Představuji: novou vietnamskou restauraci Pho Ha Noi v Brně

Poslední dobou vnímám, že v Brně obecně narůstá obliba restaurací, nabízejících exotická jídla. Konkrétně, populární je zejména vietnamská, čínská, nebo japonská kuchyně. A právě o jedné takové, nové vietnamské restauraci, Vám chci dnes také napsat. Jmenuje se Pho Ha Noi a najdete ji přímo v centru Brna.

Upřímně – i já sama miluji všechny ty exotické chutě. Nikdy jsem nebyla příliš velkým vlastencem, co se české gastronomie týká, naopak, vždy jsem dávala přednost všem nezvyklým, netradičním jídlům.  A kdykoliv jsme někam cestovali, těšila jsem se, jak ochutnám specifické pokrmy té dané země.

Stejně, jako v mnoha ohledech, tak i v jídle miluji experimentování, zkoušení nových věcí, ráda se seznamuji s novými recepty a hlavně, strašně ráda ochutnávám to, co jsem nikdy nejedla. Dnes už má tolik milovaných jídel, která jsou ty moje „TOP“ – a všechna patří právě buď do směru vietnamské, thajské, nebo japonské kuchyně.

Co se právě vietnamské gastronomie týká, tu jsem si moc oblíbila vlastně „nedávno“ – tak před rokem, kdy jsem se s ní – paradoxně v Brně – blíže seznámila. A právě do vietnamských restaurací chodím teď asi úplně nejraději:)

Proto mě potěšila zpráva, že v Brně máme novou restauraci, která se zaměřuje právě na vietnamskou kuchyni. Restaurace se jmenuje Pho Ha Noi a najdete ji v centru, na Jakubském nám.

V této restauraci vaří opravdu výborně, z čerstvých surovin – což je zde naprostá priorita.

Na výběr zde máte mnoho tradičních, vietnamských pokrmů, které jsou připravované dle původních receptur, tak, jak je zvykem ve Vietnamu. Zajímavostí je, že kuchařka v této restauraci je přímo z Hanoje a vaří na základě rodinných receptů.

Ochutnáte tu celou řadu vynikajících polévek Pho, nudle, předkrmy, vynikající jsou například mé oblíbené rolky – i ty doporučuji ochutnat, pokud neznáte.

Za vyzkoušení stojí i jarní závitky, ty možná už znáte – opět skvělá a jedinečná kombinace chutí.

K mým oblíbeným jídlům pak patří i vlasové nudle „bun“, v kombinaci se zeleninou, masem, nebo krevetami jsou vynikající.

Ve vietnamských jídlech jsou také charakteristické různé bylinky a koření – mezi časté pak patří koriandr, máta, zázvor a samozřejmě také chilli.

Jídla si zde vyberou samozřejmě také vegetariáni.

Určitě restauraci Pho Ha Noi vyzkoušejte, najdete ji na Jakubském nám. 1, v prostorách bývalé restaurace Černý medvěd.

A co Vy a vietnamská jídla? Máte rádi?

ODKAZ: PHO HA NOI / facebook