Pozvánka: zajděte si na oběd, večeři a nově i na snídani do restaurace Skanzeen!

Pokud jste z Brna tak věřím, že restauraci Skanzeen, kterou najdete na Pekařské 80, budete mnozí velmi dobře znát. Tato restaurace je tu už mnoho let, v roce 2020 ovšem prošla poměrně rozsáhlou rekonstrukcí. Nádherné a stylové jsou samotné prostory restaurace, za pozornost zde ovšem stojí zejména pestrá nabídka jídel v duchu staročeské, staromoravské, valašské i slovenské gastronomie. Dáte si tu vynikající halušky, lokše, pečená masa a celou řadu dalších specialit!
Novinkou jsou zde i snídaně, které se podávají každý všední den od 8:00 do 10:15. Snídaně mají vynikající – a také za fajn ceny! A pochutnáte si tu i na výborném pečivu z oblíbené pekárny Klásek.
Mimochodem – hned vedle restaurace Skanzeen se nachází i nová Pivnice U Šimona, o které jsem vám tu nedávno psala. Oba podniky mají stejného majitele – a na celkové úrovni i oblibě je to znát! Stavte se sem! Na dobré jídlo i pivečko – čepovanou Plzeň!

Opět vás chci pozvat na jedno stylové místo v Brně – za dobrým jídlem i pitím! Znáte restauraci Skanzeen na Pekařské 80? Věřím, že mnozí určitě ano – tato restaurace tu je už více než 20 let. Za dobu své působnosti se ovšem změnila, v roce 2020 zde proběhla rozsáhlá rekonstrukce, prostory jsou samy o sobě úžasné, ve staročeském duchu. Troufám si tvrdit, že podnik v takovémto stylu rozhodně nemá v Brně konkurenci.

Už při vstupu do restaurace Skanzeen jako byste se vrátili v čase, do dob dávno minulých. Bude vám zde příjemně, útulno a dobré jídlo si v takto jedinečných prostorách vychutnáte o to víc.

To hlavní – co dobrého si tu dáte?
Restaurace Skanzeen se zaměřuje na staročeskou, staromoravskou, valašskou, ale i slovenskou gastronomii. Na jídelním lístku tak můžete vybírat z mnoha zajímavých, často i ne příliš obvyklých jídel, mnohá ale budete dobře znát.

Mimořádné oblibě se tu těší slovenské halušky, těch tu mají na výběr hned několik druhů – se slaninou, klobáskou, s bryndzou, s kysaným zelím…

Lidé sem pak chodí rádi i na tradiční slovenské lokše – velké placky z bramborového těsta. Ty si tu dáte s masem, bryndzou, se zelím…

Zajímavostí tu pak jsou i speciality rakousko – uherské kuchyně – vídeňská roštěná, smažený vepřový řízek z kotlety…

Ochutnáte tu i zvěřinové pokrmy, různé úpravy masa, ale i jídla z tradiční valašské gastronomie – třeba plněné bramborové knedlíky se zelím a s uzeným masem.

V týdny si sem můžete zajít i na jídla z obědové nabídky, kdy na výběr je vždy ze šesti různých pokrmů.

Novinkou – jak jsem už zmínila – jsou tu pak snídaně! A za ty jsem tu já opravdu moc ráda. Možností, kde si dát v okolí Mendlova náměstí ráno snídaně totiž moc nebylo…

Snídaně se tu podávají každý všední den vždy od 8. hodiny do 10:15, vybírat můžete z různých úprav vajec – nechybí vejce sázená, míchaná…

…milovníky sladkého pak potěší palačinky, nebo koláče.

Koláče, ale i další pečivo – chleba, rohlíky…sem berou z oblíbené pekárny Klásek. Takže i na pečivu si tu velmi pochutnáte. :)

Hned vedle restaurace Skanzeen se pak nachází i novinka – Pivnice U Šimona, kterou jsem vám zde mimochodem představila nedávno. Oba tyto podniky mají stejného majitele, což potvrzuje i skvělá úroveň obou z nich.

Do Pivnice U Šimona si zajděte na dobré pivo – točenou Plzeň! Pivnice má krásné, zrekonstruované prostory, potěší vás pak i nabídka specialit k pivu, mají i vynikající grilovaná žebra, koleno – mně tu chutnalo moc. :)

Restauraci Skanzeen najdete v Brně na Pekařské 80, hned vedle se nachází i oblíbená Pivnice U Šimona.

ODKAZ: RESTAURACE SKANZEEN / web
ODKAZ: RESTAURACE SKANZEEN / facebook
ODKAZ: RESTAURACE SKANZEEN / instagram