Představuji: BARRIO GOTICO CAFE

Ještě před Vánoci jsem si udělala výlet kousek od Brna a zastavila jsem se na oběd na jednom úžasném místě, o kterém jsem doposud slyšela od svých známých – a to samou chválu. :) Zajela jsem do Kurdějova, malé vesničky, kde najdete opravdu vyhlášenou restauraci Barrio Gotico Cafe. Pokud jste tu ještě nebyli – rozhodně to napravte, věřím, že budete stejně nadšení, jako já. A právě tuto restauraci vám chci dnes tady, na blogu, představit… :)

Moc ráda poznávám nová místa v jakémkoliv ohledu – třeba i nové restaurace v okolí mého bydliště. A vždy mě potěší, když najdu takovou, která si mě získá natolik, že se budu ráda vracet. S nadšením a očekáváním opět tak příjemných prožitků, jako při své první návštěvě.

Přesně takto mě nadchla restaurace Barrio Gotico Cafe, která je asi půl hodinku jízdy, kousek od Hustopečí, ve vesničce Kurdějov.

Právě o této restauraci jsem totiž už dlouho slýchávala od svých známých, kteří tu byli a vždy mi ji doporučovali – ale já se sem pořád nějak nemohla dostat… Až mě pracovní povinnosti zavedly právě kousek od Hustopečí a já si při zpáteční cestě vzpomněla, právě na Barrio Gotico Cafe. Byl čas, nálada a hlavně, hlad. :) A tak jsem sem zajela.

Už samotná vesnička Kurdějov je kouzelná. Taková až pohádková. Po cestě potkáváte vinařství, všude klid, pohoda a přímo ve středu Kurdějova najdete právě Barrio Gotico Cafe.

Restaurace tu funguje od roku 2015 a šéfkuchařem je Josef Ševčík, který má bohaté zkušenosti z různých brněnských restaurací – za zmínku stojí třeba Brabander, nebo Borgo Agnese.

Koncept restaurace je inspirován Španělskem, respektive Barcelonou, kdy Barrio Gotico je jedna z nejstarších čtvrtí v Barceloně a “Cafe” – jsou převážně v Barceloně označovány gastronomické podniky.

A co si v této restauraci dáte? Koncept jídel na jídelním lístku je inspirovaný jednak českou, ale pak i španělskou kuchyní. Zajímavostí také je, že každý týden se připravuje nový jídelní lístek – a vždy je kladen velký důraz na aktuální sezónnost surovin.

Potěšilo mě také, že většina dodavatelů pro restauraci jsou ti regionální – např. maso Klouda, Chuť Moravy, Dobro Mochov…

V restauraci si také pečou každý den vlastní, čerstvé, máslové pečivo a kváskový žitný chléb. A představte si, dokonce si vyrábí i vlastní semolinové těstoviny. A taky, připravují si svoje dezerty.

Musím sama uznat, že toto všechno je na chuti jídel opravdu neskutečně znát. Chuťově dotažené do posledního detailu – ať už si dáte „jen“ pečivo, nebo vlastně úplně cokoliv – budete fakt nadšení!

Vyhlášená jsou tu i jejich „prkénka“ – na kterých najdete tapas, tedy pestrou nabídku malých porcí jídel – právě tapas je tradičním španělským občerstvením.

Tapas v Barrio Gotico Cafe – to jsou stále nové chutě a kombinace – například: černá čočka beluga s chorizem, domací cibulová marmeláda a zauzené kachní prso, domácí sušená rajčata, houbový kuba a kachní žaludky, kuskus s trhaným slepičím masem s lanýžovou majonézou a kořenovou zeleninou, ale i typické španělské tapas, jako jsou tortilla de patatas, croquetas s omáčkou z pečených paprik, sušená šunka jamón serrano, olivy naložené v bylinkách atd.

I vinný lístek tu stojí za pozornost – je složen ze tří sekcí – 1.house wine – vína vyráběna přímo pro Barrio Gotico Cafe, 2. vína vyrobená z hroznů přímo z Kurdějova, 3. španělská produkce.

Bario Gotico má otevřeno čtvrtek až neděle, od pondělí do středy pouze při rezervaci soukromých akcí.

A mimochodem, přes léto tu realizují také svatby, mají svou vlastní svatební agenturu Barrio Weddings, o kterou se stará manželka majitele restaurace, paní Martina Nosková. O tom vám napíšu ale zase až někdy příště…

Zkrátka – pokud hledáte skutečně perfektní gurmánský zážitek, navíc v příjemném a stylovém prostředí, udělejte si malý výlet, stojí to za to a já jsem si jistá, že nebudete litovat… ;)

P.S. Mají tu i velký a krásný dětský koutek. Což my, maminky, rozhodně oceníme! :)

Barrio Gotico Cafe najdete v Kurdějově 137.

ODKAZ: BARRIO GOTICO CAFE / web
ODKAZ: BARRIO GOTICO CAFE / facebook