Nejlepší snídaně a dezerty v Brně v cukrárně Liselotte!

Dnešním článkem rozhodně potěším všechny gurmány, milovníky vynikajícího jídla a také všechny nadšence do sladkých dobrot! Chci vám dát tip na opravdu ty nejlepší snídaně, které si v Brně můžete dát a také, na jedinečné dezerty, které jinde nemají obdoby. To vše najdete v cukrárně Liselotte na Vídeňské a řeknu vám, opravdu to zde stojí za návštěvu… Mám pro vás i spoustu fotek, u kterých se vám budou zkrátka sbíhat sliny. ;) Čtěte dál! :)

O cukrárně Liselotte jsem vám krátce po jejím otevření už tady, na blogu, psala – článek najdete ZDE. Cukrárnu si tu otevřela skvělá a nadšená cukrářka Lesja Korcová, která se rozhodla ukázat Brnu, že zejména sladké dezerty jdou dělat také naprosto jinak, než jste v mnoha jiných cukrárnách zvyklí.

Lesja absolvovala v zahraničí špičkové cukrářské kurzy, pod vedením skutečných mistrů. A rozhodla se vytvářet takové dezerty, které jsou netypické, náročné na přípravu a chuťově jsou naprosto dokonalé.

Její specialitou jsou tartaletky, které se připravují, jak mi sama vysvětlila, poměrně složitým způsobem a za použití těch nejlepších surovin. Každá tartaletka má několik vrstev, náplně a na pohled vypadá přímo jako skvost.

Novinkou v této cukrárně jsou ovšem snídaně, které si tu objednáte vždy do 11. hodiny. A stejně, jako v případě sladkých dezetů, Lesja vymyslela taková snídaňová jídla, která si prostě jinde nedáte.

Já sama jsem už několik snídaňových jídel z nabídky ochutnala a ve všech přípradech to bylo skvělé, chuťově, ale i vzhledově naprosto vyladěné do posledního detailu.

Na snídaňovém menu najdete celou řadu jak sladkých tak slaných jídel – jsou to vždy velké porce, které vás opravdu zasytí.

Za mě nejzajímavější je rozhodně chléb s hummusem z červené řepy, se sušenými švestkami, se salátem z řepy se sýrem gorgonzola. Je to spojení několika chutí, netradiční, zajímavé a moc dobré!

Na své si tu přijdou i milovníci vajíček!
Vejce si dáte v podobě úpravy „Benedikt“ – a to třeba s chlebem s avokádovým quacamole, se salátkem. Opět moc dobré a jak vím, avokádová jídla se těší velké oblibě, takže toto zde rozhodně vyzkoušejte! ;)

Ochutnala jsem i pečený toust „Croque Monsieur“ – toust je plněný slaninou, obalený sýrem a zapečený. A opět k němu dostanete vejce Benedikt. Opět perfektní. ;)

Ve snídaňové nabídce najdete i sladká jídla – třeba tvarohové placky s teplým malinovým přelivem…

…nebo veganská smoothie bowl, misky plněné zdravými dobrotami.

Zkrátka, věřím, že si tu ze snídaňové nabídky vybere opravdu každý!

Ovšem, zaujaly mě tu i sladké novinky, dezerty, které doslova lákají od pohledu k nakousnutí. Některé z dezertů Lesja připravuje podle receptur vyhlášeného francouzského cukráře Cedrica Groleta, takže očekávejte skutečně jedinečný gastronomický zážitek!

Novinkou je třeba tento citron – právě podle receptury Cedrica. Je plněný lehkou ovocnou pěnou, citronem s mátou, obalený v čokoládě…

A naprostý sladký skvost je pak čokoládovo-oříškový ořech! Myslím, že právě tento dezert je skutečně tím NEJ, jakéý si můžete v Brně dát. ;)

Cukrárna Liselotte je opravdu skvělá, rozhodně vám doporučuji sem zajít a cokoliv, co tu nabízí, ochutnat. Věřím, že budete naprosto nadšení a budete se rádi vracet, stejně, jako já. :)

Na více fotek mrkněte také do fotogalerie! :)

Cukrárnu Liselotte najdete v Brně na Vídeňské 18a.

ODKAZ: LISELOTTE / facebook