Kšírovka – jedinečný sportovní areál v Brně! Znáte?

Jestlipak víte, že v Brně, nedaleko centra, najdete opravdu jedinečný sportovní areál s širokým množstvím vyžití? Areál se jmenuje Kšírovka a je ideální hlavně pro golfisty – a to i pro ty začínající a nezkušené, kteří se zde mohou golf naučit. Kromě golfu si tu ovšem můžete zahrát také minigolf, nebo zajímavý „fotbalgolf“. To není vše – funguje tu také fitness, kavárna s bistrem a je možné tu zrealizovat i soukromou akci. Víc o tomto areálu v mém dnešním článku! :)

Zcela upřímně, ani já jsem o areálu Kšírovka nevěděla – a to už je otevřený více jak 4 roky! A musím říct, je to tady nádherné, v přírodě, klidu, s širokou nabídkou nejrůznějších aktivit – a to si vezměte, že areál se nachází v podstatě v centru Brna, jen pár minut jízdy od Galerie Vaňkovka – v Komárově. Zkrátka, dostupnost tohoto areálu je opravdu skvělá – pokud se chcete sportovně odreagovat, třeba před nebo po práci, je toto místo více než ideální! ;)

Areál Kšírovka je primárně o golfu. Ať už s golfem začínáte, trénujete, nebo jste pokročilí hráči, můžete si sem bez nutnosti povolení přijít zahrát, golf trénovat, nebo se ho začít učit. Mohou vám tu zajistit také trenéra, který vás začátky golfu povede – právě pro úplné začátečníky je hraní na Kšírovce naprosto perfektní.

Areálu dominuje 270 metrový driving range s třiceti odpalovacími – travnatými i umělými odpališti. Jedinečná je i chipping zóna o velikosti 10 000m2 – Kšírovka představuje místo, které umožňuje nácvik všech herních situací, kteřé zažijete na golfovém hřišti.

V areálu Kšírovka najdou golfisté cvičné plochy, kde se mohou učit odpaly, ovšem, kromě cvičných ploch tu je i golfová akademie – šestijamkové golfové hříště, určené široké veřejnosti. Mimochodem, z tohoto hřiště je nádherný výhled na historické panorama Brna – hrad Špilberk a katedrálu Sv. Petra a Pavla.

V zimním období pak hráči mohou využívat také golfový simulátor, nabízí věrohodné reprodukce 18 světově proslulých golfových hřišť.

Mě tu ovšem zaujal také fotbalgolf – už jste o této hře slyšeli? Je to super zábavné! Jedná se o spojení golfu a fotbalu, hraje se na 18 jamek. Hráči v libovolném počtu chodí po hřišti a na určitý poček kopů musí zvládnout dostat fotbalový míč do jamky, samozřejmě jim v cestě stojí různé překážky. Mimochodem, ideální sport i pro děti, chystám se jít brzy se svými syny vyzkoušet! ;)

Bavit vás tu může také minigolf – určitě tento sport znáte, na Kšírovce je minigolf s 18 jamkami, vybavení vám tu ke hře samozřejmě zapůjčí. ;)

Součástí areálu Kšírovka je pak i fitness, kde si můžete zacvičit skupinové, nebo individuální lekce. Za pozornost tu rozhodně stojí cvičení pilates reformer, což prý má opravdu skvělé účinky! Opět půjdu otestovat a podám info, jaké a o čem toto cvičení vlastně je. ;)

V budově, kde se nachází fitness, je pak ve spodní části také kavárna a bistro, kde je rozhodně příjemné trávit před, nebo po sportování čas. Prostory jsou moc povedené!

A na závěr jedna zajímavá informace! V prostorách areálu Kšírovka je možné uspořádat jakoukoliv soukromou akci, ať už oslavu, večírek, nebo třeba firemní teambuilding, navíc s možností sportovního vyžití! O tom vám víc ale ještě určitě napíšu. ;)

Areál Kšírovka najdete v Brně na adrese K Lávce 705/8.

Na více fotek areálu Kšírovka se podívejte také do fotogalerie.

ODKAZ: KŠÍROVKA / web
ODKAZ: KŠÍROVKA / facebook
ODKAZ: KŠÍROVKA / instagram