Představuji: Pizzerii La Cucina Nera

Dnes tu mám článek pro milovníky tradiční italské pizzy, připravované v peci, kde se topí vysušeným bukovým dřevem! Chci vám představit další ze zajímavých brněnských restaurací, které stojí za to navštívit! Tentokrát bych vám ráda doporučila výbornou pizzerii – jmenuje se La Cucina Nera a najdete ji na Dukelské třídě. Byla jsem tu ochutnat a naprosto skvělé – víc v následující reportáži! :)

Věřte, v Brně je stále mnoho míst – právě i restaurací – o kterých mnozí z nás nevíme a které si rozhodně zaslouží pozornost. Jednou z nich je i nová pizzerie La Cucina Nera, kterou najdete na Dukelské třídě. A řeknu vám, pizzu tady umí přímo geniální!

Vůbec, italská kuchyně je rozhodně jednou z mých nejvíce oblíbených, ovšem, jak jsem měla možnost se několikrát přesvědčit, ne všude umí italská jídla, hlavně pizzu, tak skvěle, jako v restauracích přímo v Itálii. Proto když narazím na dobrou pizzerii, kde umí opravdu tradiční pizzu, jsem za to ráda – pizzu milují i moje děti, takže máme další místo, kam si můžeme zajet na oběd, nebo večeři.

Věřte nebo ne, není pizza jako pizza! A ta v pizzerii La Cucina Nera chutná naprosto božsky!
Důvodů je mnoho – majitelé se naučili připravovat pizzu od rodilých Italů, přímo v Itálii, dle tradičního postupu. Těsto na pizzu připravují z prvotřídní mouky a nechávají jej patřičně vyzrát.

Sugo na pizzu je z kvalitních italských rajčat, pizza se pak peče v peci na vysušeném bukovém dřevě, při teplotě 400°C.

Právě způsob pečení pizzy se na její chuti opravdu projeví – to tu poznáte hned, při prvním ochutnání. :) Těsto je křupavé, rozhodně ne hutné, naopak tenké a dá úžasně vyniknout chuti přísad, které jsou na pizze použité.

Co je také sympatické, tak tu používají autentické italské suroviny na pizzu – žádné české „náhražky“. A to se na skvělé chuti pizzy také pozná. Nesetkáte se tu z žádným českým Eidamem, Hermelínem, nebo českými uzeninami – vše je originál a italské. :)

Moc příjemné je i samotné prostředí restaurace, v černém designu stěn – v kontrastu s těmi krásně vynikne světlý dřevěný nábytek. Celkově to tu na vás bude působit rozhodně útulně.

Zkrátka, za mě nyní absolutně TOP pizzerie v Brně. A věřím, že až jejich pizzu ochutnáte, rozhodně mi dáte za pravdu!

A POZOR – již brzy pro vás budu mít soutěž o voucher na konzumaci právě zde! ;)

Na více fotek mrkněte také do fotogalerie!

Pizzerii La Cucina Nera najdete v Brně na Dukelské třídě 154 / 58.

ODKAZ: LA CUCINA NERA / web
ODKAZ: LA CUCINA NERA / facebook

ODKAZ: LA CUCINA NERA / instagram