Pro zdraví mých čtyřnohých parťáků

Jak určitě víte, pokud pravidelně sledujte můj blog, jsem velkou milovnicí zvířat, hlavně pejsků. :) Doma mám dva psí seniory, naháčky Adama a Alfa a loni k nám do zvířecí party přibyla i kočičí dáma Maruška. A protože je pro mě dobrá kondice i zdraví mých zvířecích parťáků důležité, chci vám dnes dát tip na výborné výživové doplňky pro pejsky i kočky. Hlavně, ve věku mých pejsků (14 a 13 let), je už nějaká podpůrná péče – zejména o pohybový aparát – na místě. A tak pejskům dávám české doplňky Altervet, které jsou opravdu vynikající. Pokud máte doma taky čtyřnohého kámoše, mrkněte na můj článek – věřím, že si takovou péči váš pejsek, nebo kočka, taky zaslouží. ;)

Jak jsem napsala, moji pejsci, Adam a Alfo, jsou už psí senioři, dědoušci. Oba jsou ale poměrně v dobré kondici, akorát Adam je téměř hluchý a Alfo je slepý. No, můžu vám říct, že na koordinaci v našem třípatrovém domě je to někdy celkem sranda. :) Alfo nesejde a nevyjde schody, protože nevidí a Adam obecně moc nereaguje, protože neslyší…

Ovšem, co pejsky často trápí – a samozřejmě i vzhledem k věku, jsou problémy související s pohybovým aparátem. Bolesti kloubů, jejich špatný stav a celkové obtíže s pohybem, jsou nejčastější problémy – a to hlavně ty velkých plemen, u kterých tyto obtíže nesouvisí ani tolik s věkem, jako s danou rasou a velikostí pejska.

Problémy s pohybovým aparátem pak mohou být pro pejska hodně nepříjemné, bolestivé, musí se řešit – a často i operativně a bohužel, v krajních případech mají i fatální následky.

A je to právě pohybový aparát, o který bychom měli u pejsků pečovat – i preventivně. Zvlášť, když pejsci žijí aktivním životem, jako ti moji. :) Moji psí kluci se nezastaví, i přes svůj věk, jsou neustále v pohybu, běhají po zahradě, aportují míčky a celkově je pro ně pohyb obrovskou zábavou.

Proto vám chci dát tip na výborné výživové doplňky pro pejsky, ale i kočičky – od české firmy firmy Altervet.

Altervet nabízí produktovou řadu AV CARTILAN, která je zaměřená na všechny typy obtíží pohybového aparátu. Jedná se o pět typů přípravků s maximálními koncentracemi účinných látek v tabletách – tablety se navíc snadno dávkují, což je efektivnější pro dosažení maximálního efektu.

Kloubní řada navíc obsahuje i extrakt z rybího oleje (Omega-3), přípravky AV CARTILAN Base K2 + D3 a AV CARTILAN Nutri K2 + D3 jsou navíc obohaceny vitamíny K2 + D3, které jsou nezbytné pro správnou mineralizaci a udržení normální hladiny vápníku v krvi,

Tyto proudkty jsou vhodné pro pejsky všech plemen a velikostí a také pro kočičky, takže já doplňky podávám jak svým pejskům, tak kočce Marušce. :)

Pokud pejsky vyloženě netrápí nějaký problém s pohybovým aparátem, je ideální produkt Cartilan Complete, který je ideální na podporu a regeneraci kloubní chrupavky.

Navíc řada Cartilan obsahuje přípravky vhodné pro zánětlivé procesy, po operacích a úrazech, ale i pro štěňata, psy s nadváhou, nebo pro staré psy, pro celkové zlepšení pohyblivosti.

Mně je sympatické i to, že se jedná o českou značku, vše je vyráběné u nás, produkty jsou klinicky testované a mají prokázané pozitivní účinky.

A POZOR – čeho si na této značce moc vážím, je to, že z každého prodaného balení jejich produktů věnují částku 100,- na výcvik slepeckých vodících psů, a to brněnské organizaci Vodící pes, z.s

Snažím se, aby tu mí čtyřnozí kámoši mohli být co nejdéle a aby jejich život byl co nejvíc kvalitní. Za tu jejich oddanost a lásku, kterou mi celý život dávají, to za to stojí… :)

Myslete na své zvířecí kamarády i vy! ;)

Proudukty koupíte na eshopu Altervet, navíc pokud do objednávky zadáte heslo COOLBLOGBRNO máte dopravu zdarma. ;)

ODKAZ: ALTERVET / web
ODKAZ: ALTERVET / eshop

ODKAZ: ALTERVET / facebook
ODKAZ: ALTERVET / instagram