Nemám ráda VELIKONOCE!

Tak. Dneska jsem se rozhodla, že budu hooodně upřímná. Je VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ, svátek, který teda fakt rozhodně nemusím. A věřím, že nejsem sama. Takže když je teda ten svátek, tak slavnostně prohlašuju – NEMÁM RÁDA VELIKONOCE!:)

A proč? Stačí se trochu zamyslet a hned se najde pár důvodů. Já jich našla 10 (ve skutečnosti teda mnohem víc, ale nebudu šířit zase tolik nenávisti:) – a tady jsou. Souhlasíte, nebo ochotně vystrkujete zadek na kluky s pomlázkama?:) Já teda rozhodně ne:)

1.) Velikonoce jsou v první řadě svátky kýče. Stačí zajít do obchodů, kde prodávají dekorace a kýč jak bič Vás přímo mlátí do očí. Děsivý barvy, ještě děsivější figurky všech možných zvířat, o kterých fakt netušíme, proč jsou sakra vlastně nějaký symbol Velikonoc? Proč kuřata, slepice, králíci… A zdobit si touto hrůzou dům? Proboha, je snad Halloween? velikonocni-dekorace-kuratka-v-trave

2.) U velikonočního zajíce ještě chvíli zůstanu. Roztomilost mu často dost chybí, nehledě na to, že děsí děti.

6bcf62f173f75356f656090ded83ed21

030963e308a201c6b927c58320875337

3.) Jsem moc ráda, že skončily Vánoce a konečně je TROCHU KLID. Proč si mám najednou dělat nervy a stres nějakým barvením vajec? Proč mám zase uklízet, zdobit, péct??? Chci normální život, minimálně do příštích Vánoc!

4.) Vejce kam se podíváš. Třikrát fuj! Ruku na srdce, kdo z Vás se v úterý po Velikonocích může ještě podívat na vajíčka? Cpali jsme se jimi několik dnů v kuse. Cholesterol máme na hranici života a smrti a co je k večeři? Zase VEJCE! Nebo pomazánka z nich. Děkuju pěkně, ale toto ne.

92f03133a2f5679c98ef720d014fb3ab

5.) Když je řeč o těch vejcích. Tak barvení – kreslení a zdobení. Pro mě učiněná katastrofa. Dost jsem si mákla se zdobením perníků nedávno a zdobit teď vejce? Ne. Neumím to, nebaví mě to a efekt je stejně k ničemu. Vajíčka se buď rozmlátí, kdy je přiožralí koledníci nesou domů, nebo se rozmlátí později, kdy skončí coby výše zmíněná pomázánka. Takže, já svůj drahocený čas barvením vajec fakt trávit nebudu.

6.) K těm koledníkům. Fajn, pro kluky možná o důvod víc, proč se ožrat. Ono je to vlastně děsná sranda, chodit od baráku k baráku, švihat holky přes zadek, blekotat koledu, dostat vejce, chlast a třeba ještě oběd. A na čí účet se pánové baví??? Na náš, milé dámy. Nevím jak Vy, ale já ze sebe takovýho blbce dělat nehodlám.

7.) Co s přiožralýma pánama? No přece, je na nás, abychom se o ty připité, milované (v ten den asi dost těžko) polovičky postaraly – až se vrátí domů. Musíme je uložit, nechat je spát, uvařit jim dobrý oběd a usmívat se, aby se jim z té kocovinky líp dostávalo. Cože? Nikdy.

18728cea1ccc753ecf43159182c1755c

8.) Tradice šlehání na zadek. A toto vymyslel proboha jako kdo??? Jedině chlap a k tomu ještě úplně mimo. A trapnej důvod, že holka, která nedostane o Velikonocích nasekáno uschne, musel vymyslet ještě větší hňup. Už pár let se mě o Velikonocích nikdo ani nedotkl a celkem se držím, rozhodně neschnu. Takže o Velikonocích – zamknout, zabednit – a dělat, že nejste doma. Alespoň, moje pravidlo. Ať si chlapci zvoní u sousedů.

9.) Tradice polejvání vodou. A tuhle pakárnu máte o Velikonocích rádi? Je mi celkem jedno, kdo koho polívá, ale nebaví mě to. Obzlášť po ránu. Všude mokro, make up rozpatlanej a efekt? Ten jaksi postrádám.

10.) Snaha dělat tu „správnou“ velikonoční atmosféru. Hmm, převlečený psy za zajíce a kuřátka to asi fakt moc nebere.

49c63581aecf5b317cbfa50493b9efbe

fa3ee83b58e723ddad7289aab1643f40

Tak co, kdo se přidává a je na tom s postojem k Velikonocům stejně?:)))

zdroj fotek: pinterest.com