Nové letecké simulátory v centru BUĎ PILOT. Stojí rozhodně za pozornost!

Možná si vzpomínáte – před časem jsem vám zde psala o centru leteckých simulátorů BUĎ PILOT, které najdete v Brně na Úvoze. Toto centrum je naprosto výjimečné – tolik autentických a jedinečných leteckých simulátorů na jednom místě opravdu jen tak někde není, a to i v rámci celé naší republiky. Navíc, mají zde teď dvě novinky, které rozhodně stojí za pozornost – nový simulátor stíhačky F-18 a také, simulátor legendárního letounu z 2. světové války  SPITFIRE. Byla jsem tyto novinky vyzkoušet a řeknu vám, ten zážitek je neskutečný! Víc v mé dnešní reportáži… :)

Řeknu vám, pro nás, laiky, je svět kolem letadel naprosto fascinující a nepochopitelný, alespoň, já sama to takto vnímám. Letadla obdivuji, pro jejich neuvěřitelnou technickou dokonalost, stejně tak mám respekt k pilotům.

Usednout do kokpitu letadla a navíc, vyzkoušet si, jak zde vše vlastně „funguje“, to se naprosté většině z nás skutečně jen tak nepoštěstí… A „vznést“ se třeba s nadzvukovou stíhačkou do oblak? Něco téměř nemožného… Ovšem! Právě toto si lze vyzkoušet v centru leteckých simulátorů BUĎ PILOT v Brně, na Úvoze.

Najdete zde totiž rovnou 4 letecké simulátory, ve kterých se můžete „proletět“! A simulátory to jsou naprosto dokonalé, věrohodné, naprosto autentické. Zkrátka, buďte si jisti, že když do tohoto simulátoru usednete a odstartujete, neuvěříte, že nejste ve vzduchu.

Já vám o tomto centru už dříve na blogu psala (více ZDE), představila jsem vám simulátory Boeingu 737MAX a také stíhačky F-16.

Nyní tu ale mají naprosto úžasné novinky – simulátory technicky dokonalé stíhačky F-18 a legendárního letounu z 2. světové války jménem SPITFIRE – věřím, že tyto názvy vám rozhodně nebudou cizí. ;)

Hlavně simulátor stíhačky F-18 je opravdu dokonalý – kokpit je kompletní a ve všech rozměrech odpovídá originálu.

Kabina je otevírací – má plexisklo, zážitek z pobytu v takovém letadle je tady maximálně autentický. Fascinující je i množství ovládacích prvků.

Simulátor obsahuje i funkční HUD displej, výhled z kokpitu je pak velice realistický, pomocí projekce na speciální kopuli (nikde jinde v ČR ji nenajdete).

S tímto simulátorem si můžete vyzkoušet nejrůznější bojové mise s využitím výzbroje, start a přistání na letadlové lodi, akrobacii ve vzduchu – jen pozor, ať se vám nezatočí hlava, tak, jako mně. :)

Ovšem, i historický letoun SPITFIRE, respektive jeho simulátor, je perfektní! Uznejte, kdy se vám poštěstí do něčeho takového usednout!

Kokpit je opět kompletní a zcela odpovídá originálu, ovladače pak fungují stejně, jako ve skutečném letadle.

Opět si můžete vyzkoušet letecké souboje, vzlet i přistání… Výhled zajišťuje projekce na půlkruhové plátno.

A mimochodem, v případě všech simulátorů vám tu zapůjčí i autentické helmy, brýle, čepice! :)

Zkrátka, nevšední zážitek z leteckých simulátorů v centru BUĎ PILOT stojí za to, budete na něco takového ještě dlouho vzpomínat, to mi věřte! :)

Na více fotek mrkněte také do fotogalerie!

Simulátorové centum BUĎ PILOT najdete v Brně, na adrese Úvoz 447/120.

ODKAZ: BUĎ PILOT / web
ODKAZ: BUĎ PILOT / facebook
ODKAZ: BUĎ PILOT / instagram