Liselotte. Nová cukrárna s dezerty, které v Brně nemají obdoby!

Musím vám napsat o nové cukrárně Liselotte, která je od loňského podzimu nově otevřená v Brně na Vídeňské. Dlouho jsem jezdila kolem a teprve nedávno jsem se stavila dovnitř a ochutnala to, co tu nabízí. Věřte, tak jedinečné dezerty v Brně jinde nenajdete! Jsou to až mistrovská, designová díla, která chutnají božsky. Majitelka je osobně připravuje, a to podle receptur nejlepších světových cukrářů. A já hned na úvod píšu, toto musíte ochutnat! Nebudete litovat. ;)

Zcela upřímně, na sladké moc nejsem. Ale čas od času si nějakou tu sladkou dobrotu ráda dopřeju – ale když už, tak něco výjimečného. A přesně takto výjimečné, chuťově nepopsatelné dezerty, dortíky, pralinky a makronky, najdete v nově otevřené cukrárně Liselotte na Vídeňské.

Okolo jsem jezdila už dlouho, ale teprve před pár dny jsem se sem zastavila a musím říct, že jsem doslova zírala na vizuálně tak dokonalé dezerty. Nic takového jsem nikde dřív neviděla – jsou to až designové kousky, říkala jsem si, skoro jako „dekorační kousky“ – a tak jsem se zajímala, o co vlastně jde a čím jsou tyto dezerty tak specifické.

Setkala jsem se tu i s paní majitelkou, Lesjou Korcovou, která mi o cukrárně a o tom, co zde nabízí, řekla víc. Lesja je nadšenou cukrářkou, která v zahraničí absolvovala špičkové cukrářské kurzy, pod vedením skutečných mistrů. A rozhodla se vytvářet takové dezerty, které jsou netypické, náročné na přípravu a chuťově jsou naprosto dokonalé.

Její specialitou jsou tartaletky, které se připravují, jak mi sama vysvětlila, poměrně složitým způsobem a za použití těch nejlepších surovin. Každá tartaletka má několik vrstev, náplně a na pohled vypadá přímo jako skvost.

Jednu jsem tu také ochutnala a byla fantastická. Už při rozkrojení takové speciality vidíte, že se nejedná o nějaký obyčejný dezert, ale o složitě připravovaný kousek.

Lesja kromě tartaletek dělá také výborné makronky, čokoládové pralinky se zajímavými náplněmi, které opět vypadají jako designový kousek.

Potěšilo mě, že tu má i dezerty v bezlepkové variantě a je schopna připravit i veganské verze jak tartaletek, tak i dortů. Dorty si tu můžete objednat také pro jakoukoliv příležitost, ať už třeba na svatbu, nebo na oslavu narozenin.

Věřte, tak výjimečné a chuťově perfektní dezerty jinde v Brně nenajdete. Je to opět něco zcela jiného, originálního a i z toho důvodu stojí právě cukrárna Liselotte za návštěvu. Alespoň, já ji budu doporučovat všem svým známým, protože věřím, že budou stejně nadšení, jako já. ;) Stavte se sem ochutnat! :)

Na více fotek mrkněte také do fotogalerie! :)

Cukrárnu Liselotte najdete v Brně na Vídeňské 18a.

ODKAZ: LISELOTTE / facebook