Pozvánka: Setkání na statku – 20. srpna v Retro Muzeu Na Statku!

Nedávno jsem vám zde představila brněnské velmi unikátní Retro Muzeum Na Statku, kde můžete v několika budovách obdivovat více než 25 000 exponátů z období od 50. do 90. let. Tyto věci – hračky, kočárky, vybavení domácností, nábytek…všichni jistě dobře pamatujeme a věřte, vidět to vše na vlastní oči je neskutečným zážitkem, vrátíte se ve vzpomínkách do mládí a dětství. A právě v Retro Muzeu Na Statku se bude 20. srpna konat již 6. ročník krásné akce – Setkání na statku! Během tohoto dne si tu můžete prohlédnout celou řadu vozů – veteránů, čeká vás i sbírka retro kočárků, uvidíte módní přehlídku retro oblečení, pro děti tu budou připraveny hry a soutěže… Nakoupíte v Tuzexu – jak jinak, než za bony od „veksláků“! A mimochodem, pokud doma vlastníte auto – veterána, můžete sem s ním i přijet. Rozhodně si tuto akci nenechejte ujít, bude stát za to!

Troufám si tvrdit, že brněnské Retro Muzeum Na Statku bychom měli navštívit opravdu všichni, vidět zdejší exponáty z dob našeho mládí je opravdový zážitek. A že je zde co obdivovat! Pan majitel muzea je nadšeným sběratelem, v muzeu najdete v několika budovách spoustu věcí z období od 50. do 90. let. Jedná se o hračky, kočárky – těch je tu mimochodem skutečně pestrá sbírka! Dále v muzeu uvidíte vybavení domácností, elektroniku, drogerii, potraviny…

Pány tu potěší i auta, nechybí legendární vůz VB a mimochodem, je tu i největší sbírka trabantů v ČR! Exponátů je zde více než 25 000, Retro Muzeum Na Statku je tedy takovou sbírkou rozhodně největší svého druhu v rámci celé naší země.

Já jsem vám toto muzeum mimochodem na svém blogu již představila, pokud vám můj článek unikl, přečíst si jej můžete ZDE.

A právě v Retro Muzeu Na Statku se bude konat 20. srpna již 6. ročník krásné akce zvané Setkání na statku! Akce bude probíhat po celý den, od 10. do 17. hodiny, vstupné na tuto akci bude symbolických 60,-!

Během tohoto dne se v Retro Muzeu Na Statku opravdu všichni vrátíte v čase do dob dávno minulých. Budete zde moci obdivovat spoustu aut – veteránů, jednak přímo z muzea a mimo to, svá retro auta sem přiveze i celá řada dalších majitelů. Mimochodem, pokud i vy vlastníte veterána, určitě sem s ním můžete přijet a také ho i vystavit!

Uvidíte i dávný typ hasičského auta, policejní VB a také starý typ autobusu – Karosa, se kterým se budete moci i projet.

Retro oblečení, které jste třeba i přímo nosili, nebo si jej pamatujete od svých rodičů, prarodičů…zde uvidíte na módní přehlídce retro modelů! Některé z těchto kousků jsem si zde nedávno i vyzkoušela a byl to velmi zajímavý zážitek. :)

Nebude zde chybět i legendární obchod Tuzex, kde nakoupíte samozřejmě jen za bony, které směníte od „veksláků“. :)

Po celý den zde budou i soutěže pro děti i dospělé, děti pak potěší i pěnová party!

A samozřejmě, dobře se zde i najíte, těšit se můžete na dobroty z grilu, z udírny i z retro kiosku.

Tak co říkáte – zní to přímo jako skvěle strávený den! Tak si poznačte do diářů 20. srpna a určitě si tuto skvělou akci nenechejte ujít, nebudete litovat!

Otevřeno je zde jinak každou sobotu a neděli, od 10. do 18. hodiny.

Retro Muzeum Na Statku najdete v Brně – Dolních Heršpicích na ulici Pěstitelská 24.

ODKAZ: RETRO MUZEUM NA STATKU / web
ODKAZ: RETRO MUZEUM NA STATKU / facebook
ODKAZ: RETRO MUZEUM NA STATKU / instagram