Milý Ježíšku… Inspirace na netradiční vánoční dárky!

Blíží se nám Vánoce a to znamená mnohé – vánočně laděnou atmosféru, ale také shon a stres se sháněním dárečků. A proto, stejně, jako loňský rok, budu mít pro vás spoustu článků a tipů, kde a jaké zajímavé dárky sehnat. Dnes mám pro vás opravdu zajímavou inspiraci – a to na netradiční, jedinečné a starožitné šperky, které mohou být právě oním výjimečným dárkem, který potěší. Navíc – tyto šperky můžete pořídit opravdu za super ceny. Proč platit za krásné věci hodně, když jdou pořídit i mnohem lépe a výhodněji… Čtěte dál!

Víte, co se dárků týká, musím říct, že je opravdu mnohem raději dávám, než je dostávám. Vždy se už dlouho dopředu těším, na reakci a hlavně, na radost obdarovaného, je to pro mě vždycky to nejvíc. Však co je víc, než potěšit někoho, koho máte rádi a na kom vám záleží…

A proto, dávám si na výběru dárků pro své nejbližší opravdu záležet. Což o to, pořídit něco pro děti, to není většinou vůbec problém – alespoň, moji kluci mají každoročně asi „milion“ přání, co všechno by se jim strašně moc hodilo… :) Ale koupit dárek třeba pro maminku, babičku, nebo manžela, to je vždycky doslova „oříšek“.

Jak vím i ze svého okolí, stejný problém má mnoho lidí – a to i muži, kteří neví, jakým jedinečným a originálním dárkem potěšit svoji drahou polovičku.

Mě napadlo, že by inspirací na netradiční vánoční dárky mohly být třeba zajímavé šperky – ale pozor, takové, které v klenotnictví běžně nekoupíte.
Občas totiž ráda zajdu mrknout do starožitnictví Patrice Antique, které najdete na Minoritské – a tady mají opravdu úžasný výběr šperků, doplňků, hodinek (a samozřejmě i dalších starožitných předmětů).

Myslím, že právě starožitný šperk, může potěšit – taková věc má totiž něco navíc, než jenom dokonalý vzhled – skrývá v sobě i kousek doby, ze které pochází, váže se k ní příběh, vzpomínky… a to je opravdu přidanou hodnotou.

Staré šperky, které ve starožitnictví Patrice Antique nabízí, byly vyráběny ručně, velmi často na zakázku a jejich zpracování je velmi kvalitní a precizní, kdy v porovnání nových a starých šperků je kvalita šperků starých nesrovnatelně vyšší ovšem často za nižší cenu než u šperků nových, které jsou vyráběny obvykle strojově.

Prstýnky, ale i další šperky, které ve starožitnictví Patrice Antique mají, jsou v perfektním stavu a mnohé z nich jsou skutečně velice hodnotné – s diamanty, brilianty a dalšími vzácnými kameny.

Zajímavostí je, že za cenu malého briliantu z běžného zlatnictví koupíte právě ve starožitnictví Patrice Antique briliant mnohem větší. 

Za zmínku pak stojí i velký výběr moderních šperků, které jsou oproti běžným zlatnictvím zde i za polovinu ceny. Tak proč platit za krásné šperky tolik, když jdou pořídit i mnohem, mnohem výhodněji? Je důležité si uvědomit, šperky časem svou hodnotu neztrácí, jako jiné věci…

A pozor, ve starožitnictví Patrice Antique je možné šperky také prodat. Nejen ty starožitné, ale i úplně nové, moderní, zlaté, briliantové, včetně bižuterie, stříbrných šperků, zkrátka to, co už se nehodí nebo nelíbí. Můžete si zde pak pořídit rovnou něco nového, nebo utržené peníze se nyní jistě budou hodit na nákup vánočních dárečků… :) A to je přece taky moc fajn skutečnost. ;)

Ve starožitnictví Patrice Antique ale nabízí také šperky novější a moderní – jedná se o ty, které nejsou staré více než 40 let.

Co se právě těchto novějších šperků týká, jsou zde v nabídce i krásné modely od opravdu věhlasných značek, mezi které patří třeba Cartier, Dior, ALO, nebo Rolex.

Mě si hlavně získaly brože – těch tu mají opravdu velký výběr, jde o novější kousky, mnohé jsou z Jablonecké bižuterie a stojí za pozornost… :)

…krásné jsou i starožitné hodinky, ke kterých si jejich nový majitel rozhodně vybuduje blízký vztah.

Co říkáte, nejsou právě šperky – starožitné, ale i novější, které pořídíte za zajímavé ceny, skvělým tipem na vánoční dárek? Myslím, že stačí vybrat – a úspěch bude zaručený… :)

A na závěr jedna informace pro pány… ;) Ve starožitnictví Patrice Antique mají nyní opravdu velký výběr moderních i starožitných zásnubních prstenů, pro ty, co chtějí žádat o ruku pod stromečkem. A s takovým prstýnkem bude vaše žádost o to víc originální! :)

Na spoustu krásných šperků se podívejte také do fotogalerie.

Starožitnictví Patrice Antique najdete v centru Brna, na Minoritské 1.
ODKAZ: Starožitnictví Patrice Antique – web / facebook