Letní líčení – aneb v létě platí: méně je více!

Léto a líčení? Ano – ale určitě jste na vlastní kůži zažili, že právě v letním období platí: méně je více. V horkém letním počasí, kdy se pokožka více potí, rozhodně nejsou dobré hutné nánosy make upu, pudru a dalších líčidel. Vsaďte na jednoduchý styl líčení, kdy vám postačí pár základních produktů. A co lépe – dopřejte vaší v létě namáhané pokožce jen to nejlepší a vyzkoušejte třeba čistě veganské produkty. Uvidíte, vaše pleť vám za to rozhodně poděkuje. :) Inspiraci najdete v následujícím článku!

Horké letní dny, přímé slunce & líčení – ruku na srdce, to k sobě opravdu moc nejde. Určitě jste to zažily doslova na vlastní kůži, milé dámy, kdy jste se pod hutnějším nánosem líčidel během letních dnů rozhodně necítily dobře.

Naše pleť je během léta opravdu intenzivně namáhaná. Neprospívá jí velké teplo, přímé sluneční paprsky, ale také přechody teplot, kdy často využíváme klimatizaci.
Pokožka se také mnohem více potí, což je přirozený jev právě během horkých dnů. A pokud na pleť naneseme silné vrstvy líčidel, make up, pudr…v kombinaci se zmiňovaným pocením to pleti rozhodně neprospěje.

Může se začít objevovat akné, pokožka může být začervenalá, vrásky jsou víc patrné…zkrátka, nic hezkého. Proto – vsaďte během léta na velice jemné, přirozené líčení.
A co lépe – vyzkoušejte pro letní líčení, ale i péči o pleť produkty s přírodními látkami – ideálně ty veganské! Máte tak zaručeno, že vaše pleť bude mít během letních dnů jenom tu nejlepší péči.

Já mám pro vás pár tipů v tomto směru, a to právě na veganské produkty značky Physicians Formula. Tyto produkty obsahují vysoké podíly přírodních látek a jsou právě veganské – tedy na jejich výrobu nebyly užity žádné látky živočišného původu.

Tip pro rozjasnění pleti – zkuste sérum Physicians Formula Skin Booster Vitamin Shot Brightening. Toto sérum s vysokým obsahem vitamínu C je doslova vzpruhou pro unavenou a povadlou pleť – na léto je to tedy perfektní produkt!

Jedná se o hypoalergenní, veganské sérum na pleť, jehož cílem je pleti vrátit jas, barevnou jednotnost a celkově pleti dodat ztracenou jiskru. Pokud je tedy vaše pokožka během horkých letních dnů unavená, bez jasu, určitě doporučuji vyzkoušet, mně se toto sérum opravdu osvědčilo.

Co se pak týká líčení, místo klasického make upu vyzkoušejte třeba jen lehký BB krém, který vaši pleť barevně sjednotí a skryje drobné nedostatky. Já otestovala Physicians Formula Argan Wear – má příjemnou, lehkou konzistenci, pleť krém hezky vstřebává.

Super je barevná jednotnost a také, obsažený SPF 30 – na léto vám tak poskytne středně silnou ochranu proti slunečním paprskům, pro mnohé z nás je takto vysoký faktor zcela dostačující.

Od této značky je pak skvělá i paletka Physicians Formula Murumuru Butter – jedná se o paletku očních stínů, opět s veganským složením.
Paletka obsahuje 12 očních stínů v krásných tónech – v nabídce jsou dvě verze paletky, já mám odstín Sultry Nights. Jedná se o stíny v přírodních barvách, které jsou na léto ideální.

Mimochodem, některé ze stínů lze využít i coby rozjasňovač na tváře! :)

A poslední tip – dopřejte úlevu i vašim očím, které jsou přes léto rozhodně velmi namáhané! Značka Physicians Formula nabízí také řasenku Organic Wear, opět ve veganském složení. 

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz.