Moje zdravé, sladké objevy

Jak jste na tom se sladkostmi?:) Řadíte se mezi „závisláky“, nebo se cukru raději velkým obloukem vyhýbáte?

Můj vztah k cukru a všemu sladkému obecně do obrovské míry ovlivnili (a dnes jim za to děkuji!) moje rodiče, respektive, moje maminka. Už coby mrňavému dítěti, které sotva umělo mluvit, bylo vštěpováno, že cukr není zdravý a i když možná moc dobře chutná, mému tělu nikdy nijak neprospěje. A tak jsem už jako dítě brala sladkosti jako „zakázané ovoce“, které se v podstatě nejí, nebo jen velmi výjimečně.

Jak jsem rostla a dostávalo se mi vlastního rozumu, vytvářela jsem si na tuto „problematiku“ i vlastní názor, který samozřejmě, stále znatelně ovlivňovala maminka:) Měli jsme totiž obchod se zdravou výživou – takže jsem, chtě nechtě, vyrůstala pod vlivem bylinek, sójových mas a párků, tofu, mořských řas a sladkostí – v podobě sušeného ovoce. A já, občasný brigádník – prodavač, jsem si ke všem těmto – v té době zaručeně zdravým věcem, vytvořila velmi silné pouto, které mi přetrvalo dodnes.

Abych se ale dostala k jádru věci, když píšu o sladkostech. Sladkosti jsem se prostě naučila nemít ráda. Tím, že jsem si je zošklivila ve své hlavě, mi přestaly skutečně chutnat a pohled na čokoládu, nebo pytlík chemicky barevných bonbonů, ve mně vyvolával odpudivé dojmy. Zkrátka, představa, že do sebe „liju“ litry cukru, byla pro mě absolutně šílená.

Můj postoj ke zdravým věcem tak setrval dodnes. Ovšem s tím rozdílem, že si sladké dobroty dopřávám. A moc mi chutnají. Jsou ovšem jiné, než takové sladkosti, které Vás napadnou na první moment. Jsou to sice sladká jídla, ovšem nesmírně kvalitní, bez „éček“, barviv, konzervantů, s minimem (nebo vůbec žádným) bílého cukru.
Je to i o tom, že moje tělo si s přibývajícím věkem nějak začalo samo o cukr říkat. Mám dvě děti a obrovský výdej energie přes den, takže potřeba cukru byl asi jasný signál, že je potřeba doplňovat zásoby i v tomto směru.

935897_496642303723289_395784847_n

Jak už jsem Vám psala dřív, objevila jsem v Brně skvělé prodejny se zdravými potravinami – SKLIZENO. Když píšu zdravými, nemyslím jen BIO, nebo RAW (které tu samozřejmě taky koupíte), ale s takovými potravinami, které pochází z výroby regionálních farmářů, výrobců a pěstitelů, kteří při zpracování spoléhají na dávno ověřené postupy, bez použití zbytečných přísad, konzervantů, zkrátka chemie. Tato filozofie mi je celkově velmi sympatická, proto si mě síť těchto prodejen okamžitě získala a moc ráda tu nakupuji.

253317_496749400379246_225112116_n

A právě v obchodech SKLIZENO jsem narazila na spoustu zajímavých a pro mě doposud neznámých produtků, které jsem musela vyzkoušet. Jsou mezi nimi i sladké dobroty, které jsem si oblíbila okamžitě a pravidelně je snídám. A o co přesně se jedná?

Tak v první řadě mě dostaly úžasné hotové kaše k snídani od NAŠE KAŠE. Nikdy jsem nebyla příznivcem právě „kašovitých, sladkých dobrot“. Kromě cukru totiž nemusím ani mléko, které bylo vždy nedílnou součástí všech kaší. Ovšem tyto kašičky si mě získaly okamžitě. Jednak skvělým složením zdravých věcí a hlavně, úžasnou chutí. Nejdůležitější ovšem pro mě je, že kaše jsou bez mléka (maximálně s kokosovým), bez bílého cukru a bez chemie.

Photo 27.11.14 9 27 27

Photo 27.11.14 9 27 33

K dostání jsou v různých sladkých variantách – já si nejvíc oblíbila právě „Staročeskou“, nebo kaši „Exot“.

Photo 27.11.14 9 26 22

Photo 27.11.14 9 26 44

Skvělá je ovšem i slaná varianta – pomazánka z červené čočky a kokosového mléka.
Na těchto výrobcích mě pobavila ještě jedna věc – na obalu stojí prohlášení „chutnám lépe, než vypadám“. Ano, mohu s čistým svědomím prohlásit, je to pravda:)

Photo 27.11.14 9 27 47

Další sladká dobrota, kterou jsem si ve SKLIZENU koupila a kterou opravdu miluji, je tzv. tapiocový puding. Na první pohled opět ne moc vábný  výrobek, který ovšem chutná fantasticky! Mám moc ráda všechny exotické chutě a přesně takový je i tento výrobek. Plný kokosového mléka, tapiocových perel, s čokoládou (k dostání ještě s meruňkami, nebo „čistý“). Opravdu vyzkoušejte:)

snidane1

Pokud si „ulítáváte“ na dalších sladkých dezertech a dobrotách, vyzkoušejte tento tvarohový krém „Porubáček“. Zapomeňte na chemické „pribiňáčky“, plné tuku a cukru. Toto je výrobek na podobné bázi, ovšem skvělé kvality:) Pro Vás a samozřejmě, pro děti. Ty moje Porubáček milují!

skliz2

Ovšem i tento tvarohový krém je skvělý, kvalitní složení bez zbytečností opět zaručeno. Vůbec, všechny produkty z Farmy rodiny Němcovy, jsou moc dobré, mám vyzkoušené nejen mléčné výrobky, ale i např. vynikající paštiky.

Photo 27.11.14 9 29 10

A dostávám se k  jogurtům. Bohužel, naprostá většina výrobků, které si říkají „jogurt“ a koupíte je v běžných prodejních sítích, mají k opravdovému jogurtu na míle daleko. Tolik konzervantů, chemie, barviv, naopak málo zdraví prospěšných jogurtových kultur. Ve SKLIZENU si vyberete z velké nabídky jogurtů – ať z kravského, nebo kozího mléka. Já upřímně kozí jogurty moc nemusím, za to ty z kravského mléka mám moc ráda. Opět zase sebe doporučuji ty z Farmy rodiny Němcovy.

Photo 27.11.14 9 28 41

A na závěr jeden TIP – na doplnění energie – nejen ráno, Vám v kombinaci s výše zmíněnými dobrotami skvěle poslouží tyčinky od Mixit – jsou opravdu moc dobré, jiné, než běžné müsli tyčinky. Doporučuji také tyčinky od Chimpanzee, seženete je ve vynikajicích chutích (mě si získala třeba červená řepa, nebo citron:)

Photo 27.11.14 9 30 23

 

Photo 30.10.14 18 10 58

Nebo tyto müsli bochánky, taky skvělá a hlavně, zdravá záležitost:)

Photo 27.11.14 9 30 41

Takže, zdravému mlsání zdar a vzhůru pro dobroty do SKLIZENA!:)

Přečtěte si starší články o obchodech SKLIZENO u nás na blogu – zde: SKLIZENO/Cool Brno Blog

V Brně najdete prodejny SKLIZENO na těchto místech:

SKLIZENO – BRNO, Josefská 14
SKLIZENO – BRNO, U RONDA, Křídlovická 47
SKLIZENO – BRNO, KAMECHY, Říčanská 970/23
SKLIZENO – BRNO, U SEMILASSA, Palackého třída 93
SKLIZENO – BRNO, Dvořákova 10
SKLIZENO – BRNO, Campus, Netroufalky 770

Kromě Brna má SKLIZENO své prodejny také v Praze a v Olomouci. Více informací naleznete na oficiální webu značky.

SKLIZENO – oficiální stránky: SKLIZENO / OFFICIAL WEB

SKLIZENO – FACEBOOK: SKLIZENO/FB