastní zkušenosti ověřila, že ta nejlepší vietnamská jídla vaří v restauracích vietnamské tržnice na Olomoucké – věřím, že tržnici všichni jistě dobře znáte. Já sem jezdím nakupovat asijské potraviny, ze kterých doma vařím a při té příležitosti si tu vždy zajdu i na oběd.

Naposledy jsem zde navštívila restauraci Phở-King – najdete ji v prvním patře nové budovy jídelny (je to tuším hned druhá restaurace u vchodu).

Vaří zde opravdu moc dobře, zkusila jsem víc jejich jídel a všechna super!
Dala jsem si tu své oblíbené thajské kari, s kokosovým mlékem, kuřecím masem, zeleninou a rýží. Bylo to výborně dochucené a přesně podle mých představ.

Opravdu skvělou mají ovšem oblíbenou polévku Pho Bo – ta je mimochodem asi nejoblíbenější vietnamské jídlo. Polévku Pho mají ze silného vývaru, s bylinkami, masem – dle tradiční rodinné receptury majitelů restaurace.

Podle polévky Pho Bo většinou poznám, zda je vietnamská restaurace dobrá – a zde je tato polévka opravdu vynikající.

Ochutnala jsem tu i jarní závitky s krevetami, vietnamskou šunkou a vejci, opět super.

A vyzkoušejte tu i čínskou specialitu, knedlíčky Dim Sum! Jedla jsem je během cestování po Číně a je to vynikající jídlo.

Super je, že v této restauraci si můžete vybrat, z jakého masa vám jídlo udělají – zda z kuřecího, hovězího, či z krevet.

Milovníci vietnamských a asijských specialit – určitě vyzkoušejte, stojí za návštěvu!

Restauraci Phở-King najdete v prostorách jídelny v tržnici na Olomoucké, v 1. patře.

ODKAZ:  Phở-King / facebook
ODKAZ:  Phở-King / instagram