Představuji: Vittorio Restaurant!

Jak vím, tak články na téma „gastronomie v Brně“ se u vás setkávají s ohlasem – a proto věřím, že vás osloví i ten dnešní! Chci vám totiž napsat o jedné nové a moc zajímavé restauraci, která je asi měsíc otevřená na Pekařské 4 v Brně. Jmenuje se Vittorio Restaurant a opravdu stojí za návštěvu. Já tu byla před pár dny – omrknout prostory a hlavně, ochutnat jídla a byla jsem přímo nadšená! Víc v dnešní reportáži… :)

Jsem ráda, když v Brně poznám nové a zajímavé místo, u kterého jsem si jistá, že se sem budu vracet – třeba právě jako v případě nového Vittorio Restaurantu, ten je asi měsíc nově otevřený na Pekařské 4.

Sama jsem velký gurmán, miluji dobré jídlo, a tak si příležitost k návštěvě jakékoliv nové restaurace nenechám ujít. A o své dojmy a pocity se tu pak vždy podělím s vámi.

Jaký je tedy nový Vittorio Restaurant? Musím hned na úvod zmínit, vše mě tu doslova nadchlo!

Návštěvu Vittorio Restaurantu vám rozhodně dopouručuji, zvláště, pokud také máte rádi pestrou středomořskou kuchyni – na tato jídla se totiž ve Vittorio Restaurantu zaměřují.

Dáte si tu čerstvé ryby, plody moře, těstoviny, zajímavé upravy masa, polévky… a na své si tu přijdou také vegetariáni, pro které tu mají také na výběr z několika jídel.

Mně tu nejvíc nadchly zajímavé ingredience a jejich vzájemné spojení v mnoha jídlech, ve výsledku to chutnalo vždy naprosto báječně!

Dala jsem si tu například výbornou grilovanou chobotnici s fazolkami borlotti a avokádovým pyré – právě spojení chobotnice a fazolek připravených „al dente“ bylo přímo fantastické!

Z předkrmů jsem ochutnala grilovaná kachní játra foie gras – pokud také milujete tuto vyhlášenou delikatesu, zde ji rozhodně vyzkoušejte!

Milovníkům ryb doporučuji svěží předkrm – cebiché z platýze, je to lehké, svěží jídlo, opět chuťově naprosto vyvážené…

…z polévek jsem zde ochutnala studenou tradiční španělskou polévku Gaspacho s marinovanou buvolí mozzarellou, opět mně moc chutnala.

V nabídce jídel nechybí samozřejmě také dezerty – já si dala čokoládový ganache s pěnou z bílé čokolády a mandarinkovým sorbetem.

V týdnu pak mohou hosté vybírat i jídel v rámci týdenní nabídky.

Zkrátka, z jídel ve Vittorio Restaurantu jsme byla upřímně nadšená! Ovšem, mile mě překvapilo i prostředí restaurace – je v příjemném, světlém a vzdušném designu, právě v duchu středomořského stylu.

Samotné prostory restaurace se nachází v prvním patře, ocenila jsem i prosklený průhled do kuchyně – máte tak možnost vidět kuchaře přímo při práci.

Součástí restaurace je pak i velká zahrádka, kterou můžete v závislosti na počasí také využít. Na to, že se nacházíte v podstatě v samém centru Brna, je tu naprostý klid a pohoda. :)

Ve spodní části restaurace je pak wine bar, ideální pro posezení se sklenkou vína, či jiným drinkem.

Mimochodem, v této restauraci jsou nakonění také rodinám s dětmi – zejména o víkendech! Vaří zde i dětská jídla, mají dostatek židliček pro batolata a pro děti vám tu půjčí i hračky. ;)

Restaurare Vittorio má skutečně skvělou úroveň, vynikající jídla a musím říct, že i obsluha je tu milá, ochotná, příjemná. Vyzkoušejte a věřím, že mi dáte za pravdu. ;)  A pozor – již brzy pro vás budu mít soutěž, o poukaz na konzumaci právě zde! ;)

Na více fotek z Vittorio Restaurantu se podívejte také do fotogalerie.

Vittorio Restaurant najdete v Brně na Pekařské 4.

ODKAZ: VITTORIO RESTAURANT / web
ODKAZ: VITTORIO RESTAURANT / facebook
ODKAZ: VITTORIO RESTAURANT / instagram