Přemýšlíte, jaké kroužky vybrat dětem? Zkuste ty v edukativním centru Smart Bricks®!

Blíží se začátek školního roku a věřím že mnoho z nás, rodičů, už určitě přemýšlí o tom, jaké zájmové kroužky vybereme našim dětem. A právě v tomto směru mám pro vás dnes jeden tip! Nedávno jsem vám zde představila nové vzdělávací centrum Smart Bricks®, které najdete v Brně – Slatině. Zde děti staví z edukativních stavebnic LEGO®, naučí se přitom spoustu zajímavostí, včetně programování hotových výrobků, aby se pohybovaly. A právě toto centrum nabízí i kroužky pro děti! Byla jsem se zde podívat a věřím, že tady budou všechny děti nadšené! Tak třeba se inspirujete – právě při výběru kroužků… ;) Víc v následujícím článku.

Co si budeme povídat, stavebnici LEGO® milují snad všechny děti – a nejinak je tomu i u nás doma. LEGO® je snad ta nejlepší hračka, co znám! Stavění ze stavebnice LEGO® je totiž nejen nesmírně zábavné, ale děti si při tom rozvíjí i vlastní kreativitu, zlepšují jemnou motoriku, trénují paměť a celkově se vzdělávají.

A nemyslete – LEGO® není jen pro malé děti! Stavebnice LEGO® mají různé stupně obtížnosti a postavit ty složitější modely není jen tak. ;) A věřím, že LEGO® rádi stavíme i my, dospělí – pro mě to je vždy super relax. :)

Já jsem vám zde nedávno představila nové výukové centrum Smart Bricks®, které najdete v Brně – Slatině na Jihomoravském náměstí 1. Mimochodem, více v mém starším článku ZDE.

V tomto centru děti mohou stavět z edukativních stavebnic LEGO® – jedná se o speciální stavebnice, které v běžných obchodech většinou nekoupíte.

Tyto stavebnice se zde staví podle přesných návodů, které mají děti v iPadech. Většina modelů se po dokončení hýbe, což je pro děti zajímavé a hlavně, motivační. Do stavebnic se vkládá motor a dále pak i senzor pohybu, infračervený senzor a tím se pak dá hotový výrobek do pohybu.

Zajímavé je pak i to, že si děti samy tento výrobek naprogramují, aby se hýbal – a to právě v iPadu, nebo iMacu, které zde mají k dispozici.

Já jsem si to zde také byla vyzkoušet a řeknu vám, je to rozhodně zajímavá zkušenost – a je mi jasné, že toto děti musí fakt hodně bavit! :)

V centru Smart Bricks® probíhaly během léta příměstské tábory (moji kluci zde také byli a byli nadšení! :) a začátkem školního roku zde začínají kroužky pro děti.

Kroužků pro děti zde mají opravdu veliký výběr, a to dle obtížnosti, věku, ale i zaměření – dle toho, co budou děti konkrétně stavět.

Kroužky si zde můžete vybrat už i pro předškolní děti, které staví s oblíbenou stavebnicí Duplo.

Pro starší děti tu pak mají například kroužek „Město plné robotů“ – v této lekci se děti naučí, co všechno se řadí mezi roboty a jak nám pomáhají. Zaměří se především na konstrukci a programování různých druhů dopravy, kterou ve městě běžně využíváme, dále se však podívají i na stroje, které nám pomáhají při výstavbě budov. Lekce pak bude mít vliv na děti a jejich bystřejší vnímání objektů okolo, zároveň se ponoří do základů programování a robotiky a naučí se, jak pracovat v týmu a prezentovat své nápady a návrhy.

Oblíbené jsou i kroužky robotiky – ty jsou v nabídce v různých stupních obtížnosti.

A v nabídce jsou zde i jednorázové online kroužky. ;)

Navíc, prostory centra jsou opravdu krásné, nové, čisté a plně vybavené. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Tady se dětem bude určitě líbit!

Na kroužky v centru Smart Bricks® se můžete přihlašovat ZDE.

Výukové centrum Smart Bricks® najdete v Brně – Slatině na Jihomoravském náměstí 1.

Na více fotek se podívejte také do fotogalerie.

ODKAZ: SMART BRICKS® / web, tábory
ODKAZ: SMART BRICKS® / facebook
ODKAZ: SMART BRICKS® / instagram