Podzimní hřejivá inspirace

Léto uteklo, jako voda a je tady podzim. Nevím, jak vy, ale já mám podzim se vším, co sebou přináší, moc ráda, má svoje kouzlo, k němuž patří i hřejivá atmosféra domova, kterou si můžeme umocnit třeba vonnými svíčkami, které já osobně naprosto miluji, mám jich doma spoustu, snad v každé místnosti. :) A právě na zajímavé a úžasně voňavé svíčky vám chci dát dnes tipy – od různých značek, které opravdu stojí za pozornost. Mrkněte na mou dnešní recenzi! :)

Upřímně, vonné svíčky mají u mě doma své místo po celý rok a danému ročnímu období vždy přizpůsobuji i vůně. Na jaře a v létě mám ráda spíš svěží, citrusové, nebo květinové vůně, naopak na podzim a v zimě vybírám hlavně vůně kořeněné, více hřejivé, sladké, takové, které vůní připomínají třeba vánoční cukroví…

A právě na podzim si vonných svíček pořizuji snad nejvíc! K podzimu svíčky, které vám doma vytvoří tu příjemnou, hřejivou atmosféru, tak nějak patří a i já si jich vždy právě na začátku tohoto ročního období několik pořídím.

Nejinak tomu bylo i nyní – a dnes vám chci dát tipy na tři skvělé vonné svíčky, které mi doma budou vonět právě tento podzim. Kde pořizuji? Super výběr je na Notino.cz, kde právě vůně do bytu můžete zakoupit – ať už právě vonné svíčky, difuzéry, katalytické lampy, nebo třeba vůně do auta…

Jaké vůně jsem si zde vybrala?

Yankee Candle Lemongrass & Ginger
Úžasně voňavá kombinace, které jsem věrná už poměrně dlouho, bez ohledu na roční období. Citronová tráva je svěží, božsky voní a já ji miluju nejen coby vůni, ale i jako ingredienci na vaření, nechybí v mnoha jídlech thajské kuchyně, kterou mám moc ráda.

Navíc v kombinaci se zázvorem, tak, jak je tomu v případě této svíčky, je naprosto perfektní! Je to přesně ta svěží vůně, která vám to doma dokonale provoní.

Používám ji v kuchyni, kde tato svíčka také skvěle eliminuje různé pachy.

U svíček Yankee Candle je skvělé i to, že vydrží opradu dlouho – v nabídce jsou v různých velikostech, mám zkušenost, že třeba ta největší, pokud ji zapaluji na 2-3 hodiny každý den, vydřží klidně i půl roku.

Woodwick Cinnamon Chai
Svíčku Woodwick Cinnamon Chai nejde nemilovat! Zvlášť, pokud také patříte k „fanouškům“ skořice, stejně, jako já! Skořice je právě pro mě tou typicky hřejivou, podzimní a zimní vůní, kterou si ráda v tomto obdobím užívám – ať už právě ze svíček, ale také v jídle, nebo v nápojích.

Navíc, svíčky značky Woodwick mají speciální, dřevěný knot, který při hoření vydává zvuk  praskajícího krbu. Je to opravdu příjemné – svíčka je skutečným potěšením pro smysly – čich, sluch, ale i zrak – vypadá totiž dokonale a je také designovým doplňkem vašeho interiéru.

Značka Woodwick nabízí pestrou škálu vůní, ze kterých není vůbec problém si vybrat, navíc mají svíčky v různých designech a velikostech. Rozhodně doporučuji vyzkoušet!

Bath & Body Works Spiced Gingerbread Swirl
Poslední svíčka, o které vám chci dnes napsat, je právě ta od pro mě nové značky – Bath & Body Works Spiced Gingerbread Swirl.

Tato svíčka, jak už její design napovídá, je až vánoční, voní totiž dokonale – po sladkých perníčcích! Takže vám doma umocní třeba předvánoční atmosféru.

Svíčka má opět povedený design, takže se vám bude v interiéru rozhodně vyjímat! Značka Bath & Body Works opět nabízí spoustu krásných vůní, takže určitě stojí za pozornost!

A co vy, také si svůj podzim doma zpříjemňujete svíčkami? ;)