Design: originální nábytek OBYČEJ!

Můj další článek v rubrice DESIGN bude tentokrát patřit nádhernému a originálnímu nábytku a doplňkům, které mají kromě jedinečného vzhledu i „něco navíc“. Za jejich výrobou totiž stojí často příběh, osobní přístup, láska k ručnímu zpracování i kouzlo samotného původu a historie… Chci vám totiž představit značku OBYČEJ, za kterou stojí dvě sympatické slečny – z Brna! Obyčej – to jsou, alespoň podle mého názoru, věci s duší!

Víte, já sama se ráda obklopuji takovými věcmi, ke kterým si dokážu vytvořit určitý osobní, blízký vztah. Ať už se to týká oblečení, kdy si vybírám jedinečné a zajímavé kousky, nebo bytových doplňků, nábytku… Mám ráda, když za danou věcí stojí i něco víc, než „jen“ to, že byla vyrobená ve výrobní hale s dalšími „miliony“ stejně vypadajích kousků… Když se tak nad tím zamyslím, mám to tak asi i proto, že mě moji rodiče a hlavně, prarodiče, vždy vedli k tomu, že věcí, které máme, si musíme umět vážit a musíme k ním mít vztah. Právě moje babička, ta dokázala vždy o všem, co měla doma, tak krásně vyprávět… A to se mi líbilo.

Dnes už jsem i já sama dospěla k tomu, že je lepší se oblopovat méně věcmi, ale za to si vybírat takové, které budeme milovat. Budou se nám líbit a budeme k nim mít vztah.

A tím se dostávám právě ke značce OBYČEJ – tento projekt založily dvě sympatické slečny, Martina a Tereza, které samy milují ručně dělaný nábytek, nebo bytové doplňky. Samy si rády občas nějaký ten kousek vyrobí, nebo zrenovují, ale hlavně, je jejich cílem pod touto značkou spojit tuzemské nábytkáře a tím tak opět obnovit tradici rukodělného nábytku. No uznejte sami, nezní to skvěle? :)

Mimochodem – holky jsou opravdu tvůrčí! :) Jedno léto například obsypaly brněnské parky lavičkami z palet, vyrobily stojan na kola pro Kino Art, nebo posezení se stolem do Galerie TIC. :)

Na svých stránkách OBYČEJ nabízí originální, ručně dělaný, český a slovenský nábytek. Jsou to v každém z případů jedinečné kousky, které vznikaly s láskyplným přístupem k nábytkářskému řemeslu. :)

Obyčej je tedy zároveň i místem, které navštěvují milovníci nábytku, co zatouží mít doma ručně dělaný nebo renovovaný kousek, takový, který bude mít svůj vlastní a nezaměnitelný rukopis.

Pod touto značkou se pak také už vytváří určitá komunita šikovných českých a slovenských nábytkářů, kteří mají svoji práci rádi a rádi realizují své vlastní nápady.
Je skvělé, že projekt Obyčej se snaží podpořit tradici ručně dělaného nábytku v Česku a na Slovensku – i já patřím k těm lidem, kdo dávají ve všech ohledech přednost naší tuzemské produkci.

Díky tomu, že na stránkách Obyčej již nyní nabízí své produkty celá řada různých výrobců, je nabídka opravdu pestrá a každý si může najít něco podle svého vlastního vkusu… :)

Obyčej je pro lidi, kteří dávají přednost originálním ručně dělaným kouskům (co s nimi vydrží nadosmrti), před prefabrikovaným nábytkem – a to je přesně to, o čem píšu v úvodu. Pořídíte si věci, které si zamilujete a budete je mít rádi už celý život.

Zkrátka, Obyčej si rozhodně zaslouží vaši pozornost, mrkněte na jejich stránky a uvidíte…takové věci je zkrátka radost mít doma… ;)

Na spoustu fotek pokladů z Obyčeje se podívejte i do fotogalerie.

ODKAZ: OBYČEJ / web, eshop
ODKAZ: OBYČEJ / facebook