Nová sportovní a základní škola KOMETKA – co dětem nabízí a proč zvolit právě tuto školu?

Nedávno jsem vám tu představila novou sportovní a základní školu KOMETKA, která je v Brně na nám. 28. října. Tato škola nabízí dětem již od první třídy rozšířenou výuku angličtiny a také tělesné výchovy. A stále tu probíhají zápisy do 1. a 2. třídy! Já jsem se nedávno zašla podívat na sportoviště, která k této škole patří a která budou děti využívat. A při té příležitosti jsem se také zeptala na pár informací k této škole paní ředitelky, Venduly Pokorné. Pokud pro své dítě aktuálně řešíte otázku, jakou základní školu vybrat, mrkněte na můj následující článek – může vám být inspirací!

Otázka výběru vhodné školy pro děti není jednoduchá, sama tu zkušenost mám. Určitě všichni, coby rodiče, chceme pro své děti to nejlepší a otázka správné vzdělávací instituce by měla být vždy prioritou – zvláště, pokud nám záleží na vzdělávání v ohledu cizích jazyků.

Proto, pokud aktuálně stále hledáte, jakou základní školu pro svou ratolest vybrat, věřím, že vám může být inspirací i tento můj článek.
V Brně, na nám. 28. října, je nově otevřená sportovní a základní škola KOMETKA – a stále tu probíhají zápisy do 1. i 2. třídy.
Já vám mimochodem právě tuto školu na svém blogu již představila, můj článek najdete ZDE.

V případě zájmu o přijetí vašeho dítěte do 1., nebo 2. třídy stačí na webu vyplnit žádost o přijetí a na základě této žádosti bude vašemu dítěti přiděleno unikátní registrační číslo, to vám bude odesláno na vámi uvedený e-mail. Rozhodnutí o přijetí vychází z kritérií pro přijetí (více informací naleznete zde).

V této škole mají rozšířenou výuku cizího jazyka – angličtiny, a to již od 1. třídy! Stejně tak je zde kladen důraz i na rozšířenou výuku tělesné výchovy.
Škola spolupracuje s mnoha sportovními kluby, pro děti zajišťuje mnoho sportovních aktivit, kroužků…

Já jsem se nedávno zašla podívat také na sportoviště, která právě tato základní škola bude využívat – ať máte představu, co vaše děti v ohledu tělesné výchovy čeká. :)

Děti se mohou těšit na mnoho aktivit – čeká je bruslení, hokej, tenis a celá řada dalších sportovních aktivit a kroužků. I vzhledem k širšímu zaměření na sport je tato škola pro děti velice atraktivní.

Zeptala jsem se také na pár informací k nové škole Kometka paní ředitely, Venduly Pokorné:

Paní ředitelko, v čem je právě sportovní a základní škola Kometka zajímavá, výjimečná, jiná…?
Škola je určena všem sportujícím, ale i nesportujícím dětem, které by se rády sportu věnovaly, je to ideální místo, kde lze školu i sporty skloubit.

Zápisy do této školy tedy stále probíhají? Jakým způsobem lze děti přihlásit?
Ano, zápisy stále probíhají. Stačí se podívat na naše webové stránky, kde najdete na první straně odkaz na přihlášku, stačí vyplnit online formulář. Obratem obdržíte registrační číslo pro vaše dítě a pak už stačí jen vyplnit důležité informace, zaslat je, nebo donést do naší školy. Dítě se fyzicky zápisu účastnit nemusí.

Škola má také rozšířenou výuku anglického jazyka?
Ano, tři hodiny týdně, z toho dvě hodiny s rodilým mluvčím.

A co se týká rozšířené výuky tělesné výchovy – jak to konkrétně bude vypadat?
1 hodina bude klasická, další dvě budou vedeny trenéry (1x kondičně, 1x kompenzačně). Budeme pak nabízet i další kroužky a mimoškolní aktivity – záleží na přesném zájmu dětí. Chceme dětem pomáhat také v rozhodování, jaký sport si vybrat.

Výhodou je i menší počet dětí ve třídě – kolik jich bude?
Ve třídě bude maximálně 18 dětí, budou mít tak zajištěný individuální přístup. Rádi bychom spolupracovali mimo jiné i s psychologem a mohli dětem případně pomoci. Škoda bude také začínat později, v 8:30.

Děkuji Vám za rozhovor.

Rodiče – pokud hledáte perfektní školu, kde se vaše děti budou vzdělávat kvalitně – a to i v ohledu cizích jazyků a budou mít i dostatek pohybu, je tato škola určitě skvělou volbou!

Sportovní a základní školu KOMETKA najdete v Brně na nám. 28. října.

ODKAZ: Sportovní a základní škola Kometka / web
ODKAZ: Sportovní a základní škola Kometka / facebook
ODKAZ: Sportovní a základní škola Kometka / instagram