Jíst zdravě, kvalitně a nákupem navíc ušetřit čas? Jde to!

Že nám oběma není lhostejné, co jíme, to už jsme Vám na našem blogu psaly několikrát. Kvalitní jídlo je pro nás ve stravování prioritou – obě dvě máme malé děti a vlastně i od té doby, co jsme se staly maminkami, se zkrátka o zdravé jídlo mnohem víc zajímáme.

Když budu psát za sebe – moje rodiče mě už od malička vedli směrem zdravého životního stylu. Bylo to vlastně logické – můj táta je doktor, gastroenterolog (odborník na zažívání), moje maminka měla obchod se zdravou výživou, kde jsem mimochodem byla častokrát na brigádě:) Vyrůstala jsem tedy už se zdravě vštípeným zájmem o kvalitní jídlo. Nikdy jsem nechodila do fastfoodů, vyhýbala jsem se potravinám s velkým množství „chemie“, prostě jsem tak nějak přirozeně ŽILA ZDRAVĚ. Neříkám, že jsem si nedopřávala sladkosti a občas i něco lehce nezdravého, ale když se vlastně zamyslím, mně ty nezdravé potraviny vlastně nikdy ani moc nechutnaly… Raději, než svíčkovou se šesti, jsem si dala grilovanou rybu… A to mi zůstalo dodnes.

Teď už mám svoji rodinu, své děti, pro které chci to nejlepší. A protože zdravá strava je pro děti naprosto zásadní, snažím se i svým dětem dávat jen to nejlepší jídlo. Netrvrdím, že jíme doma jen všechno „BIO“ – o kterém se tvrdilo, že je pro děti tou nejrozumnější volbou. Vybrala jsem si takovou – řekla bych – zlatou střední cestu. Kupuji takové potraviny, které neobsahují žádné, nebo naprosté minimum přídavných látek a chemie, dávám přednost kvalitě – a ráda popořím svou volbou menší regionální farmáře.

10007276_546976205416994_1563837130_o

Ovšem – dostávám se k problému, se kterým jsem se v souvislosti se „sháněním“ zdravých potravin setkávala… OBTÍŽNÁ DOSTUPNOST. Co si budeme povídat, obchodů, kde seženete kvalitní a zdravé potraviny stále moc není. Navíc, doba je hektická a bohužel, mnoho z nás raději upustí od nároku na kvalitu a v rámci úspory času se spokojí s nákupem v běžných řetězcích… Sama to znám, dvě děti, hromada práce k tomu, času moc není – a ještě jezdit shánět zdravější jídlo – když je supermarket za rohem? Asi sami znáte…

Proto mi před časem udělal obrovskou radost jeden „OBJEV“. Na internetu jsem totiž narazila přesně na to, co mi v oblasti zdravých potravin chybělo – eshop s rozvozovou službou až domů. Ano, čtete správě, zdravé a kvalitní potraviny je nyní možné si v klidu domova objednat a nechat si dovézt (téměř zdarma) až domů. Tento skvělý projekt se jmenuje FARMBOX.CZ

20150127_farmbox_logo_dlouhe_barevne

O co přesně se jedná?
FARMBOX.CZ spojuje výhody internetového nakupování s populárními farmářskými trhy do jednoho – doslova do jednoho boxu. Výhoda oproti farmářským trhům je ovšem ta, že Farmbox.cz nabízí zboží po celý rok. Na internetových stránkách www.farmbox.cz si zákazník může vybrat buď některý z hotových boxů (farmářských bedýnek), nebo si namíchat vlastní dle jeho představ.

10348636_606584426122838_3274220235158373134_n

Skvělé je hlavně to, že zboží je pro klienta objednáváno přímo na zakázku. Zákazník objednává 4 dny dopředu, tím má zaručenu maximální čerstvost všech potravin. Box je navíc na Brněnsku, Blanensku, Tišnovsku, v Kuřimi a Černé Hoře doručen až k zákazníkovi domů (či do zaměstnání), což mu šetří čas strávený nakupováním potravin v obchodě. Perfektní přístup zaměstnanců a kvalita potravin je dána i tím, že se jedná o čistě rodinný podnik, takže spokojenost zákazníka je opravdu na prvním místě.:)

10392475_656731674441446_6037624000128110014_n

V současné době Farmbox.cz spolupracuje s více než 30 výrobci a nabízí přes 1000 výrobků, takže nakoupit se zde dá opravdu všechno – čerstvé pečivo, mléčné výrobky, ovoce a zelenina, maso a mnoho dalšího. Cílem projektu Farmbox.cz je nabídnout zákazníkům vše, co potřebují pro zdravé stravování.

Mnoho lidí má ovšem v souvislosti s kvalitními, domácími potravinami obavu z vyšší ceny. FARMBOX.CZ pro Vás připravil srovnání – v nákupu v běžném řetězci a v jejich internetovém obchodu. Sami se můžete přesvědčit, že cena je sice u obou nákupů téměř stejná (v případě Farmboxu dražší jen o necelých 40,-), ovšem, v případě nákupu u FARMBOX.CZ jste získali dvě velmi hodnotné a zásadní věci: KVALITNÍ A ZDRAVÉ POTRAVINY a VÁŠ ČAS. A to nemluvím o ušetřených penězích za benzín, který byste cestou na nákup projeli.

farmbox

Sami asi dobře znáte, kolik času (a vypětí sil – když musíte navíc nakupovat s dětmi) Vám zabere nákup. O pocuchaných nervech, které z nákupů často mám, ani nemluvím:) Pokud Vám tímto mluvím z duše a stát ve frontě u pokladny je pro Vás taky silně traumatizující zážitek, věřím, že Vám „objev Farmboxu“ teď doslova zvednul náladu:)

Ještě váháte, proč u FARMOBOX.CZ nakupovat? 

10437495_598657153582232_6213897937139305079_n

 

U tohoto projektu je mi navíc sympatická ještě jedna věc – věřím kvalitě českých potravin, ráda podporuji menší, rodinné firmy, které se snaží a které svou práci dělají dobře. A přesně takovouto filozofii má i Farmbox.cz. Potraviny, které nabízí, pochází od menších a regionálních dodavatelů, kteří mají moji důvěru. 

Ještě váháte? Hurá na FARMBOX.CZ!:)

ODKAZ: FARMBOX/facebook
ODKAZ: FARMBOX/web
ODKAZ: FARMBOX/blog